Viisitoistatuhatta kilometria rantaa

by satuvw on 06.03.2014 · 34 comments

New Zealand Beaches I Destination Unknown

Rantalomat tuovat lähinnä mieleen kivuliaita muistoja. Punaiseksi kärähtäneet jalat joiden takareisiä koristivat valkoiset kädenjäljet siinä mihin olin huolimattomasti lätkäissyt aurinkorasvaa, ovat jääneet mieleen unohtumattomasti, laiskojen rantapäivien ja margaritojen täyteisten öiden lisäksi.

Tuosta viimeisestä täysin rantaelolle pyhitetystä rantalomasta taitaa olla ainakin viisitoista vuotta aikaa.

Mutta Instagram-galleriastani löytyy melkein kaksikymmentä rantakuvaa Uudesta-Seelannista, ja lisää on tulossa… Eli vika ei ole rannoissa.

Ehkäpä parasta rannoissa ovat hiljaiset aamuhetket, kun olen yksi ensimmäisistä nauttimassa auringonsäteistä juoksulenkin tai piknik-aamupalan lomassa. Tai ne myrskyiset päivät kun meri on vielä valtavampi kuin muistinkaan. Tai ehkä vain tunnen itseni kovin pieneksi. Ja pikaiset kastautumiset kylmissä aalloissa kuumana päivänä, rannalta käsin tietenkin. Ja sen riemun seuraaminen kun mini löytää simpukankuoria ja päättää tyhjentää koko rannan niistä, siinä vielä onnistumatta. Mutta ehkäpä sekin päivä vielä tulee.

Tänään Instagram Travel Thursdaynä halusin jakaa muutamia näistä rantakuvista kanssasi. Kaksikymmentä kuvaa ei vielä kata viittätoistatuhatta kilometriä Uuden-Seelannin rantaa, mutta kaksikymmentä kuvaa on aika paljon yhteen blogipostaukseen. Joten tässä muutamia suosikeistani, loput voit käydä katsastamassa galleriastani vaikka et Instagramissa olisikaan.

New Zealand Beaches I Destination Unknown

Whangamata Beach - New Zealand

New Zealand Beaches I Destination Unknown

Ngarunui Beach - New Zealand

New Zealand Beaches I Destination Unknown

Kivuliaista muistoista huolimatta ehkäpä minun pitäisi antaa rantalöhölomille uusi mahdollisuus, juuri nyt ajatus minusta (yksin) rannalla kera kirjan ja margaritan kuulostaa aika taivaalliselta! 

Entäpä sinä, kuluuko loma parhaiten juuri rannalla makoillen? 

**************************

Mikä on Instagram? Ilmainen älypuhelimilla toimiva kuvienjakopalvelu ja sosiaalinen verkosto. Instagramissa siis jaetaan kuvia ja kommentoidaan ja tykkäillään muiden kuvista.

Lähde mukaan! Kirjoita oma postaus aiheesta ”Instagram ja matkailu”, muista mainita ja linkittää ainakin yksi meistä järjestäjistä ja lisää linkki postaukseesi tuohon alla olevaan Linky-linkkien kokoilijaan. Aikaa sinulla on keskiviikkoon asti, ja torstaina lähtee taas uusi kierros käyntiin. Jos sinulla ei ole omaa blogia mutta olet Instagramissa, voit lisätä kuviisi #IGTravelThursday tunnisteen ja näin olla mukana jakamassa kuvallisia matkamuistojasi. Instagram Travel Thursday – kampanjan taustavoimina ovat Suomessa myös  Kaukokaipuun Marinella ja Running with the Wild Horses – blogin Veera.

Ohjeet blogaajille löydät täältä, tilaa myös IG Travel Thursday – uutiskirje joka kolahtaa postilaatikkoosi aina keskiviikkoisin.

{ 34 comments… read them below or add one }

Teea maaliskuu 6, 2014 0.18

Rauhoittavan näköisiä rantoja, kauniita.

Heh, olen joskus talven keskellä haaveillut rantalomasta. Siis sellaisesta, että olen vain, luen kirjaa, nautiskelen kylmiä juomia, paistattelen päivää. Mutta jos kyse on lyhyestä matkasta ja lähden uuteen paikkaan, en malta pysyä vain rannalla. Sellainen viikon tai kahden löhöloma kuulostaa siis toisaalta ihanalta, mutta toisaalta ei :).

Pidemmillä matkoilla tykkään kyllä oleskella rannalla paljonkin, mutta niillä reissuilla tulee sitten tehtyä kaikkea muutakin, joten mieli on helppoa rauhoittaa ranta-moodille kun sen aika on. Sopivasti vuorotellen rantoja, kaupunkia, metsiä ja aktiviteetteja lienee paras vaihtoehto minulle. Kyllähän sitä voisi joskus taas kokeilla lähteä rantalomalle, mutta pitäisikö sitten valita niin tylsä tai tuttu paikka, että malttaisi olla päivä toisensa jälkeen vain paikallaan sitä kirjaa lukien ja juomaa nautiskellen :D.

Vastaa

satuvw maaliskuu 7, 2014 21.27

Tuo on totta, jos on mahdollisuus tehdä vähän kaikkea rantalöhöilystä metsiin ja mielellään vuoriin myös, niin siinä samalla tuo rannalla makoilu voisikin ehkä mennä. Vaikka samoilla linjoilla mennään, jos olen uudessa paikassa niin on tosi vaikea rauhoittua rantaeloon kun on niin paljon muutakin tutkittavaa! Mutta kuten sanottu, ehkäpä rannalla loikoilulle pitäisi antaa uusi mahdollisuus…. :)

Vastaa

Hanne maaliskuu 6, 2014 0.34

Oih ja voih noita rantoja ja noita kuvia. Jopa sellainen ihan perinteinen rantaloma tuntuisi tämän kurjan talven jälkeen aika houkuttelevalta, saati tuollaiset tyhjät rannat ja simpukankuorien keräily! Mutta noin yleensä rannasta ei mulle tule mieleen aurinkorannat, vaan pikemminkin vähän syksyisen viileät, tuuliset rannat ja myrskyävä meri. Niitä maisemia on täällä joen rannassa asustellessa ikävä…

Mutta nyt unohdetaan syksy ja toivotaan kurjan talven jälkeen kunnon kevättä ja lämmintä kesää tänne pohjoiseenkin. Nauttikaa loppulomasta – Uusi-Seelanti on yksi unelmakohteeni. Odottelen mielenkiinnolla lisää postauksia aiheesta!

Vastaa

satuvw maaliskuu 8, 2014 4.25

Hassua muuten, jotenkin olen ihan ajatuksissani palaamassa syksyyn, tässähän kun tämä kesä meni jo. Mutta toivottavasti on leppoisan lämmin kesä tiedossa pohjolaankin!

Ja vaikka en ole rannikolla kasvanutkaan, vuodet Irlannissa kasvattivat kaipuun rannikkoon ja tuo kuvailemasi myrsyinen ranta ja meri on kyllä lähellä sydäntä!

Lisää Uuden-Seelannin postauksia on tulossa, kunhan saan ajatukset kokoon, asiaa kun riittää ja aikaa ei! :)

Vastaa

Silja maaliskuu 6, 2014 10.22

Oi miten kaunista! Tuli pakottavasti mieleen Irlannin rannat, mutta nämä ovat vain hieman astetta trooppisemman näköisiä!

Ja mua ei kyllä haittaisi yhtään viikon rannalla makoilu tähän väliin… :)

Vastaa

satuvw maaliskuu 8, 2014 4.26

No juuri näin, jotain samaa näissä maisemissa Irlannin kanssa on, varsinkin kun lampaita vilahtelee niityillä siellä sun täällä!

Vastaa

Hanna maaliskuu 6, 2014 13.35

Uudesta-Seelannista ei ekana tuu mieleen rannat, eikä maa yhtäkkiä kuulosta rantalomakohteelta, mutta oon tainnut olla väärässä tähän asti! :) Perinteiset rantalomat ei kyllä itselle uppoa yhtään. Oon ollut tasan kerran Kreikassa, ja viikko pelkkää rannalla makoilua oli tietysti omalla tavalla rentouttavaa, mutta myös aika tylsää. Jotenkin tuntuu ajanhaaskaukselta käyttää reissu vain löhöilyyn! :D

Vastaa

satuvw maaliskuu 8, 2014 4.28

Kyllä! Juurin luin jostain faktan että täällä ei ole mistään 150 kilometriä pidempää matkaa rannalla. Eli niitä riittää! Me ollaan viime vuosina käyty Kreikassa lähinnä melomassa, eli sielläkin on tullut vuoret rantojen sijasta tutuksi :)

Vastaa

Tiina, Kinttupolulla maaliskuu 6, 2014 13.48

Huoh…niin nättiä, niin nättiä….

Vastaa

satuvw maaliskuu 8, 2014 4.28

Niinpä! :)

Vastaa

Annika - Tarinoita Maailmalta maaliskuu 6, 2014 14.45

Oi mitä maisemia! Itse tykkään merenrantapaikoista, mutta minusta ei kyllä ole rannalla makoilemaan ja ruskettumaan. Ensinnäkin palan alta aika yksikön ja hetken makoilun jälkeen pääni on ihan sekaisin. Jossain rantatuolissa voin kyllä hetken aikaa ihailla maisemia, mutta viime reissulla tein niin ehkä tunnin ajan yhteensä. Minusta merenrantapaikat ovat parhaillaan aamuvarhaisella tai auringonlaskun aikaan, mielellään niin ettei siellä ole paljon porukkaa lainkaan. Sellaista rauhallista chillailua :)

Vastaa

satuvw maaliskuu 8, 2014 4.30

Juuri näin, hiljaiset aamuhetket ovat kyllä ihan parhaita! Ja me ollaan täällä muuten lätkitty viittäkymppiä pintaan niin että ei palettaisi :)

Vastaa

kalamuija maaliskuu 6, 2014 15.53

Kauniita kuvia ja kuulostaa niin hyvältä. Rantaa ja aurinkoa kaipaillen. Kalamuija
ps. mä en tiedä voiko mun vanhalla Lumialla postata Instagramiin? Voiko?

Vastaa

satuvw maaliskuu 8, 2014 4.31

Kalamuija, ihanaa, MOI! :) Lumiasta oli jossain vaiheessa keskustelua ja mun mielestä sillä nyt voi. Tällaisen jutun löysin: http://aani.nokia.fi/2013/11/20/instagram/ Lähdetkö kohta mukaan Instagram Travel Thursday – kamppikseen? :)

Vastaa

Katja maaliskuu 6, 2014 16.05

Oi mitä rantoja <3 Uusi-Seelantihan on osoittautunut täydelliseksi rantaloma paikaksi. En ennen tiennyt sitä. Minulle parasta lomaa edustaa yhdistetty kaupunki-/luonto- ja rantaloma. En ole mikään auringonottaja mutta varjon alla lämpimässä on ihanaa istuskella lueskellen ja tuijotellen merta. : )

Vastaa

satuvw maaliskuu 8, 2014 4.34

Uusi-Seelanti on kyllä osoittautunut täydelliseksi outdoor-aktiviteettiparatiisiksi yhdistettynä rantaan, vaikka rannalla löhöilyt ovatkin jäänet täysin väliin. Ja olen samaa mieltä, merta on helppo jäädä tuijottelemaan!

Vastaa

Katja maaliskuu 6, 2014 16.58

Oih mitä kuvia! Kuten Teeakin kirjoitti, rantoja ja muuta aktiviteetteja sekaisin on oikein hyvä vaihtoehto. Olen kyllä ensimmäisillä Thaimaareissuilla ollut aikamoinen rantamanaatti eikä 8h putkeen rannalla ole ollut mikään ongelma. Nyt en tiedä selviäisinkö moisesta hengissä :D

Tuollaiset autiot rauhalliset rannat ovat omaan mieleeni. Täyteen pakatut, meluisat ja ihmismeren kyllästämät taas suoraan jostain painajaisesta, esimerkkinä Phuketin Patong beach. Huh!

Vastaa

satuvw maaliskuu 8, 2014 4.36

Kahdeksan tuntia rannalla putkeen, apua!!! :) Ja ihan samaa mieltä, täyteen ahdetut rannat ovat aika horroria….

Vastaa

Miikkulainen maaliskuu 6, 2014 18.08

Ihania kuvia! Olen viettänyt aikaa niin paljon rannalla (myös työn puolesta), että se tekemättömyys saattaa joskus jopa hieman ahdistaa. Kuitenkin olen lähdössä muutaman viikon päästä Filippiineille ja tarkoitus on olla ihan rauhassa ja loikoilla ainakin muutama päivä. Veikkaan että juurikin Margaritan ja kivan kirjan voimin löhöily on kaikkea muuta kuin tylsää. ;) Retket ovat silti se kivoin juttu ja kaiken uuden kokeminen se reissujen suola.

Vastaa

satuvw maaliskuu 8, 2014 4.39

Oi, Filippiinit kuulostavat aika unelmakohteelta!! Ihanaa matkaa sinne, nautin hengessä mukana muutaman margaritan :)

Vastaa

Heidi / Auringon alla maaliskuu 6, 2014 19.04

Kauniita rantoja! Itse en ole koskaan mieltänyt rantalomaa pelkäksi rannalla löhöilyksi tai että se edes sisältäisi rantaa joka päivä. Harva kai lopulta viettää rantalomalla kaiken aikansa rannalla. Mutta kieltämättä varsinkin keskellä talvea ja kiirettä tulee haaveiltua siitä, että joskus olisi aikaa vain hengata biitsillä hyvää kirjaa lukien. Viimeisellä reissulla meillä olikin kaksi kokonaista päivää löhöilyyn, se tuli todella tarpeeseen :)

Vastaa

satuvw maaliskuu 8, 2014 4.42

Olet kyllä ihan oikeassa, harva varmaan rannalla viettää koko lomaansa rannalla, tosin joissakin perinteisissä rantalomakohteissa se muu mielenkiintoinen tekeminen saattaa olla vähissä, baareja lukuun ottamatta. Muutama päivä siellä sun täällä löhöillessä varmasti auttaa akkujen lataamisessa!

Vastaa

Kea maaliskuu 6, 2014 19.56

Mä komppaan Annikaa tossa yllä. Tykkään merenrantapaikoista, mutten kuumista auringonottopaikoista… tykkään tehä, ulkoilla ja harrastaa, ja myös nähdä meren. Viimeks oon ollu ”rantalomalla” vuonna 1999. :D Mun suosikkirannat on kaikki Pohjois-Amerikan länsirannikolla, Alaskassa, Washingtonissa, Oregonissa, Kaliforniassa… miksei myös Brittiläisessä Kolumbiassa. Niin kaunista luontoa sielläpäin!

Mutta toi Uusi-Seelanti on kyllä pakko joskus kokea, saa nähdä milloin toteutuu. :)

Vastaa

satuvw maaliskuu 8, 2014 4.45

Se mun viimeinen perinteinen ”rantaloma” oli 1998 :)

BC:n rannoista tykkään myös minä, nuo muut eivät olekaan tuttuja mutta kuten olen useasti sanonut, Alaska on vielä koettava!! Ja me laitetaan kalenteriin jo seuraavia Uuden-Seelannin päiviä, mutta saa nähdä miten käy kun työt taas jatkuvat!

Vastaa

maisasofia maaliskuu 6, 2014 21.13

Mahtavaa kuvamateriaalia! :) Oon onneton rannallalöhöilijä, mutta nautin esim. parin tunnin vierailusta johon sisältyy uiskentelua, kuivattelua ja vaikka lenkkeilyä rantaviivalla. En usko, että malttaisin matkustaa paikkaan, jossa ei olisi juuri muuta tekemistä kuin rannalla/hotellilla hengailu, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Vastaa

satuvw maaliskuu 8, 2014 4.47

Kiitos!!! Täällä on ollut helppo näpsiä näitä rantakuvia, upeita maisemia kun riittää! Ja lenkkeily aamuaikaiseen rantaviivalla on kyllä ihanaa!

Vastaa

Jenna maaliskuu 7, 2014 10.21

Oih, aamuhetket rannalla! Voisiko parempaa tapaa ollakaan kuin aamulenkki rannalla, jolloin siellä on hiljaista ja voi vaan kuunnella omien jalkojen upputumista hiekkaan ja aaltojen kuohuntaa. Rantalomat ei ole mun juttu, kuten omassa postauksessa toinkin asian esille, mutta ajatuksen tasolla margarita ja kirja kuulostaa niin upealta. Mä yleensä löydän itseni rannalta jostain puun katveesta varjoan alta. En halua grillautua punaiseksi ja ahdistun kuumasta auringosta. Mutta rannalla oleminen on muuten ihan taivaallisen ihanaa! :)

Vastaa

satuvw maaliskuu 8, 2014 4.48

Jäin tuossa vielä oikein miettimään miten ”rantaloma” itselleni ei kolahda, mutta sitten kuitenkin löydän itseni jatkuvasti rannan tuntumasta täällä Uudessa-Seelannissakin… :) Grillaamista en tosiaan jaksa minäkään, tuo viidentoista vuoden takainen kärähtäminen riitti!

Vastaa

Salamatkustaja maaliskuu 7, 2014 11.13

UUUUUHH; ihania kuvia! Me suunnataan eteläsaaren länsirannikolle huomenna; toivotaan että näksimme myös merta. Sen sumun lisäksi ;)

Vastaa

satuvw maaliskuu 8, 2014 4.49

Kiitos Satu! Pidän peukkuja pystyssä että sumu ei peitä koko maisemaa, fiilistelen täällä mukana sitten Etelä-Saarta! Meillä on muuten kalenterissa jo seuraavan Uuden-Seelannin reissun päivät, kunhan saan työn joustamaan :) Ja sitten mekin mennään käymään Etelässä! :)

Vastaa

lena maaliskuu 8, 2014 10.38

Rantakuvat ovat aina mieleen, tykkään katsoa täällä loskan keskellä. Rantojen fiilistä ei moni asia voita, ja meri on aina yhtä ihana<3

Vastaa

satuvw maaliskuu 8, 2014 12.28

Loska, apua, tuo ei auta yhtään tässä kotimatkan häämöttäessä lähempänä ja lähempänä!!! Mutta totta, ainahan voi fiilistellä kuvien muodossa! :)

Vastaa

Inka maaliskuu 9, 2014 11.18

Aa nam mitä rantakuvia! <3 Mää en oo koskaan ollu puhtaasti rantalomalla, mutta nyt näiden välillä vähän turhankin aktiivisten reissujen jälkeen oon huomannu kaipaavani täydellistä nollauslomaa. Se tulee sitten kesällä, mutta soisin sen tulevan kyllä jo aikaisemminkin, alkaa nimittäin tää kalmankalpeus näyttää jo vähän pelottavalta!

Vastaa

Satu VW / Destination Unknown maaliskuu 10, 2014 7.38

No, kalmankalpeus on ainakin terveellistä!! :) Ja nämä rannat. Oih. Tulee ikävä! Kiva että sullakin on löhöloma odottamassa, nollauslomat ovat välillä erittäinkin tarpeellisia!

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: