Giant’s Causeway: Jättiläisten jäljillä

by satuvw on 02.12.2013 · 18 comments

IMG_7230

Viime viikolla mentiin Game of Thronesin jalanjäljillä, tällä viikolla jahdataan jättiläisiä.

Syy miksi värisimme viluissamme Pohjois-Irlannin rannikolla sateessa ja viimassa oli juuri tämä. Giant’s Causeway. Sadevaatteet turvallisesti pakattuna autoon, me tallustimme Johnin, oppaamme perässä samalla kun tasapainottelimme kolmijalkaa lastenrattaiden päällä ja yritimme jollain keinoin pitää edes pikkumiehen kuivana.

Minä meinasin jo hypätä bussin kyytiin kuuman kalakeiton kuvat silmissä kun bussi saapui kääntöpaikalleen, mutta juuri silloin aurinko näyttäytyi tuoden mukanaan aavistuksen sateenkaaresta. Vain Irlannissa olen kokenut parhaimmillaan kaikki neljä vuodenaikaa saman vuorokauden aikana.

Jättiläinen jonka työntuloksia olimme tarkastamassa oli Finn MacCool, tai Finn mac Cumaill iiriksi, joka aikoinaan rakensi nämä massiiviset astinkivet Skotlantiin asti haastaakseen taisteluun kilpakumppaninsa Benandonnerin. Toki näiden kivimuodostelmien syntymästä on olemassa luonnollinenkin selvitys mihin liittyy 50-60 miljoona vuotta sitten tapahtunut tulivuoren purkaus ja siitä syntynyt hitaasti ja tasaisesti viilennyt laavavirta, mutta minä olin täällä katsastamassa Finnin tekosia.

Vaikka kolmijalka oli jo tuon rattaiden päällä tasapainottelun vuoksi hajalla ja märät farkut liimautuivat ikävästi jalkoihin, kameran muistikortille ikuistui kuitenkin muutamia muistoja Giant’s Causewayltä.

IMG_7166

IMG_7177

IMG_7206

IMG_7180

IMG_7179

IMG_7231

Ja arvatkaas mitä tein viikonloppuna… Monen vuoden vastahakoisuuden jälkeen blogini löytyy nyt FACEBOOKISTA. Tulkaahan kurkkaamaan ja tykkäilemään, siellä mennään sikin sopin sopivasti sekaisin sekä suomea että englantia. Jos ihmettelet FB-sivun ulkomuotoa, niin tuo on uusittu ilme joka löytyy jo blogini englanninkielisestä versiosta ja toivottavasti vielä joskus täältä Rantapallon puoleltakin!

Mukavaa alkavaa viikkoa Englannista, me saavuimme tänne eilen myöhään nauttimaan (taas kerran) nummien elämästä! 

Ja jos Giant’s Causeway alkoi kiinnostamaan enemmänkin, kaikki tarvittava tieto siitä miten sinne löytää löytyy täältä: www.nationaltrust.org.uk/giants-causeway/visitor-information

{ 18 comments… read them below or add one }

maaritjohanna joulukuu 2, 2013 7.43

Aivan samanlaiset muistot paikan päältä! Se sade, ja märkä olo! Miten vesi vain pääsikin takin läpi ja kasteli farkut niin ettei ikinä ole aikaisemmin ajatellutkaan miltä tuntuu olla ”uitettu koira”. Mutta silti sielä on jotain niin erityistä että sinne oli pakko mennä ja jäädä ja tutkia.

Vastaa

satuvw joulukuu 2, 2013 14.12

No sinäpä sen sanoit! Jos muksut eivät olisi olleet mukana, oltaisiin varmasti jääty tutkimaan vielä pidemmäksikin aikaa sateesta huolimatta!

Vastaa

Amanda joulukuu 2, 2013 10.38

Hee, Irlannin taikaa – sade jotenkin kuuluu asiaan! Upean näköistä, aina vaan. :)

Vastaa

satuvw joulukuu 2, 2013 14.13

No niinpä :) Ja Irlannissa yleensä tietää että kyllä se sade kohta loppuu! Vaikka alkaakin sitten taas uudestaan…..

Vastaa

kaukokaipuu joulukuu 2, 2013 15.43

Upeita kuvia!

Ja toivottavasti mä voin kysyä Irkkujen vinkkejä sulta jo ensi keväälle.. (;

Vastaa

satuvw joulukuu 2, 2013 17.47

Oi, kerro lisää, koska ja minne! Ja ehdottomasti annan vinkkejä, niitä on kertynyt tässä kymmenen vuoden aikana :)

Vastaa

kaukokaipuu joulukuu 3, 2013 20.06

Vielä ei ole lyöty lukkoon mitään, mutta suunnitelmat jylläävät. Ylipäätään: mihin vuodenaikaan sinne kannattaisi matkustaa? :)

Vastaa

satuvw joulukuu 3, 2013 22.37

Hyvä kysymys mihin on vaikeata vastata! Säät voivat periatteessa olla ihan mitä vaan ja koska vaan, mutta eiköhän kevät/kesä/syksy ole kuitenkin se kaikkein miellyttävin aika. Eli sanottaisko toukokuun puolesta välistä tuonne lokakuulle. Tänä vuonna lokakuussa oli vielä Dublinissa melkein +20C, mutta toki siellä olisi voinut olla mittari nollan pinnassakin jäätävän sateen kera. Se on kivaa että koskaan ei tiedä mitä tuleman pitää :)

Vastaa

lena joulukuu 2, 2013 15.53

Tervetuloa Englantiin! Toivottavasti ei sada niinkuin Irlannissa. ; ) Skotlanti ja Irlanti taitavat olla melko samanlaisia – sää kun voi muuttua muutamassa minuutissa. Silti tykkään kovasti molemmista, ei noihin paikkoihin yleensä sään vuoksi lähdetä…

Vastaa

satuvw joulukuu 2, 2013 17.48

Kiitos! Ei sada, ei edes ripottele vaikka vähän näyttäisi siltä että kohta taivas aukeaa… :) Ihana olla taas täällä, ruokakaupassakin käynti on elämys Norjan jälkeen. Ja olet oikeassa, harvemmin Irlantiin tai Skotlantiin tulee lähdettyä rantalomalle, vaikka me sellaista yllättäen vietettiinkin kesäkuussa Irlannin länsirannikolla!

Vastaa

Tiina, Kinttupolulla joulukuu 2, 2013 19.13

Kylläpä on jänniä kivimuodostelmia. Nuo Irlannin kalliorannat on joskus koettava :)

Vastaa

satuvw joulukuu 2, 2013 19.23

Ehdottomasti! Tuolla on aivan mielettömästi karun kauniita paikkoja. Aina löytyy jotain uutta nähtävää.

Vastaa

Heli joulukuu 2, 2013 23.33

Onpa merkillisen näköinen kivimuodostelma. Pitääpä googlata, jos siitä löytyisi enemmän tietoa…

Vastaa

satuvw joulukuu 2, 2013 23.40

Lisätietoja löytyy varsinkin tuolta National Trustin sivuilta mihin on linkki tuossa postauksen lopussa :) Aivan upea paikka!

Vastaa

Silja joulukuu 6, 2013 0.59

Ootpa saanut kauniita kuvia paikanpäältä! Tuolla tuli pyörähdettyä itsekin pari viikkoa sitten (kyllä, sateessa myös…), mutta olen blogipostausta suunnitellessa harmitellut kuinka jotenkin valokuvauksellisesti vaikea paikka Giants Causeway on. Ne kivirykelmät eivät ole mitään kauneimman muotoisia nimittäin. Mutta ehkä se onkin vaan kuvasilmän kehittymisestä kiinni! ;D

Vastaa

satuvw joulukuu 11, 2013 23.39

Ihan totta, ei ole mikään helpoin paikka kuvata, vaikka olenkin nähnyt aivan mielettömän kauniita kuvia paikasta. Itse tosin pidin niitä kivikasoja aikas kauniina :) Ja täytyy kyllä sanoa että hieman olen kateellinen sulle että elelet siellä saarivaltiossa!!

Vastaa

katariina72000 joulukuu 17, 2013 19.28

Just katselen dokumenttia tuosta paikasta ( ja Irlannin linnoista ja ostereista ). Aika jännä paikka :) Pitäisiköhän käydä jälleen…

Vastaa

satuvw joulukuu 17, 2013 20.14

Ehdottomasti! Vaikka reissusta hiljattain tulinkin niin nyt jo mietin että koska uudestaan… : )

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: