Game of Thronesin jalanjäljillä Pohjois-Irlannissa

by satuvw on 26.11.2013 · 22 comments

”Katso! Ihan kuin tuolla satamassa olisi filmilavasteita. Ja hei! Tuossahan menee rekka jonka kyljessä puhutaan elokuvavalaistuksista!”

Meikäläinen oli hieman hämillään kun saavuimme pieneen Ballintoyn kalasatamaan Pohjois-Irlannissa, joka löytyy Knocksaughey-kukkulaa alas johtavan kapean ja jyrkän tien pääteasemalta. Mieheni vain hymähti siihen että niin, täällähän kuvataan sitä Game of Thrones-sarjaa, kaikkihan sen tietävät.

Ai jaa.

Nyt selvästi löytyi yksi joka ei tiennyt, ja joka ei ole koskaan edes katsonut koko sarjaa! Onko täällä kenties muita? Asiahan pitää korjata ja nopeasti, sen verran upeat olivat nämä sarjan puitteet mitä on kuvattu myös muun muassa Islannissa, Marokossa, Maltalla ja Kroatiassa. Te, jotka olette sarjan faneja arvostatte näitä maisemia ehkä ihan eri tasolla kuin minä, mutta sarjaa seuraamattomallekin nämä seudut kolahtivat kyllä täysillä. Jännä miten Irlantia on tullut koluttua jo viidentoista vuoden ajan, mutta koskaan aikaisemmin en ole eksynyt tutkimaan Pohjois-Irlantia. Seuraavalla reissulla tutkimusmatka varmasti jatkuu, niin paljon näkemistä ja kokemista jäi ja varsinkin tuo karu pohjoinen historiaa täynnä oleva rannikko kiinnostaa edelleen. Belfastkin jäi tällä kertaa käymättä…

Dark-Hedges-SatuVW

Dunluce-Castle-SatuVW

Downhill-Demesne-Sheep-SatuVW

Downhill-Demesne-SatuVW

Musseden-Temple-SatuVW

Carrick-a-Reed-Bridge-SatuVW

Carrick-a-Reed-crossing-SatuVW

Portrush-Beach-SatuVW

Northern-Ireland-SatuVW

Matkavinkkejä Pohjois-Irlantiin – eli mistä nämä kuvien kohteet löytyvät:

  • Dark Hedges – ehdoton käyntikohde ainakin valokuvausta rakastavalle, ajo-ohjeet löytyvät mm. Visit Ballymoneyn sivuilta.
  • Korkealle kallionkielekkeelle 1500-luvulla rakennettu Dunlucen linna. Linnassa piti päämajaansa skotlantilainen McDonnellin klaani kunnes vuonna 1639 osa linnasta putosi myrskyisällä säällä mereen, ja linna hylättiin pian tämän jälkeen. Lisätietoja Discover Northern Ireland:in sivuilla.
  • 1700-luvulla rakennettu Downhill Demesne – kartano, joka tuhoutui pahasti tulipalossa vuonna 1851, uudelleen rakennettiin 1870-luvulla ja sittemmin raunioitui pahoin toisessa maailmansodassa. Lisätietoja National Trustin sivuilla.
  • Kirjastoksi rakennettu Mussedenin temppeli Downhill Demesnesin yhteydessä.
  • Kolmenkymmenen metrin korkeudessa tuulessa huolestuttavasti heiluva Carrick-a-Rede silta, jonka kalastajat perinteisesti pistivät paikalleen lähtiessään hyville lohiapajille. Lisätietoja National Trustin sivuilla.
  • Portrushin rannalla ei myöhään syksyllä ole tungosta, mutta hieman hätkähdin kun nämä kilparatsut laukkasivat yllättäen ohitseni.
  • Causeway Coastal Routen varrelta löytyy historiallisia linnoja, jyrkkiä kallioita ja upeita maisemia. Kannattaa varata kunnolla aikaa, mielenkiintoisia pysähdyspaikkoja löytyy useita, kuten kaikki yllä olevat Dark Hedges -tienpätkää lukuun ottamatta! Lisätietoja Discover Northern Ireland:in sivuilta.

Monet pohjoisen historiallisista nähtävyyksistä ovat National Trustin hallinnoimia, mikä tarkoittaa sitä että sisäänpääsymaksut ovat varsin kohtuullisia. Ja jos saarivaltiossa tulee vietettyä enemmänkin aikaa niin jäsenyys on ehdoton, vuosimaksulla pääsee ilmaiseksi yli neljäänsataan mielenkiintoiseen suojeltuun kohteeseen.

Ja nyt teepannu kiehumaan ja etsimään Game of Thronesin jaksoja katsottavaksi…!

{ 22 comments… read them below or add one }

Amanda marraskuu 26, 2013 16.16

Ooooooh, noi maisemat! Sydän! Game of Thrones on enemmän kuin tuttu ja kirjoina sarja on ihan parasta fantsua. Vaan on noi maisemat ilman tarinayhteyttäkin kertakaikkisen upeita :)

Vastaa

satuvw marraskuu 26, 2013 18.40

No juuri tämä genre ei itselleni ole niin tuttu ja turvallinen, mutta ehkäpä pitäisi alkaa Game of Thronesiin tutustuminen juuri tuolta kirjojen kautta! Ja siis nuo maisemat, kyllä, monta sydäntä! :=)

Vastaa

Mimi marraskuu 26, 2013 18.10

Mina olen aivan yhta pihalla Game of Thronesta! Mutta mutta, taytyypa harkita. Mahtavat maisemat, kylla vaan tekisi mieli Irlantiinkin matkailemaan, paljon on viela viereistakin saarivaltiota nakematta.

Vastaa

satuvw marraskuu 26, 2013 18.49

Hienoa, hyvä kuulla että en ole ainoa!! :) Irlannissa on kyllä aivan mielettömästi nähtävää, vaikka siellä olen asunut viitisen vuotta ja sen jälkeen vieraillut vuosittain kymmenen, aina löytyy jotain uutta!

Vastaa

Katja marraskuu 26, 2013 18.19

Sarja ei kyllä ole minullekaan yhtään tuttu, mutta täytyy kyllä sanoa, että upeissa maisemissa on sarjaa kyllä kuvattu! Melkein voisi ihan vain maisemien takia ottaa enemmän kyseisestä sarjasta selvää. :)

Vastaa

satuvw marraskuu 26, 2013 18.52

Eli en sitten tosiaan ole ainoa! Mutta nuo maisemat ovat mielettömät, säässä kuin säässä. :)

Vastaa

Kea marraskuu 26, 2013 20.15

Wowza, mitä paikkoja! Olen miettinyt viime aikoina, että ehkä minunkin pitää antaa tuolle sarjalle vielä mahdollisuus… ja tietenkin pitää joskus päästä tuonne paikan päälle. :)

Vastaa

satuvw marraskuu 26, 2013 22.12

En ole vielä ihan satasen varma itse sarjasta, mutta paikat ovat upeita!!

Vastaa

Jenni marraskuu 26, 2013 21.10

Aieee…! Tämä kaikki ei YHTÄÄN helpota mun Irlannin matkakuumetta…!

Vastaa

satuvw marraskuu 26, 2013 22.14

Sama täällä, ikuinen Irlanti-kuume leimahtaa aina liekkeihin kun käyn läpi näitä kuvia…. :)

Vastaa

Heli marraskuu 26, 2013 23.02

Game of Thrones? Öh, olen kuullut nimen… Näiden kuvien jälkeen seuraava tehtävä taitaa kyllä olla – ei Game of Thronesiin tutustuminen – miehen vakuuttaminen siitä, että Irlanti olisi loistava lomakohde.

Vastaa

satuvw marraskuu 26, 2013 23.57

Kokeile auttaisivatko kuvat? Jos ei, voin lähettää linkkejä muihinkin Irlantipostauksiin missä paistaa aurinko…. :)

Vastaa

Maiju ja maailma on sun marraskuu 27, 2013 6.48

Oiiih, mahtavan näköistä! Pohjois-Irlanti on yksi meidän tulevaisuuden matkakohteista ja tekstin myötä vain vahvistui ajatus, että tuonne on päästävä!
Itse katsoin Game of Thronesia ensimmäisen kauden, mutta se silmitön väkivalta ja kauhea juonittelu ja ilkeily olivat liikaa, joten sai jäädä. Taitaa kuitenkin olla tuon miehekkeen yksi lempisarjoista, hienosti tehty sarja, kaikessa karmeudessaan!

Vastaa

satuvw marraskuu 27, 2013 10.35

Voi olla että tuo sarja ei itsellenikään oikein iske, välivalta ei ole koskaan kiinnostanut sitten tippaakaan. Mutta kannattaa ehdottomasti laittaa listalle myös Irlanti, pohjoisen maisemat olivat upeita, mutta niin ne ovat myös ”etelässä” :)

Vastaa

Maarit marraskuu 27, 2013 9.09

Oi niin ihania tuttuja paikkoja! Elokuussa pyöräilin Portrushin biitsiltä giants causewaylle ja välillä oli tosiaankin sen näköisiä paikkoja kuin ne olisivat suoraan kyseisestä sarjasta! Enpä kyllä tiennyt että sitä siellä oikeasti kuvataan. Dubrovnik kiinnostaisi kun siellä on ne kaupunkikohtaukset tehty. Kirjat on supermielenkiintoisia mutta ne on hölmösti pätkitty pieniin osiin ja niitä väliosia ei mahda löytää mistään ! Suosittelen silti! ^^

Vastaa

satuvw marraskuu 27, 2013 10.40

Oi, itsekin olisi tehnyt mieli päästä fillaroimaan tuolla, mutta nyt reissattiin autolla perheen kanssa ja katseltiin maisemia ikkunasta ja tehtiin jatkuvia pysähdyksiä :) Tuolla Carrick-a-Rede sillan läheisyydessä oli kuvaukset itse asiassa meneillään, mutta sen verran kaukana kuitenkin että ei nähty tarkemmin ketä tähdistä oli paikalla. Ja kirjat kuulostavat tämän kommenttiboksin keskustelujen perusteella paremmalta kuin tuo TV-versio!

Vastaa

Arnoya Ari marraskuu 27, 2013 13.34

Tuttu ja koukuttava sarja, kaksi ensimmäistä kautta tuli NRK kautta seurattua, pahus kun ei näy tänä vuonna kuin maksu kanavilta. Mahtavat kuvat.

Vastaa

satuvw marraskuu 27, 2013 22.13

Tässä on ollut kovin puolesta ja vastaan kommentteja Game of Thronesia vastaan, täytyy tosiaan katsoa itse mitä sarjasta tuumaan :) Mutta maisemat olivat mahtavia!

Vastaa

Tiina, Kinttupolulla marraskuu 27, 2013 22.04

Komeita maisemia!

Vastaa

satuvw marraskuu 27, 2013 22.12

Kyllä!!! :)

Vastaa

Silja tammikuu 22, 2014 18.29

Ei vitsi, muutaman päivä vasta Suomessa ja jotenkin heti eksyin katselemaan näitä sun Pohjois-Irlannin postauksia. Mullekkin tuli aika yllätyksenä kun pari ranskalaista poikaa suunnitteli roadtrippiä Pohjoiseen länsirannikolta, syynä mikäs muu kun Game of Thrones. Itse satuin kävelemään Belfastissa Atlantic Studiosin ohi jossa sarjan studiokuvaukset tehdään, mutta se ei kyllä kovin ihmeellinen ollut. Nää mestat näyttää taasen ihanilta!

Vastaa

satuvw tammikuu 23, 2014 0.44

Ha ha, täytyy tunnustaa että käyn itsekin aina välillä kurkkimassa näitä kuvia ja suunnittelemassa seuraavaa Irlannin reissua. Itselleni on kyllä tullut AIVAN täysin puun takaa kuinka suosittu Game of Thrones on, mieheni tiesi siitä yllättävän paljon, minä en mitään… :) Mutta nämä maisemat ovat aivan mielettömiä, jos pääset käymään niin lähde ihmeessä! Ja harmi kun menimme messuilla ristiin, mutta ehkäpä ensi kerralla! :)

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: