Uusi-Seelanti: Hitaasti ja hötkyilemättä

by satuvw on 10.02.2014 · 16 comments

Cobweb

Tämän hitaampaa ei voisi matkustaa. Me olemme nimittäin juuttuneet paikoillemme niin että hämähäkit ovat ehtineet luoda verkkonsa moneen kertaan terassimme nurkkiin.

Seitsemässä viikossa ehtii nähdä paljon, maasta kuin maasta. Mutta sen sijaan että tavoittelisimme Uuden-Seelannin valloitusta, me olemme laittaneet kodin pystyyn Rotoruan kulmille Okere Fallsin kylään. Tavarat ovat siirtyneet kasseista kaappeihin, jääkaappi on täynnä tuoreita vihanneksia ja hedelmiä (oi Norja, juuri nyt sinua ei ole ikävä) ja naapuri tuo lisää tomaatteja ja kurkkuja puutarhastaan kun on tarvetta. Kutsut grillijuhliin ja pitsaa paistamaan ovat odottamassa. Lähimmälle melontakoskelle on viiden minuutin ajomatka, maailmanluokan maastopyöräpolut löytyvät Rotoruasta puolen tunnin päästä, surffirannalle matkaa on reilu puolituntia ja taskusta löytyy myös lähimmän kuntosalin jäsenyys. Lomallakin…

Keittiönpöydällä odottaa iso kasa esitteitä. Upeita paikkoja lähellä ja kaukaa. Into ja uteliaisuus matkustaa on kova, mutta sen sijaan että haluaisin nähdä mahdollisimman monta paikkaa, turistina, haluan olla melkein paikallaan. Haluan oppia tuntemaan ihmiset ja heidän tarinat, ja nähdä mitä tästä lähistöltä oikeasti löytyy, esitteiden ulkopuoleltakin. Kirjoitin aikaisemmin tuttujen paikkojen välillä sukkuloimisesta ja rakkaisiin paikkoihin palaamisesta. Täällä mennään samoilla linjoilla. Haluan että tästä paikasta tulee ainakin tuttu, jos ei rakaskin.

Lake Rotoiti walk in New Zealand

Tomatos from New Zealand

Family Holidays in New Zealans

Kaituna Waterfall in New Zealand

Family Holidays in New Zealans

Beach life in New Zealand

Sunset at Okere Falls

Mieheni oli täällä viimeksi kymmenen vuotta sitten ja silloin solmitut ystävyyssuhteet ovat kantaneet tänne asti. Ilman niitä emme olisi löytäneet tätä bachia, paikallista kesämökkiä järkevään hintaan kuukaudeksi kesäaikaan. Kuukaudeksi mikä jo nyt uhkaa venyä seitsemäksi viikoksi…

Aivan paikallaan emme kuitenkaan aio pysyä, ja tätä postausta kirjoitan Uuden-Seelannin illasta Coromandelin niemimaalta aivan rannan tuntumasta. Reissupaku on pistetty testiin ja olemme asettuneet Hahein kylän leirintäalueelle muutamaksi yöksi. Pienen mökin terassilla on mukava istua illan pimeydessä kera viinilasin samalla kun muksut jo nukkuvat mökissä. Laulusirkat laulavat, ja aikaisemmin melkein ahdistavan kuuma ja kostea päivä on muuttunut sopivan viileäksi illaksi.

Uudessa-Seelannissa siis kaikki hyvin!

Hitaista nettiyhteyksistä huolimatta (ja johdosta), Instagramista ja Facebookista löytyy kuvallisia päivityksiä hieman tiheämpään tahtiin kuin täältä blogin puolelta. Sinne siis tykkäilemään!

{ 16 comments… read them below or add one }

Salamatkustaja helmikuu 10, 2014 7.13

Oooooo, miten hienoa! Enpä malta odottaa pääseväni noihin maisemiin. Meillä on ihan sama reissufilosofia tällä reissulla; mieluummin vähemmän ja rauhassa kuin kiireellä paikasta toiseen. Olemme nyt täällä Thaimaassa henganneet samalla rannalla kolmatta viikkoa, eikä ole yhtään kiire minnekään :)

Vastaa

satuvw helmikuu 10, 2014 11.59

Kolme viikkoa samalla rannalla, HUH! ;)

Ja vaikka toisaalta näkee vähemmän, samalla mielestäni kokee enemmän, muksujen kanssa varsinkin. Pitkät automatkat muuttuvat helposti vielä pidemmäksi noiden takapenkkiläisten kanssa.

Vastaa

Maarit Johanna helmikuu 10, 2014 9.41

Tuo koski näyttää huimaavalta! Ja puitteet näyttää olevan muutenkin paikallaan. Tuollainen oikeasti rento lomailu sopisi kyllä mullekin muutaman viikon pyrähdyksen sijasta. Oppisi tuntemaan niitä paikallisiakin ja käymään grillikutsuilla :) Ihanaa! Tulee kyllä noista kuvista tosiaankin nautiskelufiilis :)

Vastaa

satuvw helmikuu 10, 2014 12.00

Tuo koski on aivan mieletön! Nyt varsinkin kun hiljalleen taas uskaltaudun laskemaan koskia, tuo mukaan lukien :) Ja täällä kyllä nautiskellaan. Koko reissun edestä. Sitten kun palailen töihin voidaan hötkyillä taas normaalin tapaan…

Vastaa

Inka helmikuu 10, 2014 9.46

Superhidas matkustaminen kuulostaa hyvältä, ja taatusti erityisesti mukuloiden kanssa toimivalta ratkaisulta! Mutta hei, mikä juttu tuo kuntosalijäsenyys on? :D

Vastaa

satuvw helmikuu 10, 2014 12.00

Se on Inka se haba, mitä tarvitsee muksujen roudaamisessa! ;)

Ja superhitaus on ihanaa. Olo on melkein kun tällä jo asuisi…

Vastaa

Laura helmikuu 10, 2014 12.15

Kuulostaa aivan ihanalta lomalta! Juuri taydellista ettei tartte hotkyilla minnekaan ja nuo maisemat ovat aivan upeita!

Vastaa

satuvw helmikuu 11, 2014 10.34

Kyllä tästä ollaan nautittukin Laura, kiitos!!

Vastaa

lena helmikuu 10, 2014 14.21

Aivan upealta kuulostaa, kerrassaan. Olen pitkään pohtinut tässä ajatusta downshiftaamisesta, edes hetkeksi, ja tuollainen Uuden Seelannin rento muutaman kuukauden reissu olisi erittäin hyvä alku:) Mukavaa reissun jatkoa!

Vastaa

satuvw helmikuu 11, 2014 10.36

Kyllä, muutaman kuukauden reissu ihan yhteen kohteeseen vain auttaisi varmasti siinä! Toivottavasti pystyt ja päädyt tuohon ratkaisuun, kuulostaa kyllä niin unelmalta….

Vastaa

Maiju ja maailmaonsun helmikuu 10, 2014 21.34

Tällä reissulla on opittu, että ehkä eniten siitä maasta oikeasti oppii, kun pysähtyy paikalleen ja tutustuu siihen ihan oikeaan paikalliseen elämään oikein kunnolla. Ja pitemmän päälle se hullu ravaaminen paikasta toiseen vie maun matkustamisesta. Juuri tänään asiasta keskusteltiin ja tulevaisuudessa reissut ovat varmastikin enemmän parkkeerausta jonnekin mukavaan paikkaan pidemmäksi ajaksi ilman stressiä kaiken näkemisestä…

No, vaikka kuinka sitä rauhallista matkustamista rakastankin, niin jotenkin taas on ahneus iskenyt ja loppumatka mennään kieli vyön alla ja harmitellen sitä, ettei ihan jokaiseen paikkaan voi jäädä jumittelemaan.

Ihania kuvia ja mukava kuulla, että Uusi-Seelanti on ruvennut tuntumaan kivalta maalta!

Vastaa

satuvw helmikuu 11, 2014 10.40

Tiedän kyllä tunteen, tuo ahneus iskee helposti! Me ollaan nyt tällä hetkellä pienellä autoreissulla ja jo nyt ollaan juututtu tänne määränpäähän pidemmäksi aikaa kuin alunperin piti. Hups.

Ja olisihan se toisaalta mahtavaa nähdä ”kaikki”, mutta se kuva jää niin pintapuoliseksi silloin. Vaikka eihän siinäkään mitään vikaa ole! Tätä menoa en kyllä koskaan näe niitä paikkoja missä haluaisin käväistä, yhdessä kylässä kun pitää nyhjöttää melkein pari kuukautta… :)

Vastaa

Laura R. helmikuu 14, 2014 9.58

Mä niin liputan tuon jumittamisen puolesta :) Vaikka silloin niin sanotusti ”näkee vähemmän”, niin mun mielestä silloin kyllä itse asiassa näkee enemmän, kun pääsee tutustumaan oikeasti syvemmin paikallisiin ihmisiin, kulttuuriin ja tapoihin :) Oltaisiinhan mekin ehtineet tämän yhdeksän kuukauden aikana vaikka ja minne, mutta ei me haluttu. Viisi maata on aivan tarpeeksi! Reissussa ei pidä leipiintyä reissaamiseen.

Vastaa

satuvw helmikuu 19, 2014 11.35

Kyllä, jumittaminen on hyvästä! Ja voi kun me voitaisiin jumittaa täällä vähän vielä kauemmin, jo nyt alkaa kauhistuttamaan kun ”kohta” täytyy taas lähteä kotiin ja talveen. Argh… :)

Vastaa

Annika - Tarinoita Maailmalta helmikuu 25, 2014 2.01

Ihania kuvia ja mukavan kuuloinen vaihtoehto matkustustyylille ”perinteisen” paikasta A paikkaan B paikkaan C-tyyliselle reissaamiselle! Voi tuosta Uuden Seelannin huonosta nettiyhteydestä olen kuullut paljon, onko se siis ihan oikeasti toivottoman hidas? Uskaltaako tässä edes haaveilla sinne muutosta, jos siellä ei yhteydet pelaa :D Se kun on kuitenkin niin kaukana, että olisi kiva jos yhteydet ulkomaailmaan olisivat kunnossa ;)

Vastaa

satuvw helmikuu 25, 2014 23.39

Kiitos Annika! Ja tämä matkustustyyli kyllä sopii meille erinomaisesti, vaikka samalla se tarkoittaa sitä että kohteessa pitäisi olla ekstra kauan että ehtisi nähdä edes puolet siitä mitä haluaa. Meillä on nyt suunnitteilla pari pienempää road tripiä täältä, mutta eihän se riitä mihinkään :)

Meillä täällä ”kotona” on ekstra hidas netti, koska olemme aikas keskellä ei mitään, pienen niemen nokassa. Yleisesti ottaen nettiyhteydet ovat kyllä muutenkin huonommat kuin Euroopassa, mutta kyllä täälläkin ihan toimivia yhteyksiä on. Kuten täällä Rotoruan lentokentällä missä istun nyt, ja yhteydet ovat erinomaiset. Ja ilmaiset! Ja kateeksi jo käy jos olet tänne muuttamassa….. :) AAAAH!

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: