Minikokoisia mikroseikkailuita

by satuvw on 08.08.2013 · 17 comments

#IGTravelThursday Melontaa Kanadassa I @SatuVW I Destination Unknown

Täällä tuntuu kello tikittävän.

Ei kuitenkaan tuo biologinen kello, sen tuloksethan ovat jo nähtävillä meidän pienen Minin ja minun ison raskausmahan muodoissa.

Sen sijaan kellon tikityksellä on jotain tekemistä seikkailuihin ja reissuun lähtemisen haluamisen kanssa. Ja sen fiiliksen että aika alkaa olla vähissä… (vaikka hyvinhän tässä on vielä äitiyslomaakin jäljellä reissujen tekoon kun toista muksuakaan ei vielä näy!)

Kun puhutaan seikkailuista, ensimmäisenä mieleen tulee Kanadan British Columbian reissu vuodelta 2009 ja meidän ns. ”first descent” melontareissu Atnarko-joella. Tarkoittaen siis sitä että kukaan ei ollut koskaan aikaisemmin kyseistä jokea melonut, eikä varmasti meidän jälkeen melokaan… Kolmen päivän matka muuttui hetkessä neljän päivän reissuksi kun melonnan sijaan jouduimme lähinnä kantamaan täyteen lastattuja koskikajakkeja puupatojen ympäri ja ylitse vaikeakulkuisessa metsässä, pitäen samalla silmällä merkkejä karhuista ja puumista ja laskeskellessa riittääkö ruoka yllättäen pidentyneelle matkalle.

Näin jälkeenpäin katsoessa tuo koko reissu kuitenkin muistuu mieleen mahtavana seikkailuna. Muistan vieläkin miltä kylmä olut maistui reissun päättyessä, kun kuskimme oli löytänyt pienen hiekkatien ja pääsi meitä vastaan kilometrejä ennen kuin odotimme tapaavamme hänet. Ja kuinka vahvaksi tunsinkaan itseni kun olin raahannut noin 35 kiloista kajakkia mukanani neljä päivää, välillä olkapäällä, ja välillä perässäni. Ja aina silloin tällöin tietenkin myös vedessä.

Mutta veisinkö muksut mukaan vastaavalle reissulle? Enpä tietenkään…

IGTravelThursday Haikkausta Norjassa I @SatuVW I Destination Unknown

Niinpä Minin tullessa mukaan kuvioihin meidän perheen yhteiset seikkailut ja ulkoiluretket ovat muuttuneet aika lailla, ja olemmekin viettäneet paljon aikaa lähimaastossa. Siihenhän nämä puitteet täällä Norjassa ovat aivan mahtavat. Monet näistä reissuista ovat olleet ns. ”keskenjääneitä” seikkailuita (miellyttävämpi sana epäonnistumisen sijaan), kuten talvinen hiihtoretki vuoristomökille tai viime viikonlopun vaellusreissu Hafjelltoppenille.

Mutta enpä aikaisemmin miettinytkään näitä lähiseuturetkiä mikroseikkailuina, ennen kuin löysin netin ihmeellisestä maailmasta brittiläisen Alastair Humphreysin. Alastair pysytteli saarivaltiossa vuoden ajan (ainakin noin suunnilleen) ja kehitteli mikroseikkailuitaan, joiden johdosta hän oli myös yksi vuoden 2012 ”National Geographic Adventurer of the Year” tittelin haltijoista.

Ja nyt kun näille meidänkin miniseikkailuille on virallinen nimi, arvatkaapas kuka on sataprosenttisen innoissaan ja täpinöissään!!!!?

#IGTravelThursday Haikkausta Norjassa I @SatuVW I Destination Unknown

Kuten ehkä saatoittekin arvata, meillä on nyt suunnitteilla oma sekalainen kokoelma minikokoisia (eli myös Minille ja masuasukille soveltuvia) mikroseikkailuita. Toivon hartaasti että päädymme syksyllä myös surffailemaan Portugalin vesille, ja alkuvuodesta melomaan ja fillaroimaan Uuden-Seelannin maisemiin, mutta jos näin ei jostain syystä käykään, olen jo huomattavasti rauhallisemmin mielin sillä meillä on listalla monen monta seikkailua jotka voi helposti ja halvasti toteuttaa ihan täällä Norjan rajojen sisäpuolella. Jostain syystä suunnitelmien kirjaaminen mieheni kanssa teki niistä heti paljon konkreettisempia ja ”seikkailumaisempia”, ja tuo kellon tikityskin kuului heikompana jokaisen suunnitelman myötä.

Ja aivan täydellistähän olisi jos voisin jo nyt merkata seikkailut kalenteriin, mutta tällä hetkellä meidän tahdin määrää tämä mahassa asuva ja kovasti odotettu uusi tulokas. Tulehan jo ulos sieltä pikkuinen! 

Olen mukana järjestämässä Skimbaco Lifestyle – lehden liikkeelle polkaisemaa Instagram Travel Thursday – hanketta täällä Suomessa yhdessä Kaukokaipuun Nellan ja Running with wild Horses – blogin Veeran kanssa. Viime viikolla mukana oli jo yli neljäkymmentä blogaajaa kansainvälisesti, ja kampanjan ideanahan on tuottaa blogi-sisältöä aiheesta ”Instagram & matkailu” ja siten edesauttaa että ihmiset löytävät matka- ja lifestyleblogaajat Instagramista. Lähde sinäkin mukaan, ohjeet ja lisätietoja löydät täältä, ja tutustu myös muihin tällä viikolla mukaan lähteneisiin blogaajiin ja heidän postauksiin alla olevien linkkien kautta. Liity myös sähköpostituslistallemme niin saat muistutuksen kampanjasta aina keskiviikkoisin suoraan inboksiisi. Instagramista meikäläisen löytää nimimerkillä @todestinationunknown ja tämän postauksen kuvat ovat Instagram-galleriastani tuota ensimmäistä lukuun ottamatta.


{ 16 comments… read them below or add one }

Maiju ja maailma on sun elokuu 8, 2013 5.28

Ai hitsi millaisen seikkailun olet kokenut! Aikamoinen sissi olet! :)
Tulipas heti noista omistakin lyhyistä lähiseutuseikkailuista huomattavasti hienompia, kun ne saivan ihan oikean nimen! Suomessa kotioveltamme alkoi luonnonsuojelualue, joka oli täynnä jyrkkiä nousuja, vanhoja honkia ja paljon pieniä polkuja. Hurahdimme kesällä maastopyöräilyyn ja kesä sekä syksy meni onnellisesti mikroseikkaillen kodin läheisissä metsissä uusia reittejä etsien ja polkien. Ja kun syksy jatkui lähes joulukuulle asti ja iltaisin töiden jälkeen pimeys oli todella pimeää, meinasi koko pyöräily jäädä arki-illoilta, ei kelien puolesta vaan sen kaiken alleen peittävän pimeyden vuoksi. Kunnes hoksasimme laittaa pyörän täyteen lamppuja ja kypäriin otsalamput, joiden valossa ne kesällä ja syksyllä tutuksi tulleet lähipolut muuttuivat taas uudeksi ja yllättäväksi ympäristöksi mikroseikkailuille! Ja miten hienoja hetkiä koimmekaan, ihan siinä naapurissa, tuttujen ja turvallisten lenkkipolkujen vieressä metsän siimeksessä. Oih, tässähän ihan tulee ikävä omaa pyörää ja tuttuja maastoja!

Mukavia mikroseikkailuhetkiä ja tietenkin jaksamista odotukseen! Kyllä vauva sieltä ajallaan tulee oman seikkailukellonsa tikityksen tahdissa!

Vastaa

satuvw elokuu 8, 2013 8.37

Joo tuo Atnarkon-reissu oli kyllä samalla kertaa aivan mahtava kokemus ja ”never again” tyylinen reissu. Siellä tuli kyllä omia rajoja koeteltua ihan mukavasti… :)

Mekin ollaan tosiaan vietetty paljon aikaa lähimaastossa, ja se on jännä miten kutsumalla näitä reissuja ”mikroseikkailuiksi” niistä tuli ja tulee jotenkin paljon isompia ja merkittävämpiä juttuja, vaikka kyseessä edelleenkin on ihan samat pienet reissut lähiympäristöön. Ja ymmärrän ihan täysin tuon teidän fillarointiin hurahtamisen, oma maastopyöränikin odottaa vajassa käyttäjäänsä… Toivottavasti pääsette vähän reissussakin fillaroimaan?

Ja kiitoksia, eiköhän tämä odotus kohta ole ohi (yliaikaa mennään)!! :)

Vastaa

kaukokaipuu elokuu 8, 2013 8.15

Miten ihana postaus! Kaikenlainen lähiseutumatkailu ja Helsinki ylipäätään nousevat omalla listalla korkeammalle kuin koskaan ennen, joten tämä sun postauksesi osui kyllä kultasuoneen. En ole moisesta termistä kuullutkaan, mutta tämähän kuulostaa aivan mahtavalta!

Tsemppiä loppuraskauteen ja ihania miniseikkailuja lähimaastossa!

Vastaa

satuvw elokuu 8, 2013 8.40

Kiitos Nella!! Ja sama juttu täällä; sekä lähiseutumatkailu että lähiseutuseikkailu ovat meilläkin nostaneet päätään, jo tietenkin senkin vuoksi että ”uudessa” (no, kolmatta vuotta mennään) paikassa on niin paljon uutta ja ihmeellistä nähtävää. Mutta on ihana aina huomata että kovin kauas ei tarvitse lähteä sammuttelemaan reissukuumetta. Ja Helsinki-aiheisia juttuja on aina kiva lukea, saa itsekin vinkkejä mitä nähdä, kokea tai syödä seuraavalla visiitillä!

Vastaa

kaukokaipuu elokuu 8, 2013 9.27

Tää sun postaus nosti mun fiiliksiä entisestään, ja piti vielä sanoa että lähdin tutustumaan tuohon su linkkaamaan henkilöönkin. Mahtavuutta!

Vastaa

satuvw elokuu 8, 2013 9.42

Eikö!!! Simon on ”joutunut” katsomaan mun kanssa videon toisensa perään tuolla Alastairin sivuilla… ;)

Vastaa

Katja of Skimbaco elokuu 8, 2013 8.29

Mikroseikkailu kuulostaa mahtavalle termille munkin mielestä :) Tämä on nyt toinen meidän kesä Ruotsissa, ja ollaan molemmat kesät just vain tehty näitä mikroseikkailuja lähitienoolla, ja ollut ihana oppia tuntemaan seutua hieman paremmin, ja todella paljon nähtävää ihan lyhyellä säteellä!

Vastaa

satuvw elokuu 8, 2013 8.42

Se on jännä muuten miten uudessa maassa tai paikassa tulee nähtyä paljon enemmän kuin kotiseudulla, uskoisin että Tampereella ja lähiseuduilla olisi mulle vaikka miten paljon nähtävää, mutta jotenkin kotiin palatessa aina vain ajattelee että tietää ja tuntee jo sen kaiken lähistöllä olevan. Nauttikaahan Ruotsin kesästä, teillä on kyllä siellä hienot puitteet tehdä lähiseutujen reissuja!!

Vastaa

Amanda elokuu 8, 2013 11.28

Mikroseikkailu on ihan mahtava termi, ja lähtee kyllä nyt käyttöön! Kuvaa ihan osuvasti noita lähemmäksi suunnattuja retkiä. Vaikka kyllä koen, että sun retkesi vuorille odottelun loppuaikoina ovat aika seikkailuja ihan sellaisinaankin. :) Inspiroiva postaus kaiken kaikkiaan!

Vastaa

satuvw elokuu 8, 2013 12.02

Ha ha, mutta ne vuoret kun ovat ihan tuossa naapurissa ja vuorilla vaeltelu kun kuulemma auttaisi tämän synnytyksen aloituksen nopeutumisessa (en allekirjoita tuota väitettä vielä!!), niin eivät nämä pienet retket kovin isoilta seikkailuilta tunnu. :) Mutta kiitos kaunis kuitenkin, olen itse AIVAN täpinöissäni meidän mikroseikkailusuunnitelmista!!

Vastaa

Veera Bianca elokuu 8, 2013 12.19

Ihana mikroseikkailu, näitä pitäisi itsekin harrastaa enemmän. Voisi joskus itsekin hypätä taas kajaakin kyytiin, satun melomista rakastamaan, mutta en juurikaan harrastamaan!

Vastaa

satuvw elokuu 8, 2013 12.28

Ehdottomasti heti kajakin kyytiin, merimelomaan pääkaupunkiseudultahan pääsee helposti, ja koskia voi lähteä vaikka kokeilemaan Kymijoelle! :)

Vastaa

Kea elokuu 8, 2013 16.28

Toi kylmä olut pitkän patikan jälkeen on niin palkitsevaa. Alaskassa mulla on usein juoma repussa odottamassa taukoa laudalta vuoren huipulla. Ihan paras fiilis!

Ja ihailtavaa että teidän seikkailut jatkuu vaikka perhe kasvaa. :)

Vastaa

satuvw elokuu 8, 2013 19.32

Meillä ihan sama juttu kun lähdetään haikkaamaan tai hiihtämään, jossain kohdin kylmä olut on poikaa :)

Ja kyllä, elämä ja seikkailut jatkuvat vaikka perhe kasvaa!

Vastaa

Heidi elokuu 8, 2013 16.50

Mikroseikkailu! Niitä pitää alkaa harrastamaan täälläkin! Voisi piristää pitkää syksyä/talvea, kun voisi odottaa edes muutamaa pientä seikkailua ;)

Vastaa

satuvw elokuu 8, 2013 19.33

Ehdottomasti! Ja kuten itsekin totesin niin nyt nämä suunnitellut pienet seikkailut hillitsevät jo hieman tuota matkakuumetta, ei ole niin ”paniikki” olo siitä toteutuuko kaikki ulkomaanreissut kun meillä on kaikkea muutakin suunnitteilla. :)

Vastaa

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: