Haussa: Vinkit Tukholmaan ja tältä näyttää maailma Norjasta

by satuvw on 22.01.2013 · 12 comments

Tukholman vanhakaupunki I @SatuVW I Destination Unknown

Nyt kun olen ehtinyt hengähtämään hetken (24+h) kotona Norjassa, on aika miettiä ensi viikonlopun Tukholman reissua… Työreissu Ruotsiin alkaa sunnuntaina, mutta sitä ennen olisi puolitoista päivää omaa aikaa pyöriä Ruotsin pääkaupungissa. Haussa olisi siis kahvila/ravintola/kuppila/ostos-vinkkejä Tukholmaan, osaisiko kukaan auttaa? KIITOS! En tiedä kuinka monta kertaa olen Tukholmassa käynyt, mutta vieläkin kaupunki on minulle mysteeri…

Tori Tukholmassa I @SatuVW I Destination Unknown

Ja pieni alkuviikon kevennys joka on kiertänyt Facebookissa; oletko koskaan miettinyt miltä maailma näyttää täältä Norjasta katsottuna? No tältä! :)

Maailma Norjasta käsin nähtynä

{ 12 comments… read them below or add one }

tuula tammikuu 22, 2013 6.51

Ah ihana Tukholma! Me mennään sinne hiihtolomalla ja ikioma Tukholmanoppaamme on suunnitellut vievänsä meidät Gustavsbergiin ja Vaxholmiin=skärgårdens huvudstad. Muuten varmaan vaan kierrellään vanhassa kaupungissa ja keskustassa ostoksilla.

On niin pitkä aika, kun olen siellä viimeksi ollut, etten osaa vinkkejä antaa.

Vastaa

satuvw tammikuu 22, 2013 20.17

No me ollaan viimeksi oltu Tukholmassa vuosi sitten, mutta sekin meni lähinnä vain päättömään kuljeskeluun ja sitten viime tipassa ensimmäisen soveltuvaan ravintolaan/kahvilaan pysähtymistä kun nälkä iski. :)

Ikioma Tukholman opas kuulostaa kyllä täydelliseltä!!

Vastaa

kalamuija tammikuu 22, 2013 8.06

I love Tukholma. Mä vaan kävelisin siellä ja etsisin kirppareita jne:)
Hyvä toi kartta:)

Vastaa

satuvw tammikuu 22, 2013 20.17

Niin siinä saattaa hyvin käydä, kuljeskelu ei ole ollenkaan pahasta mutta muutaman kahvila- tai ravintolavaihtoehdon ajattelin kartoittaa valmiiksi.

Vastaa

Hanne tammikuu 22, 2013 12.03

Tukholma on ihana, olen siellä asunutkin, mutta siitä on niin kauan, että vinkit saattaa olla vanhentuneita :). Gamlastan nyt on takuuvarmasti aina ihana ja siitä sitten sujuvasti Södermalmin puolelle, siellä on paljon värikkäämpää ja mielenkiintoisempaa kuin keskustassa. Paljon kauppoja ja kahviloita. Etsi googlesta tarkempia vinkkejä… Ja jos on aikaa, energiaa, kaunis sää ja halua vaellella, niin Djurgårdenin seutu ja Skansen ovat ihania paikkoja – ehkä enemmän kuitenkin kesällä…
Mutta suosittelen ehdottomasti kyllä tuota Södermalmia keskustan sijaan!

Vastaa

satuvw tammikuu 22, 2013 20.18

No tuo Södermalm on aikas tuntematon paikka minulle, se voisikin olla hyvä kohde! Ja kyllä, Googlen kanssa olisi tarkoitus viettää aikaa vinkkejä hakien mutta informaatiotulva on yleensä niin valtava, että ajattelin että täältä käsin voisi löytyä hyviä ehdotuksia :) Kiitos vinkistä!

Vastaa

Lauri tammikuu 22, 2013 14.30

Tukholmasta muistan sen vannhassakauungissa sijaitsevan kellarikahvilan. Sinne menee jyrkät portaat ahtaalta sivukadulta. On Tukholman pisimpään toiminut kahvila, satoja vuosia. En vaan millään muista nimeä, mutta sitä etsiessähän se vanha kaupunki tuleekin koluttua ;) Kun nyt aloin muistelemaan niin taitaa olla 5 vuotta siitä kun viimeksi kävin kaupungissa, luvattoman pitkä aika olla poissa. Norjalaisen näkemys Norjasta on just tuollanen, paitsi että siitä puuttuu Meksikon kohdalta maininta. Lokale variasjoner av norske lefser (taco,tortilla) ikke så gode som origenelle ;)

Vastaa

satuvw tammikuu 22, 2013 20.30

Haa, pienellä haualla löysin Tukholman vanhimman kahvilan, mutta rautatientorin laidalta (Sundbergs Konditori). Mutta tuota kellarikahvilaa lähden kyllä metsästämään, kuulostaa oikein kotoisalta varsinkin jos pakkanen paukkuu ulkosalla.

Ja tuo norjalaisten näkemys Meksikosta pisti kyllä hymyn huulille, noinhan se on :)

Vastaa

Matkantekijätär tammikuu 22, 2013 19.42

Tukholmavinkkejä en osaa valitettavasti antaa, mutta aivan loistava tuo kartta! Hauska nähdä, mitkä asiat ihmisille, mistäkin maasta tulevat päälimäisenä mieleen… Ja miten he hahmottavat mantereet. Pohjoismaat ainakin ovat hyvin esillä, jos esim. Afrikkaan vertaa! :D

Vastaa

satuvw tammikuu 22, 2013 20.32

Eipä se mitään, kyllä tässä alkaa vähitellen idea muodostumaan mitä puuhailen lauantain ja su-aamun… :) Ja ihan totta, lähialueet on kyllä usein paremmin mielessä ja tiedossa kuin kaukaisemmat paikat. Afrikasta lähinnä siis tiedossa ”trouble” ja ”aids”…. :)

Vastaa

Veera Bianca tammikuu 23, 2013 7.11

http://www.rantapallo.fi/veerabianca/2011/10/10/my-city-stockholm/

Oon tollasen joskus sata vuotta sitten postannut Tukholmasta! :) Mutta erittäin kokemisen arvonen paikka on tuo Koh Phangan, se on ihan mieletön ravintola!

Vastaa

satuvw tammikuu 24, 2013 9.05

Mahtavaa, kiitos!!!! Tuo Koh Phang menee heti listalle, katsotaan jos tekee lauantaina mieli thai-ruokaa niin sinne suuntaan kyllä heti! :)

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: