Matkavinkit Englantiin: Suunnaksi Devon

by satuvw on 01.08.2013 · 14 comments

Devon for Instagram Travel Thursday I @SatuVW I Destination Unknown

Ei taida olla ensimmäinen kerta kun kirjoitan Devonista, mutta nyt Instagram Travel Thursday – hankkeen yhteydessä ajattelin kertailla viiden syyn ja Instagram-kuvien voimin miksi kannattaa jättää Lontoo väliin ja suunnata Devoniin sen sijasta. Tai no, jos on Lontoossa ensimmäisellä visiitillä niin sielläkin kyllä riittää nähtävää useammankin reissun verran, mutta Englanti on niin paljon muutakin kuin sen pääkaupunki.

Ennen viittä faktaa kuitenkin KIITOS teille kaikille jotka olette jo osallistuneet Instagram Travel Thursday – kampanjaan, kolmatta viikkoa mennään ja joka viikko porukkaa on ollut mukana enemmän. Ikävä kyllä tällä viikolla selvisi että Nokian Lumialla ei enää pahemmin Instagrameilla, joten muutamia tuttuja kasvoja joutuu jättämään homman tähän. Lähde ihmeessä kuitenkin mukaan, tämän postauksen lopusta löytyy lisätietoja. Ja kurkkaa myös muiden järjestäjien eli Kaukokaipuun Nellan ja Running with the Wild Horses – blogin Veeran sivut!

River Dart Country Park, Devon, Englanti via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

1. Lähellä Lontoota

Devon on vain 2,5 tunnin junamatkan päässä Lontoosta, tai vaihtoehtoisesti voit lentää suoraan Exeterin kentälle (ei suoria lentoja Suomesta). Edullisimmat junaliput saa varaamalla ne ajoissa esim. TheTrainline – palvelusta.

2. Kansallispuistot

Dartmoorin ja Exmoorin kansallispuistoissa ihastuttavat varsinkin vihreät nummet, villiponit ja kapeat pensasaitojen reunustamat maalaistiet. Paras tapa tutustua nummien pieniin kyliin ja tehdä tuttavuutta villiponien kanssa on vuokrata alleen auto, ja paikan päällä haikkailla tai fillaroida ympäri nummia. Molemmat kansallispuistot ovat täynnä pieniä idyllisiä kyliä maalaispubeineen, joissa monissa on myös tarjolla maittavaa ruokaa.

River Dart Country Park, Devon, Englanti via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

3. Ulkoilumahdollisuudet

Ei tule varmaan yllätyksenä että meikäläistä kiinnostavat kohteen kuin kohteen ulkoilumahdollisuudet ja Devonissa tekemistä riittää haikkauksesta melontaan, surffaukseen, fillarointiin ja kiipeilyyn nyt muutamia aktiviteettejä mainitakseni.

4. Läntisen Englannin ruokakulttuuri

Parhaat ruokamuistoni Englannista tulevat juuri tuolta Devonin pienten kylien maalaispubeista. Yksi suosikeistani on Ughboroughin ”The Ship Inn” josta kirjoitin aikaisemminkin, sekä Riverfordin maatilan ravintola jossa luomu-vihannekset tulevat takuulla omasta maasta.

Topshamin joenvartta Devonissa via Instagram I @SatuVW I Destination Unknown

5. Merenrantamaisemat

Vaikka rannalla loikoilu ei oikein ole itselleni mieleen, vielä vähemmän nyt kun Minille maistuu hiekka, kourakaupalla nautittuna, Devonin merenrantakylät, kävely- ja juoksulenkit rantahietikolla varsinkin turistisesongin ulkopuolella ja surffiharjoitukset maistuvat sitäkin mieluisemmilta.

Erinomainen opas Devonin ranta-alueisiin löytyy Independent-lehden sivuilta.

Syksyä ajatellen ongelmana nyt onkin suuntaisimmeko aktiiviselle reissulle kohti Devonia, Portugalia (mannermaa tai Azorit) vai Italiaan!? Tosin saattaa käydä niin että pistämme joka pennin säästöpossuun alkuvuotta ajatellen

Tämä postaus on mukana Skimbaco Lifestyle – lehden liikkeelle polkaisemassa Instagram Travel Thursday – hankkeessa jonka ideana tuottaa blogi-sisältöä aiheesta ”Instagram & matkailu” ja edesauttaa että ihmiset löytävät matkablogaajat Instagramista. Hankeen tavoitteena on yhdistää blogaajat jotka ovat Instagramissa ympäri maailman. Lähde sinäkin mukaan, ohjeet ja lisätietoja löydät täältä, ja katso myös muut tämän viikon hankkeeseen mukaan lähteneet blogaajat ja postaukset alla olevista linkeistä!

{ 14 comments… read them below or add one }

Annika elokuu 1, 2013 8.59

Voi vitsi mua oikein hävettää että oon nyt asunu Englannissa melkein kolme vuotta ja en siltikään ole ”ehtinyt” tutustua kuin vain muutamaan paikkaan Lontoon ulkopuolella… Mulla on jo pitkään ollu suunnitteilla joku reissu maalle, ja toi Devon vois kyllä olla täydellinen kohde!

Vastaa

satuvw elokuu 1, 2013 9.18

Ha ha, noin sitä helposti käy! Devon on kyllä aivan mahtava paikka ja niin on kuulemma viereinen Cornwall myös, mutta kannattaa tosin käväistä noilla seuduilla lomakauden ulkopuolella jos mahdollista. Vaikka pienet maalaistiet ovatkin idyllisiä, turistikausina liikenne ei liiku yhtään mihinkään…

Vastaa

Laura elokuu 1, 2013 9.55

Tama kylla sai ehdottomasti lisaamaan Devonin to do-listalle. Ma olen yrittanyt saannollisesti koluta alueita Lontoon ulkopuolella ja syksylla jos on edessa muutto takaisin saarivaltioon, olisi loistava mahdollisuus taas nahda ihania uusia paikkoja Englannissa. Joten kiitti tasta vinkista, nayttaa superkivalta!

Vastaa

satuvw elokuu 1, 2013 17.26

Minne suunnalle Englantia olet muuttamassa Laura? Oli tosi kiva löytää blogiisi, seurailen varmasti jatkossa eloasi saarivaltiossa, siellä tulee itselläkin kuitenkin käytyä kerran kaksi vuodessa! Ja Devonissa kannattaa ehdottomasti käydä! :)

Vastaa

Veera Bianca elokuu 1, 2013 12.48

Ihanan näköinen paikka, ehkä pitää kävästä tuollakin tulevalla Lontoon reissulla ;)

Vastaa

satuvw elokuu 1, 2013 17.26

Ehdottomasti! Jos on vaan päivä tai kaksi ekstra-aikaa. Vaikka sitten ei välttämättä enää Lontoo kutsukaan…. :)

Vastaa

Kiira elokuu 1, 2013 13.27

Mun hyvä yliopistokaveri on kotoisin Devonista, niin toivottavasti pääsen sinne jossain vaiheessa käymään myös! :) Aivan mahtavia kuvia muuten, etenkin toi toinen missä on värikäs puu ja auringonvalo tulee sen läpi.

Vastaa

satuvw elokuu 1, 2013 18.18

Toivottavasti, suosittelen ehdottomasti! Ja kiitoksia, Instagramin filttereillä voi tehdä ihmeitä :)

Vastaa

Amanda elokuu 1, 2013 15.50

Tää vinkki on kyllä laitettu korvan taakse. Joskus täytyy vielä käydä Devonkin vilaisemassa! Viimeistään kansallispuistot ja ulkoilumahdollisuudet sai vakuuttumaan. :)

Vastaa

satuvw elokuu 1, 2013 18.21

Nuo ulkoilumahdollisuudet on ne mitkä sinne itseäkin jatkuvasti vetää takaisin, uudelleen ja uudelleen, vaikka hyvä ruoka ja villiponit ovat myös bonusta!

Vastaa

kaukokaipuu elokuu 1, 2013 16.34

Sama kuin Amandalla, ehdottomasti omalle lusikkalistalle! Devon ei oo käynyt mielessäkään, mutta nyt näyttää vakavasti siltä, että sinne on päästävä. Kiitos siis mainiosta vinkistä – taas kerran :)

Vastaa

satuvw elokuu 1, 2013 18.22

Eipä kestä! Devon ei tosiaan ole ihan niitä tunnetuimpia turistikohteita mutta ihan varmasti reissun arvoinen paikka!

Vastaa

Heidi elokuu 1, 2013 16.39

Ooh, onpa hienoja kuvia! :) Instagram oli ilmeisesti palauttanut mun kuvat näkysälle tänään, ainakin mies sanoi näin. Toivotaan, että Lumian kanssa voi toimia jatkossakin, sillä ois ikävä jättää koko juttu tähän.

Vastaa

satuvw elokuu 1, 2013 18.22

JES!! Kuvasi näkyvät kyllä, kävin juuri kurkkaamassa. Huh…. Toivottavasti tosiaan jatkossakin on näin eikä Instagram turhia kiukuttele Lumian käyttäjille…

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: