Top10 täällä taas

by satuvw on 21.06.2012 · 6 comments

Nyt se kilahti taas postiluukusta eli kylämme tämän kesän top10, kymmenen lähiseudun huippua jotka odottavat valloittajiaan. Viime vuoden huiputukset jäivät hieman kesken, yritimme lokakuussa vielä viime tipassa ehtiä käydä ainakin kahdeksalla kymmenestä huipusta jotta olisimme mukana arvonnassa (eh, palkintojen perässähän tässä) ennen kuin huomasimme että deadline olikin jo ohitse. Hups. Mutta tänä vuonna yritetään uudella innolla! Ja voi että sitä intoa riittää, näitä viime vuoden kuvia selatessani mieleen tuli monen monta mukavaa muistoa ja vuorille pitäisi päästä NYT.

Vuoria valloittamassa Norjassa

Ideana on siis käydä vähintään kahdeksassa kuntamme arvovaltaisen raadin valitsemista kymmenestä kohteesta, leimata kortti ja kirjata nimi huipulla löytyvästä postiluukussa olevaan kirjaan. Tosin nämä meidän ”huiput” eivät ole aina niin kovin korkeita. Osa leimauspisteistä taisi ainakin viime vuonna sijaita keskellä suota tai muuta matalahkoa paikkaa minne pääsee helposti pientenkin ipanoiden kanssa. Ideana onkin tutustua  myös hieman tuntemattomampiin alueisiin kotikunnassamme ja ainakin meille uudehkoille ”norjalaisille” tämä on aivan mahtava haaste! Eli ei muuta kuin huiputtelemaan, aina kun melonnalta jää aikaa!

{ 6 comments… read them below or add one }

Lauri Pietikäinen kesäkuu 21, 2012 9.37

Mahtavaa pääsette haastamaan huiput, nyt myös Minin kanssa ;)Meillakinhän on samanlainen top juttu. Tosin top8, joka mulla jää top kahdeksi. Käyn ne reitit jotka ovat suhteellisen tasaisella maalla, mutta kuuluvat kuitenkin mukaan ;) Pyöräily on mulle sallittu ja jos olisi oikein hyvä maastopyörä niin muutama huippukin olisi saavutettavissa. Taidan kuitenkin tyytyä järvi ja merenlahturetkeilyyn inkkarikanootillani.

Vastaa

satuvw kesäkuu 21, 2012 13.46

Kyllä, mini tulee mukaan! :) Näitä top8-10 juttuja taitaa olla ympäri Norjaa, on mielestäni kiva keino saada porukkaa ulkoilemaan. Vaikka norjalaiset viihtyvät kyllä muutenkin ulkosalla! Ja eipä inkkarikanootilla kulkeminenkaan ole huono juttu, kanootilla pääsee usein lähemmäksi eläimiäkin kuin motorisoiduilla kulkuvälineillä.

Vastaa

tuula kesäkuu 21, 2012 10.22

Täällä on sama juttu. Menin myös mukaan kunnan työntekijöille järjestettyyn juttuun (palkintojen toivossa minäkin ;)). Tosin en ole kiireiltäni vielä ehtinyt yhdellekään huipulle. Tai no jaa, kävinhän minä Suomi-vieraan kanssa yhdellä pienellä lähinyppylällä toukokuussa. Onnea matkaan!

Vastaa

satuvw kesäkuu 21, 2012 13.48

Meilläkin taitaa huiputtelu jäädä elokuun alkuun, melontafestarikierros kun alkaa jo ensi viikolla. Mutta eiköhän tässä vielä ehdi. Näin me tosin sanottiin viime vuonnakin… :) Onneksi minin englannin mummu on tulossa kylään ja on innokas haikkaaja, sitten viimeistään jos ei muuten.

Vastaa

Ciacy kesäkuu 21, 2012 11.57

Oih, vàhànkò ihana idea! Olispa kiva jos tuollaisia huippuja jàrjestettàisiin muuallakin…mutta ei ne siis mitààn vuorijuttuja tarttis olla vaan vaikka jotain nàhtàvyyspaikkoja tms. Tsemppià huiputteluun, toivottavasti olette tànàvuonna arvonnassa mukana :D

Vastaa

satuvw kesäkuu 21, 2012 13.48

Näitä on tosiaan Norjassa paljon, ovat niin kovin ulkoilevaa kansaa! :) Mutta totta, näitä voisi kyllä olla muutenkin, Lillehammerin nähtävyydetkin on meiltä pitkälti näkemättä vaikka vuoret ovatkin tulleet tutuksi. Ja kiitoksia, tänä vuonna tsempataan! :)

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: