Varsin lennokas viikonloppu & lapsen kanssa lentämisestä

by satuvw on 15.05.2013 · 11 comments

Viikonloppu oli otsikon mukaisesti ja kirjaimellisesti lennokas. Minä ja Mini istuimme lentokentillä ja lennoilla pitkitetystä viikonlopusta puolet, eli kaksi päivää.

Englannissa vietettiin lauantaina rakkaan ystäväni häitä ja koska tällä kertaa mahdollisuutta pidempään visiittiin ei ollut, teimme vain pikaisen reissun saarivaltioon. Vaikka matkustaminen on aina mukavaa, pikavierailut eivät ole ihan listani kärjessä jos suurin osa loma-ajasta kuluu matkustamiseen. Tykkään kyllä hengailla lentokentillä, mutta pienen nopeajalkaisen menijän kanssa monen tunnin lentojen odotukset ovat joskus hieman haasteellisia, lentokentästä riippuen.

Tällä kertaa taisin kyllä löytää uuden lentokenttäihastuksen minne palaisin mielelläni ihan yksistäänkin. Amsterdamin Schiphol – me näemme vielä!

Lapsen kanssa matkustaessa hyvän lentokentän kriteerit ovat yksinkertaiset:

  • Kentällä saa ottaa omat kärryt/matkarattaat lähtöportille asti…
  • … ja jos ei saa, tarjolla on jonkinlainen kulkupeli pienokaisille lentokentän puolesta
  • Vaipanvaihtohuone (mielellään kera vessan)
  • Syöttötuoleja ravintoloissa
  • Leikkihuone

Minä työntelin Miniä omissa kärryissämme pitkän odotusajan aikana, kunnes löysimme mitä etsimmekin. Leikkihuoneen. Tai paremminkin ”lasten metsän”. Siellä sitten mentiin välillä alas ja välillä ylös liukumäkiä.

Lasten leikkialue Schipholin lentokentällä I @SatuVW I Destination Unknown

Lasten leikkialue Schipholin lentokentällä I @SatuVW I Destination Unknown

Vaipanvaihtohuoneen sijasta Amsterdamista löytyi ”baby care lounge”. Loungessa oli yksittäisiä hulmuavilla verhoilla rajattuja lepoalueita, missä muksuille oli pinnasänky ja vanhemmille sohvat. Vaipanvaihtoalueella mahtui vaikka kylvettämään pienokaisen, ja ruuat lämpenivät mukavasti mikrossa. Mahtavaa!

Baby Care Lounge Amsterdamissa I @SatuVW I Destination Unknown

Helsinki-Vantaa on keikkunut pitkään ykkösenä mitä tulee lapsiystävällisiin kenttiin, mutta Schiphol kipusi nyt juuri ja juuri kakkoseksi. Muita palkintosijoja ei ole vielä edes jaettu, tiedättekö te muita kenttiä mistä löytyisi vastaavia palveluita? Mielellään nämä kaikki!

Kaikesta tästä lapsiystävällisyydestä huolimatta palaisin mieluiten Amsterdamin Schipholin kentälle kuitenkin ilman Miniä. Kirjasto, leponurkkaus, löhösohvia, hierontaa… Näistä on kunnon lentokenttäpalvelut tehty!

Schiphol lentokentta kirjasto I @SatuVW I Destination Unknown

Schiphol lentokentta kirjasto I @SatuVW I Destination Unknown

Schiphol lentokenttä leponurkka I @SatuVW I Destination Unknown

Ja kiitoksia kaikille teille jotka kävitte äänestämässä blogiani Supersaverin Travel Blog Awardseissa, enää en kiusaa teitä äänestämisillä sillä kisa on nyt käyty ja tulokset julkaistaan 20.5. Jännää! :)

Ja pst! Auringon alla – blogista löytyy hyviä vinkkejä lentokentällä odotteluun. Me odottelemme seuraavan kerran lentokentillä maanantaina, kun suuntana on kotoisasti SUOMI!

{ 11 comments… read them below or add one }

Teea toukokuu 15, 2013 15.58

Oooh, kirjasto lentokentällä! Ja kuinka kivaa, että lapsia on ajateltu noin paljon. Mahtavaa, että joihinkin lentokenttiin panostetaan tuolla lailla. Varmasti lentokenttien palvelut korostuvat lapsen kanssa matkustellessa, mutta kyllä sitä itsekin on vuosien saatossa alkanut arvostaa mukavia lentokenttiä. Yksi tärkeä seikka on kyllä pehmeät tuolit / sohvat, aaaaah kun joskus (harvoin) saa kunnolla röhnöteltyä lennon lähtöä odotellessa. Vinkkejä muista lapsiystävällisistä lentokentistä en osaa antaa (paitsi Singapore näytti viihtyisältä vanhemmalle lapselle, mutta haitko enemmän Euroopasta?), kun ei ole tullut katsottua asioita siltä kantilta.

Vastaa

satuvw toukokuu 16, 2013 10.17

Joo, ei noita lentokenttiä tullut itsekään katsottua vanhempien/lasten näkökulmasta ennen kuin nyt, kun Minin kanssa joskus odotellaan tuntikausia seuraavia lentoja :) Ja kiitos Singapore vinkistä, mielelläni kävisin siellä joskus katsastamassa kentän (ja maan!), mutta tähän vuoteen ei ainakaan taida mahtua matkaa niin kauas.

Vastaa

Arnoya Ari toukokuu 16, 2013 10.53

Hyvä kun Mini otti sinut mukaansa, löysit uusia paikoja;)

Vastaa

satuvw toukokuu 16, 2013 10.54

Kyllä! Tässä on 1,5 vuoden aikana tullut nähtyä vaikka mitä likan opastamana :)

Vastaa

kalamuija toukokuu 16, 2013 21.18

Juu kyllä lentokentillä on mukavampaa ilman lapsia;)
Tervetuloa Suomeen!

Vastaa

satuvw toukokuu 16, 2013 21.27

Kiitos!! Kivaa tulla kotiin, saunaa on ollut ikävä… :) Yllättäen!

Vastaa

tuula toukokuu 18, 2013 10.01

Me ei oikein syksyllä Amsterdamissa käydessä ehditty katselemaan sen kummemmin kenttää, kun meillä meni portille kävellessä ihan kauheasti aikaa. Mutta tykkäsin kovasti tunnelmasta siellä.

Vastaa

satuvw toukokuu 18, 2013 10.47

Tämä oli meilläkin ensimmäinen kerta kun oli tuolla kentällä ylimääräistä aikaa, paluumatkalla sitten jouduinkin juoksemaan portilta portille, ja vielä turvatarkastuksen läpi. Onneksi Minin rattaat olivat matkassa eikä ruumassa menossa suoraan Osloon asti!

Vastaa

Ekaterina toukokuu 19, 2013 2.25

Arlandan kentællæ næytti olevan joku satumetsætyyppinen ”maailma” lapsille. Tosi kivan nækøinen, teki mieli mennæ sinne, vaikka ei ollut lapsia mukana.
Brysselin kenttæ on vihoviimeinen! Ei mitææn kærryjæ, rattaita tai mitææn. Onneksi oli mukana kantorinkka pojalle niin pææsi væhæn helpommalla :)

Vastaa

satuvw toukokuu 19, 2013 13.18

Kuulostaa hyvälle, Arlandassa ei ole tullut käytyä vuosiin, ei yksin tai muksun kanssa! Kantorinkka tai -reppu on kyllä ihan ehdoton matkoilla, koskaan ei tiedä miten rattaiden käy. Nimimerkillä rattaat voivat mennä myös ruumassa rikki, koettu on…

Vastaa

Oili / Ajatuksia Saksasta toukokuu 15, 2015 15.05

Me lennettiin juuri yksivuotiaamme kanssa Amsterdamin kautta Rio de Janeiroon ja vakuututtiin kentästä kovasti! Just toi baby care lounge oli kyllä ihan mahtavan oloinen keksintö, vaikkei meillä ollut aikaa eikä tarvettakaan kunnon visiitille sinne. Schiphol vaikutti muutenkin tosi kivalta, ihanan ilmava ja rauhallinen tunnelma noin niinku lentokentäksi.

Brassien kentistä (kokemusta löytyy nyt Riosta, Curitibasta ja Florianópolisista) emme voi sinänsä kyllä sanoa samaa, mutta ehdottomana plussana heille on annettava lapsellisten päästäminen KAIKKIEN jonojen ohi! Otan ihan mielelläni vaihtokaupassa puuttuvat baby lounget jos vauvan kanssa ei tarvitse jonottaa rajakontrolliin, turvatarkastukseen, lähtöselvitykseen tai mihinkään muuallekaan. Ah, lisää tätä myös Eurooppaan :)

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: