Instagram Travel Thursday: Norjan kansallisteitä, otos 2

by satuvw on 26.09.2013 · 21 comments

Norjan kansallistiet I @SatuVW I Destination Unknown

Eihän siitä ole kuin pari päivää kun täällä blogin puolella käväistiin Gamle Strynefjellsvegenillä, yhdellä Norjan kahdeksastatoista kansallisesta turistitiestä. Ja täällä sitä ollaan taas, köröttelemässä samalla hiekkatiellä hissukseen useiden valokuvapaussien lomassa.

Te jotka seurailette minua Instagramin puolella, olette nähneet jo kyllästymiseen asti näitä parin viikon takaisen autoreissun kuvia. Ajattelin kuitenkin jakaa näitä muistoja muillekin, samalla kun sanon vielä muutaman sanasen Norjan turistireiteistä.

Gamle Strynefjellsvegen via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

Norjan kansallisten turistiteiden tarkoituksena ei ole viedä autoilijoita nopeasti paikasta A paikkaan B, Saksan moottoriteiden tapaan. Sen sijaan nämä reitit tuuppaavat matkailijoita lempeästi etanan vauhtia eteenpäin, samalla kun maisemat vaihtelevat upeasta mahtavaan. Ja kun on yhdellä reitillä vieraillut, haluaa saman tien nähdä ne muut seitsemäntoista. Reittien varrelta löytyy kunnostettuja kävelyreittejä jotka vievät näköalapaikoille, ja niitä itse näköalapaikkoja varten suunniteltuja erilaisia tasoja. Kaikki toteutettuna niin että rakenteet sulautuvat ympäröivään luontoon.

Järvinäkymiä Gamle Strynrfjellsvegenin varrella via Instagram I @SatuVW I Destination UnknownGamle Strynefjellsvegen on 27 kilometrin pituinen ja yli satavuotias tienpätkä, joka aikoinaan yhdisti läntisen Norjan itään. Nykyään tietä pidetään auki vain kesäisin, kesäkuusta eteenpäin, mutta 1950-luvulla tietä raivattiin miesvoimin lapioiden avulla. Ja niitä miehiä tarvittiin hommaan vaatimattomat pari sataa!!

Videfossen vesiputous Norjassa via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

Näkymät tämän reitin varrella ovat arvatenkin kauniit, ja matkalta löytyy myös Strynin kesähiihtokeskus aktiviteettejä kaipaavalle. Ehkäpä se kohokohta monelle on kuitenkin Videfossen vesiputous, joka ei tosiaankaan ole edustettuna tuossa ylempänä olevassa kuvassa. Varsinainen Videfossen tulee tuon pienen pöläyksen jälkeen, mutta itse en pystynyt kuin vain pikaisesti käymään tasanteen laidalla kurkkaamassa minne vesiputous katoaa. Kauas alaspäinhän se. En tiedä mistä olen kehitellyt korkeanpaikan kammon tällaisissa paikoissa, jos en itse pelkää tippuvani joitakin kymmeniä metrejä alaspäin, niin kameran tai kännykän ainakin.

Sopuli via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

Näissä maisemissa odotti melkein hirven tai poron tulevan vastaan minkä tahansa kulman takaa, mutta ainut nelijalkainen joka me tavattiin matkan aikana oli tämä pieni ja pippurinen sopuli. Jonkin aikaa meitä tuijotettuaan se väläytti meille julman näköisesti pienen pieniä hampaitaan ja katosi sen jälkeen kivikkoon.

Eli tässä taas Norja-vinkkejä näin Instagram Travel Thursday – kamppiksen merkeissä tänne haikaileville, lisätietoja näistä teistä löytyy Nasjonale Turistveger – sivustolta.

Mikä on Instagram? Ilmainen älypuhelimilla toimiva kuvienjakopalvelu ja sosiaalinen verkosto. Instagramissa siis jaetaan kuvia ja kommentoidaan ja tykkäillään muiden kuvista.

Lähde mukaan! Kirjoita oma postaus aiheesta ”Instagram ja matkailu”, muista mainita ja linkittää ainakin yksi meistä järjestäjistä ja lisää linkki postaukseesi tuohon alla olevaan Linky-linkkien kokoilijaan. Aikaa sinulla on keskiviikkoon asti, ja torstaina lähtee taas uusi kierros käyntiin. Jos sinulla ei ole omaa blogia mutta olet Instagramissa, voit lisätä kuviisi #IGTravelThursday tunnisteen ja näin olla mukana jakamassa kuvallisia matkamuistojasi.

Ohjeet blogaajille löydät täältä, tilaa myös IG Travel Thursday – uutiskirje joka kolahtaa postilaatikkoosi aina keskiviikkoisin.{ 20 comments… read them below or add one }

Laura syyskuu 26, 2013 12.24

Aika mahtavaa että löytyy juuri tuollaisia kansallisteitä joilla saa madella hiljaa maisemia katsellen. Ja vielä mitä maisemia, upeita kuvia vaikka mun suosikiksi taisi nousta sopuli :D Aika hyvin että saitte otettua siitä kuvan ennenkuin se lähti karkuteille!

Vastaa

satuvw syyskuu 26, 2013 13.55

Tuolla sopulilla ei ollut mikään kiire, mies kuvaili sitä ensin ikkunasta ja minäkin ehdin takapenkiltä ulos zuumailemaan. Ajatteli ilmeisesti että meistä ei ole mitään vaaraa :)

Vastaa

lena syyskuu 26, 2013 14.25

Oi mitä maisemia taas. :)

Onko sinulla kokemuksia tuosta kesähiihtokeskuksesta? Olisi mielenkiintoista tietää onko käymisen arvoinen mikäli kesällä lumille olisi päästävä!

Vastaa

satuvw syyskuu 27, 2013 9.35

Täytyy tunnustaa että en itse ole siellä edes käynyt laskemassa! Se on ns. jäätikkökeskus ja varmaan riippuu vähän keleistä. Veljeni reissasi aikoinaan Norjaan laskemaan joka kesä, joten kai siellä on ihan OK lasketella. :) Voin kyllä kysellä sellaisilta jotka tietävät asiasta enemmän jos aihe kiinnostaa! Tänä kesänä tuo keskus tosin meni kiinni jo heinäkuussa, kuumat kelit sulattivat lumet/jäät pois.

Vastaa

Heidi / Auringon alla syyskuu 26, 2013 17.22

Haha, sopuli on ihana! Ja maisemat aivan mielettömän hienoja, kuten ig:stä on tullut seurattua :)

Vastaa

satuvw syyskuu 27, 2013 9.36

Joo, maisemiin ei täällä kyllästy! :)

Vastaa

Tonkeli syyskuu 26, 2013 19.38

Siis aivan upeita maisemakuvia!

Vastaa

satuvw syyskuu 27, 2013 9.36

:)

Vastaa

Veera Bianca syyskuu 26, 2013 20.06

Miten Norjassa voi olla noin kaunista? Härre gud!

Vastaa

satuvw syyskuu 27, 2013 9.36

No niinpä! Täällä riittää nähtävää.

Vastaa

kaukokaipuu syyskuu 26, 2013 21.24

Kyllästymiseen asti?! Ei tosiaan! Lisää Norjan kuvia eetteriin! Rakastan näitä ihan valtavan paljon! <3

Vastaa

satuvw syyskuu 27, 2013 9.37

Ha ha, ikävä kyllä täytyy sanoa että ”lisää on tulossa”, täällä kun kerta asutaan!

Vastaa

mirkki syyskuu 26, 2013 21.43

Älyttömiä maisemia. Miten toi voi olla niinkin lähellä Suomea. Huh.

Vastaa

satuvw syyskuu 27, 2013 9.37

No niinpä! Suomi sai maisemia jaettaessa hieman huonommat kortit.. Vaikka onhan se Suomenkin luonto kaunis.

Vastaa

Kiira syyskuu 26, 2013 22.08

Oioi, Norja vei mun sydämen 2008 ja varmasti muuttaisin sinnepäin ellei siellä olisi samanlaista ilmastoa kuin Suomessa. Ei ihan lumi ole mun juttu… Ihanaa kuitenkin katsella sun kuvia ja muistella meidän hauskaa road tripiä perheeni kanssa. :)

Vastaa

satuvw syyskuu 27, 2013 9.38

Ha ha, joo, jos ei lumi kiinnosta niin tämä ei ole ihan kaikista paras paikka. Vaikka länsirannikolla voidaan mennä talvisin aikas vähillä lumilla, mutta siellä onkin sitten märkää ja kylmää!

Vastaa

maisasofia syyskuu 26, 2013 22.14

Autoreissun kuviin ei olla kyllästytty, päinvastoin! Upeita teitä :)

Vastaa

satuvw syyskuu 27, 2013 9.38

Kiva! Seuraavaa reissua suunnitellessa… :)

Vastaa

Katariina Koski syyskuu 27, 2013 18.41

”Norjan kansallisten turistiteiden tarkoituksena ei ole viedä autoilijoita nopeasti paikasta A paikkaan B, Saksan moottoriteiden tapaan.”

:D :D

Tuli mieleen omat kokemuksen Saksan motarilla. Siellä kun ei kannata ajaa samalla nopeuksilla kuin scenic routesilla….

Ihana murmeli <3

Vastaa

satuvw syyskuu 30, 2013 21.32

Ha ha, ei varmasti! Ajelin joskus kohti Ranskaa noin 140 tuntivauhtia Saksan motareilla ja meinasin jäädä jalkoihin…. :)

Vastaa

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: