Päivä Tukholmassa

by satuvw on 28.01.2013 · 12 comments

Maisemia-Tukholmasta

Pikaisista kaupunkipyörähdyksistä tulee helposti suorittamista, vaikka meillä on kyllä ollut tapana ottaa nopeatkin visiitit aika rennolla otteella. Tälle Tukholman käynnille olin kuitenkin ehkä valmistuneempi kuin koskaan ja lauantaina oli vihdoin aika ottaa Tukholma haltuun. Teidän vinkkien perusteella Koh Phangan valikoitui lounas-kohteeksi, ja jo junassa matkalla lentokentälle selailin mahan kurniessa ja haaveellisena ravintolan netistä löytyvää ruokalistaa. Illalliseksi olin miettinyt kasviruokabuffeteistaan tunnettua Hermansia  ja vanhasta kaupungista piti ainakin kokea Cafe Art tai Chokladkoppen. Södermalmiinkin halusin tutustua lähemmin, kameran kanssa.

Kuinkas sitten kävikään.

Pirun kova nälkä siinä vaiheessa kun olin heittänyt kamat hotelliin takasi sen että en lähtenyt suunnistamaan ennalta suunnittelemaani ravintolaan, vaan pysähdyin heti ensimmäisessä ”ihan OK:lta” näyttävässä paikassa. Hungrig? JA!

Urban-Cafe-Tukholmassa-02 Urban-Cafe-Tukholmassa-03

Urban-Cafe-Tukholmassa-01

Tuon ihan maistuvan pastamätön jälkeen iski mieletön väsymys, ja vanhankaupungin sijasta (olin noin 500m Gamla Stanista) nokka kääntyi takaisin kohti hotellia ja vaeltelin hieman harhaillen sivukatuja pitkin takaisin viime reissulta tuttuun Clarion Hotel Signiin. Ehkä se oli kylmä viima, tai teiden varsille pakkautunut likainen lumi, mutta tällä kertaa Tukholma ei tuntunut toivottavan matkalaista tervetulleeksi.

Kokeillaan uudelleen joku toinen kerta, ehkäpä vaikka kesällä!

Tukholman-katuja

Tukholman-lumisia-katuja

Sänky, kirja, karkkia, päikkärit, läppäri. Näistä rakentui tämän äidin iltapäivä.

Rento ilta hotellihuoneessa

Ja illalla hierontaan hotellin 8. kerroksen Selma Spahan. Ja päivällinen, kehtaanko edes tunnustaa, pikaisesti läheisestä Subwaystä hotellihuoneeseen…

Valuiko päivä Tukholmassa hukkaan? Ei ei ei. Tammikuu on ollut kaikessa kiireisyydessään ja Suomi-visiitteineen mukava, mutta samalla rankka. Kun työreissuun tuli mahdollisuus yhdistää yksi oma ekstra-päivä Ruotsissa ja mieskin palasi juuri sopivasti kotiin, sovimme että meikäläinen lähtee päiväksi rentoutumaan Tukholman vilinään. Tai hotellihuoneeseen. :)

Ihanaahan tämä on ollut, vaikka eilen työkeikka vei reilusti yli puolen yön ja tänään ohjelmaa on aamu kasista aamuyölle asti. Muutamat punttiennostelusessiot hotellin salilla ja rentoutuminen saunassa ja ulkouima-altaassa Tukholman kattojen yllä (ei kuvia tältä reissulta, altaassa muitakin asiakkaita…) ovat kuitenkin taanneet varsin hyvän olon ja energiaa pitkiin päiviin.

Ja levätähän voi huomenna lennolla ja junassa kotiin…

Ihanaa alkavaa viikkoa Ruotsista! 

 

{ 12 comments… read them below or add one }

Hanne tammikuu 28, 2013 9.52

Ihan oikein se on mennyt – ei sitä aina jaksa eikä tarvitsekaan! Varsinkaan tammikuussa :)Kuulostaa rentouttavalta!

Vastaa

satuvw tammikuu 29, 2013 1.02

Ah, lauantai oli kyllä rentouttava!! Nyt aamulla klo 01:00 kun tietää että herätyskello soi klo 05:30, olo ei tosin ole aivan yhtä rento… :)

Vastaa

Reeta / Les! Lue! tammikuu 28, 2013 14.03

Toisinaan hotellihuoneyöt ilman lasta ovat kyllä rentouttavia, vaikka olisikin työmatkasta kyse! :-)

Vastaa

satuvw tammikuu 29, 2013 1.03

Kyllä!!! Vain herätyskello on aamulla herättämässä, ah! Vaikka samalla on hieman ikävä pienen aamuhalejakin… :) Tällaista tämä!

Vastaa

Matkantekijätär tammikuu 28, 2013 18.43

Kuulostaa aivan mun reissulle… suuret suunnitelmat mennä käymään jossain tietyssä ravintolassa, jonka pitäisi olla todella mukava, mutta nälkä vie voiton, kun ravintola ei ole samantien nokan edessä. :D Ja sen jälkeen tietty kutsuu sänky… Kun niiiiin väsyttää. Ehtiihän sitä sitten huomenna… tai ensi kerralla! ;) Mutta pääasia, että reissu oli hyvä, eikö niin! :P

Vastaa

satuvw tammikuu 29, 2013 1.03

Yhdyn täysin tuohon, reissu on ollut hyvä joten Tukholman voi ottaa haltuun sitten seuraavalla reissulla. Tai ehkä sitä seuraavalla :)

Vastaa

Leidi tammikuu 28, 2013 18.57

Vietin pari vuotta sitten hiukan samantyyppisen ”kaupunkilomavuorokauden”, kun juutuin pitkän työmatkan päätteeksi Montrealiin hiukan yli vuorokaudeksi. Toinen ääni hihkui, että kaupunkiin pitäisi mennä tutustumaan, mutta lopulta voitti se ääni, joka halusi tilata huonepalvelusta hampurilaisen ja katsoa nettitelkkaria läppäristä :) Tämän voimienkeräilyn (ja maapähkinävoileipäaamiaisen) jälkeen jaksoin vielä piipahtaa vanhassa kaupungissakin ennen lennon lähtöä, ja nautin visiitistä varmasti paljon enemmän kuin olisin edellisenä päivänä nauttinut. Onhan hotelli tärkeä osa matkailua!

Vastaa

satuvw tammikuu 29, 2013 1.05

Tuo on ihan totta, onhan hotelli hetken tavallaan koti, missä ei tosin tarvitse miettiä siivoamisia tai muita kotitöitä vaan voi vain rentoutua! Ja Montrealin visiittisi kuulostaa omiin korviini aikas täydelliseltä… :)

Vastaa

kalamuija tammikuu 28, 2013 21.42

Hih… äidille kävi vähän ohrasesti:) Mutta hyvä kun osasit nauttia etkä lähtenyt hötkyilemään:)

Vastaa

satuvw tammikuu 29, 2013 1.06

Hi hi, niin kävi. Mutta olen nauttinut täysillä ja nuo omat suuret suunnitelmat lähinnä nyt naurattavat. Seuraavalla kertaa sitten…. :)

Vastaa

Lauri tammikuu 29, 2013 7.24

Oikeeta meininkiä. Tehdä sitä miltä just sillä hetkellä tuntuu…ainakin joskus. Eikä harmitella kun ei sitten mennytkään niinkuin oli suunnitelmissa. Uima-altaissa oleilu kaupungin katolla on taatusti rentouttavaa niinkuin sinun viime vuotisten kuvienkin perusteella voi päätellä. Hyvää alkanutta viikkoa :)

Vastaa

satuvw tammikuu 29, 2013 20.30

Katto uima-altaat on kyllä sellaista luksusta mitä harvoin arjessa kohtaa, joten kyllä siellä kelpasi pulikoida. Ja niinpä, kyllä me useimmilla reissuilla jotain nähdäänkin, mutta ihan hyvä jos matkustaminen ei muutu suorittamiseksi, mielestäni. :)

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: