Ikävä – Äiti reissaa

by satuvw on 21.08.2014 · 26 comments

Ikävä via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

Kun kahden pienen lapsen äiti karkaa viideksi viikoksi matkalle, ikävähän siinä tulee. Ekat päivät kiitävät ohitse aivan huomaamatta ja Skypestä heiluttelee aamuisin kaksi hymyilevää vaahtosammutinta. Mutta sitten se ikävä iskee. Puhelimen soidessa pieni mies heittäytyy lattialle huutamaan ja 2,5 vuotias neitonen istuu tuolilla ja tuijottaa vakavana eteenpäin. Hymyä ei irtoa sitten millään.

Silloin iskee äidille ihan pienen pieni morkkis, ja ajatukset siitä oliko oikein jättää usein matkassa kulkevat muksut isänsä hoiviin näinkin pitkäksi ajaksi oikein. Vai aivan täysin väärin.

Ajatukset kiertävä ympyrää, kunnes kriisi onkin yhtäkkiä ohitse. Aamupalapöydästä löytyy taas ne kaksi pientä onnellista pikkuista, jotka esittelevät puurolautasensa sisältöjä ja lauleskelevat lauluja ja loruja, sulassa sovussa kolmella kielellä. Mieheni häärää taustalla, täyttää vesikuppeja, ja vastailee ”papa papa” huudahduksella alkaviin kysymyksiin.

”Äiti pyöräilemään?” on vakio tiedustelu aamuisin. Kyllä, äidin tehtävä on nyt vaan pyöräillä. Ja nauttia.

Ikävä via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

Olen kirjoittanut aiheesta ennenkin – saako, pitääkö ja voiko pienten lasten vanhemmat toteuttaa omia unelmiaan, ilman muksuja, vai pitäisikö kaikessa mennä lasten ehdoilla. Tällä reissulla kantani on vain vahvistunut. Ehdottomasti. Mieheni saa kerrankin olla arkielämän tositähti kotona ja keittiössä, lapset tottuvat siihen että he voivat luottaa muihinkin aikuisiin eikä vain äitiin, ja minä saan tehdä sitä, mistä olen vain unelmoinut istuessani kahden pienen lapsen kanssa kotona mieheni reissatessa työn takia maailmalla.

Melkein kolmen viikon fillariurakan jälkeen pääkoppa on täynnä uusia ideoita, tarinoita ja suunnitelmia, ja kroppakin alkaa olla elämäni kunnossa. Energiaa riittää ja elän unelmaani, tässä hetkessä.

Perheeni saapuu huomenna tänne Irlantiin reissaamaan pitkin Wild Atlantic Way – maisematietä kanssani viikon ajaksi,  ja H-hetken lähestyessä en malttaisi odottaa että saan nuo kaksi pientä, ja sen yhden isommankin herran sieltä suuren suureen haliin.

”Äiti pyöräilemään kotiin?”, on tiedustelu mihin voin tänään aamupalalla vastata, että ei, äiti ei pyöräile tänään kotiin, mutta huomenna mini pääsee pyöräilemään äidin kanssa tänne Irlantiin.

**************************

Mikä ihmeen Instagram Travel Thursday? Instagram Travel Thursday kampanja lähti liikenteeseen Skimbaco Lifestyle-lehden Katja Presnalin johdolla kesällä 2013, ja kansainvälinen hanke on levinnyt Suomen lisäksi jo saksan kielisten matkablogaajien maailmaan ja Italiaan. Suomessa kampanjaa vetävät kanssani Kaukokaipuun Marinella ja Wanderlust Expert – blogin Veera, ja minut löydät Instagramista nimimerkillä @todestinationunknown.

Aina torstaisin matkablogaajat siis kirjoittavat matkailusta Instagram-kuvien voimin, ja kaikki viikon osallistujat löydät tuosta sivun alalaidan linkkikokoelmasta. Jos haluat lähteä mukaan katso ohjeet täältä, ja Instagramista kaikki Instagram Travel Thursday kuvat löydät tunnisteella #IGTravelThursday – niitä on jo melkein 16,000!


{ 24 comments… read them below or add one }

Kea elokuu 21, 2014 10.44

Ihana mini! Kiva että saat perheestä seuraa edes yhdeksi viikoksi… :)

Vastaa

satuvw elokuu 21, 2014 11.36

On kyllä ihanaa, vaikka vähän huolestuttaa minkälaista hullun myllyä meno täällä silloin on, kun nytkin ei meinaa tunnit päivässä riittää :)

Vastaa

Eija / Vailla Pysyvää Osoitetta elokuu 21, 2014 11.31

Itse ajattelen, että totta kai vanhemmillakin on oikeus toteuttaa joskus unelmiaan ilman lapsiakin ja kaksi viikkoa ei lopulta ole kovin pitkä aika, vaikka ikävä tuleekin. Mutta minulla ei olekaan lapsia, joten mitäpä minä tiedän. :D

Vastaa

satuvw elokuu 21, 2014 11.36

Ha ha, kommentoida saa, vaikka ei lapsia olisikaan. Meillä muksut ovat olleet nyt isänsä hoidossa kolmisen viikkoa, tulin nimittäin tänne Suomen kautta kiertäen. Mutta eipä sekään ole vielä liikaa, näin uskon! :)

Vastaa

Laura/My post-University Life elokuu 21, 2014 12.36

Vaikka minulla ei omia lapsia olekaan ja en voi siksi sanoa tietavani tastakaan asiasta holkasen polaystakaan, mutta olen ihan samaa mielta kanssani. En tajua miksei aiti voisi jattaa lapset isan hoiviin viikoiksi koska onhan se isakin yhta tavalla vanhempi kuin aiti? Minun mielesta on hienoa etta toteutat unelmiasi (ihan yksin talla kertaa), kylla niita perheellisiakin reissuja varmasti riittaa, ja varmasti kiva saada heidat huomenna jo kaveriksi sinne Irlannin kauniisiin maisemiin :)

Vastaa

satuvw elokuu 24, 2014 15.27

On kyllä ihanaa että koko perhe on nyt koossa, vaikka se tuo myös hieman ekstra stressiä kun koneellakin pitäisi ehtiä istua, ainakin ihan pikkuisen. Omien unelmien toteuttaminen on aivan mielettömän tärkeää, ja muksut olivat selvinneet isänsä seurassa aivan erinomaisesti! ;)

Vastaa

Anna Koskela elokuu 21, 2014 17.12

Isä ( jos on täysipäinen ja luotettava) on ihan yhtä hyvä hoitamaan lapsia kuin äiti. Hoitajiksi kelpaavat myös isovanhemmat vallan hyvin.

Isä harvemmin miettii, että voiko lähteä, vaikka reissussa kaipaakin lapsia…Äiti taas itkee jo etukäteen. Sellaisia me naiset ollaan <3

Vastaa

satuvw elokuu 24, 2014 15.29

Juuri näin, ja samahan se on toisinkin päin: äiti (jos on täysipäinen ja luotettava) on ihan yhtä hyvä hoitamaan lapsia kuin isä. Täytyy tunnustaa että minä tosin en itkeskellyt etukäteen, sen verran kova into ja tarve oli jo lähteä tähän seikkailuun ;)

Vastaa

Teea / Curious Feet elokuu 21, 2014 17.53

Hienoa, että toteutat unelmiasi. Välillä yksin, välillä yhdessä. Ja hyvä juttu, että annatte lapsillenne tasa-arvoisen parisuhteen mallin missä molemmat ovat kasvattajina tärkeässä asemassa :)

Vastaa

satuvw elokuu 24, 2014 16.19

No kyllä, tuo on mielestäni tärkeää että välillä tehdään yhdessä ja välillä voidaan mennä omiakin reittejä. Toivottavasti malli toimii :)

Vastaa

Ansku BCN elokuu 21, 2014 19.13

Näin on! Kyllä minä ainakin olen paljon kivempi äiti, jos saan edes pienen hetken olla välillä ”minä” enkä vain äiti. Meillä olivat lapset juuri Suomessa neljä viikkoa isovanhempien luona ”kielikylvyssä”, tutustuen jälleen serkkuihin, täteihin ja muihin sukulaisiin. Joka päivä skypeteltiin, ja kaikilla osapuolilla oli varmasti mukavaa (monta kertaa varmistettiin isovanhemmilta, että jaksavathan varmasti ja lapsilta, että onhan varmasti kivaa). Käytimme tehokkaasti viikonloput ilman lapsia tehden juttuja, joita ei heidän kanssaan voi tehdä, ja nyt on taas virtaa touhuta lasten juttuja ja leipoa kotona pullaa.
Ensi kuussa olen viisi päivää sitten Suomessa ihan ilman perhettä, lapset jäävät isänsä kanssa kotiin. Ja kaikki ovat tyytyväisiä!

Vastaa

satuvw elokuu 24, 2014 16.32

Kielikylpy, mikä mainio idea!! Täytyypä ehdottaa meidän minien isovanhemmille ;)

Ja ihan totta, nyt on ihan erilaillla energiaa puuhastella pienten kanssa kun on itsekin saanut seikkailla.

Vastaa

Jael elokuu 21, 2014 20.27

Ehdottomasti hyvä että otat aikaa itsellesi,ja teitähän on kaksi lasten hoidossa.Selväähän se että morkkista tulee välillä ja kova ikävä,mutta jaksat sitten olla parempi äiti kun on omaa aikaa välillä.Olen vähän kade sillä lapseni ollessa pieni omaa aikaa tuskin oli kun suuren osan siitä ajasta olin yksinhuoltaja ja kovin yksin lapsen kanssa.
Ihanaa on seurata tätä reissuanne.Jalkalihakset on teillä varmaan priimakunnossa nyt;D

Vastaa

satuvw elokuu 24, 2014 16.34

Oi, osaan vain kuvitella kuinka yksin sitä voi olla yksinhuoltajana, olen itsekin paljon yksin lasten kanssa, mutta ainakin mieheni on henkisenä tukena puhelimen päässä jos ei muuten. Ja kyllä, jalkalihakset alkavat olla aikas näyttävät! :)

Vastaa

Milla - Pingviinimatkat elokuu 21, 2014 22.38

Niin hienoa Satu, että olet tämän reissun tehnyt ja toteut unelmiasi! Toivon, että mahdollisimman moni omien unelmien ja kotielämän välillä painiva äiti löytää blogisi pariin ja saa edes murusen verran ammennettua inspiraatiota tästä sinun matkasta <3

Vastaa

satuvw elokuu 24, 2014 16.34

Toivotaan niin! :) Meillä ovat jo seuraavat seikkailut suunnitteilla… :)

Vastaa

Jenni / Globe Called Home elokuu 22, 2014 22.51

Sä ja kaikki muut sun tapaiset äidit olette mun idoleita. Jos jossain vaiheessa itse onnistun hankkimaan lapsia, niin juuri tuollainen mutsi tuolla asenteella haluan itse olla.

Vastaa

satuvw elokuu 24, 2014 16.35

Oi, KIITOS! Aivan mahtavan koskettava kohteliaisuus!

Vastaa

Reeta / Les! Lue! elokuu 23, 2014 19.41

Uskon, että on ikävä, joten ihanaa, että saat perheesi sinne luoksesi! :-)

Ja nää postauksesi kyllä herättävät suuren Irlanti-kuumeen! :-D

Vastaa

satuvw elokuu 24, 2014 16.41

Suosittelen kyllä Irlantia lämpimästi, se nyt on varmasti sanomattakin selvää :) Ja on ihanaa kun koko porukka on vihdoin täällä!! <3

Vastaa

Veera Bianca elokuu 26, 2014 22.57

Hymyilevä vaahtosammutin, awwws <3 Ihastuin jotenkin nyt täysin tähän käsitteeseen :D

Vastaa

satuvw elokuu 27, 2014 11.04

Ha ha, eipä tuota isompaa voi tosin kovin kauaa enää kutsua vaahtosammuttimeksi!!!

Vastaa

säppä elokuu 27, 2014 20.07

Ihanaa, kun pääsette pyöräilemään yhdessä koko perhe! :) Nauttikaa!

Vastaa

satuvw elokuu 27, 2014 23.58

Ihanaa kun perhe on täällä, mutta nuo pienet kyllä kulkevat ihan autolla isänsä kanssa ;) Matkat ovat hieman liian pitkiä koko perheelle

Vastaa

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: