Heja Stockholm!

by satuvw on 06.01.2012 · 6 comments

Joskus nopein reitti ei ole se paras reitti. Tällä kertaa teimme joulun alla matkaa Norjasta Suomeen noin 60 tuntia, ensin kahdella junalla kera yön yli pysähdyksen Tukholmassa, ja jatkaen siitä lautalla kohti Helsinkiä ja junalla määränpaikkaamme Tampereelle. Mahtava reissu ja neiti mini oli omassa elementissään kaikissa kulkuneuvoissa.

Junamatkalla Norjasta Suomeen

Tukholma on kaupunki missä olen vieraillut useammankin kerran mutta mitä en ole koskaan oppinut kunnolla tuntemaan. Tällä kertaa vakaana aikumuksena oli kartoittaa etukäteen ne leppoisimmat kahvilat, parhaat ravintolat ja mielenkiintoisimmat shoppailukadut. Mutta niin siinä taas kävi, etukäteis-kartoitukset jäivät nollaan hyvistä aikeista huolimatta joten me vain…

Hengailimme skandinaavisessa hotellihuoneessamme Clarion Sign Hotellissa ja hotellin kattoterassin uima-altaalla saunaa unohtamatta. Suosittelen!

Hotellihuone Clarion Hotel Sign

Kiertelimme kaupunkia ilman sen suurempia suunnitelmia ja eksyimme vanhaan kaupunkiin. 

Kävelyllä Tukholmassa

Tukholman vanhakaupunki

Antiikkiliike vanhassa kaupungissa

Nautimme joulumarkkinoiden tunnelmasta hetken ennen kuin pakenimme ruuhkia hiljaisemmille syrjäkaduille. 

Vanhankaupungin joulumarkkinat Tukholmassa

Vanhankaupungin joulumarkkinat Tukholmassa

Istahdimme kahvilapöytiin kun siltä tuntui ja kaakaohammasta kolotti. 

Kahvila Tukholman vanhassa kaupungissa

Joten onnistuuhan se näinkin, mutta ensi kerralla kyselen kyllä valmiiksi vinkit Tukholman matkailuun!! Leppoisaa loppiaista kaikille, minä ja mini lähdemme kuntosalille ennen kuin alkaa Tampereen kahviloiden kartoitus. 

{ 6 comments… read them below or add one }

kalamuija tammikuu 6, 2012 20.54

Tukholma on ihana ja totta.. siihen pitæisi paasta tutustumaan paremmin. HYva kuulla etta teidan pikkuinen on pro mita matkailuun tulee:) Toivotaan teille rentoa tata vuotta ja paljon hyvia reissuja. Meidan Glotta on kanssa osoittautunut hyvaksi matkaseuraksi. Niin kuin pojatkin olivat aikoinaan ja ovat edelleen. Nautitaan aippalomasta ja hyvia reissuja til begge to:)

Vastaa

satuvw tammikuu 8, 2012 12.00

Kiitoksia, ja rentoa uutta vuotta sinne myös! Ja kyllä, mammalomasta nauttiminen jatkukoon… :)

Vastaa

tuula tammikuu 7, 2012 8.26

Tukholma on ihana kaupunki. Olen asunut siellä kolmeen otteeseen, pisimmillään vuoden verran kai. Nyt kun olen siirtynyt automatkailusta lentämiseen, niin Tukholman reissut ovat jääneet vähiin. Mutta palaan sinne aina yhtä ihastuksissani.

Vastaa

satuvw tammikuu 8, 2012 12.01

Täytyypä sulta kysellä vinkkejä seuraavalla kerralla sitten. :) Ja jos aikaa on, niin tuo juna/lautta-matkustaminen oli ihanan leppoisaa!

Vastaa

Ari tammikuu 7, 2012 16.57

Minä haluan jos joskus vielä Tukholmassa käyn asua Collector’s Lord Nelson hotellissa onhan koko hotelilla leveyttä jopa 6metriä, en eksyisi sen sokeloihin ;)
Terveiset Tampereelle sieltä 0len poissa, muista käydä kauppahalin kahvilassa ja haistella kaupahallin tuoksut ennen kuin menet Alarantaan mustalemakkaralle nääks ;)

Vastaa

satuvw tammikuu 8, 2012 12.03

Oho, enpä ollut tuollaisesta hotellista kuullutkaan, täytyy seuraavalla kerralla käydä ainakin kurkkaamassa ulkopuolelta jos ei muuta. Kauppahalli on vielä käymättä, ensi viikolla sitten :)

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: