Italian parhaat pitsat

by satuvw on 27.04.2012 · 6 comments

Mistä löytyvät Italian parhaat pitsat? Oman empiirisen tutkimuksen perusteella sekä pienistä kylistä keskeltä ei mitään että suurien kaupunkien sykkeestä. Ihan kaikkialta. Nämä valioyksilöt tuli ikuistettua kameralle Pulferon kylässä matkalla Sloveniaan. Herkut syntyivät viimeisen päälle hyvistä raaka-aineista ilman turhia lautaselle tiriseviä rasvoja. Eli jälkkäriksi jaksoi vetää vielä vaikka jätskit.

Ihanaa pitsaa!

Me olemme italialaisista pitsoista huolimatta kotoisasti Suomessa toipumassa ajomatkasta ja haaveilemassa näistä herkuista. Pianhan niitä Italiassa nautitaankin. Nyt on kuitenkin aika toivottaa herkulliset viikonloput kaikille, minä ja mini kun treenailemme tänään sirkustemppuja Pii Poossa ja huomenna auton nokka kääntyy kohti pääkaupunkiseutua ja kummipojan synttärijuhlia.

Ihan siltä varalta että nälkä yllättää kesken matkan, löytyykö Tampereelta tai pääkaupunkiseudulta hyväksi todettuja pitserioita, tietääkö kukaan? 

{ 6 comments… read them below or add one }

Heidi huhtikuu 27, 2012 6.53

Aijai, ei saa kiusata italilaisella pizzalla, kun en tiedä, milloin pääsen sitä seuraavan kerran nauttimaan! Se on vaan ihan parasta :)

Vastaa

satuvw huhtikuu 27, 2012 10.51

:) Oi oi, kyllä tässä itsellekin tulee (taas) vesi kielelle…

Vastaa

Heli huhtikuu 27, 2012 21.49

Järvenpäässä on italialainen ravintola, jota on kehuttu Suomen parhaaksi. Oletettavasti siellä on myös hyvää pizzaa. Paikan nimestä ei kyllä ole mitään tietoa…

Mutta jos satut poikkeamaan Napoliin, pizzan kotikaupunkiin, voin suositella paikkaa nimeltä Pizzeria di Matteo. Pieni ravintola, hiukan karu ulkoasu, hyvin perinteisen tyyliset pizzat, paikallisten suosittelema (!) – ja sisälle saattaa joutua jonottamaan. Sijainti oli jossain tuomiokirkon (Duomo) lähellä.

Vastaa

satuvw huhtikuu 28, 2012 9.25

Täytyypä kurkata tuo Järvenpää. Majailen illalla Keravalla joten se ei olisi kovinkaan kaukana… :)

Ja Napoli. Se jää kyllä käymättä mutta tuosta muistuu mieleen Oslon paras pizzeria (http://www.rantapallo.fi/destinationunknown/2011/06/18/miniloma-oslossa/) missä on napolilainen pizzamestari. Joten osaan vain kuvitella mitä ne ihan ihka oikeat paikallisista raaka-aineista tehdyt napolilaispizzat voisivatkaan olla!

Vastaa

Lauri Pietikäinen huhtikuu 29, 2012 15.33

Valitettavasti pitseria Helsinki on tuntematon, en osaa arvioita antaa enkä myöskään suositella. Sushi-ravintola suosikkini on Domo Kalevankadulla ja jos haluaa suomalaiskansallista metsäkämppäruokaa niin kannattaa poiketa Savottaan Senaatintorille. Molemmista tykkäsin kovasti, sekä ruoasta että palvelusta :) Hyvää Helsinkiä.
Täällä jatketaan hitaasti kiirehtien ja ruokapuolella sushi- linjoilla, mitä sitä suotta muuttamaan kun on alkuun päässyt . Nähtiin muuten rantautunut kaskelotti :)

Vastaa

satuvw huhtikuu 30, 2012 7.50

Saattaapi olla että jätän pizzan syönnit sinne Italiaan ja nautin nyt Suomen herkuista. Tuota Savottaa olen aikaisemminkin halunnut kokeilla, saa nähdä ehdinkö ihan Helsingin keskustaan asti tällä reissulla. Ja sushi kuulostaa varsin hyvältä, erityisesti kun tietää tasan tarkkaan mistä se kala on tullut!!

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: