Joulutunnelmissa

by satuvw on 28.11.2011 · 8 comments

Jouluinen Maihaugen

Sakeassa sumusäässä joka iltaa kohden muuttui myrskyiseksi vesisateeksi oli eilen vaikea hakea jouluista tunnelmaa ensimmäisestä adventista huolimatta. Onneksi joulutunnelmaa tuli tankattua jo lauantaina Lillehammerin Maihaugenissa järjestetyiltä joulumarkkinoilta, lumen puuttesta huolimatta!!

Maihaugen marraskuussa 2011

Maihaugen on ulkoilmamuseo jonka alueella on yli kaksi sataa vanhaa rakennusta eri aikakausilta, jotka kertovat tarinaa Gudbrandsdalen-laakson menneisyydestä. En ole käynyt alueella kesäaikaan jolloin alue on suositusten perusteella parhaimmillaan, mutta joulumarkkinoiden aikaan  Maihaugen heräsi myöskin ihanasti henkiin. Taisivatpa nämä olla elämäni ensimmäiset ”oikeat” joulumarkkinat, en voi muuta kuin suositella, ja ensi vuoden markkinat on jo merkattu kalenteriin ekan adventin kohdalle!

Maihaugen ravintola

Osa alueen vanhoista rakennuksista oli aukaistu paikallisten käsityöläisten myyntikojuiksi, kahviloiksi ja näyttelyiksi. Lisäksi lapsille oli ohjelmassa ainakin piparkakkujen leivontaa, kynttilöiden tekoa ja poniajelua.

Maihaugenin joulumarkkinat 2011Maihaugenin joulumarkkinat 2011

Meidän pikkuinen kulki kiltisti mukana vaunuissa, uneliaan tietämättömänä vaihtuvista maisemista. Päivän retken ajoitus osui siis melkein nappiin, tosin kotimatka olikin sitten yhtä huutoa kun raukalle iski hirmuinen nälkä juuri sillä hetkellä kun hän avasi silmänsä…

Vauveli joulumarkkinoilla

Onneksi itkut on helposti hoidettavissa vielä tässä vaiheessa… :) Tapasin markkinoilla myös toisen Lillehammerin lähistössä asuvan suomalaisbloggarin Tuulan, kiitos Tuula vielä pikkuisen paketista! Ja sen verran jäi joulutunnelma päälle että taidanpa pyöräyttää pellillisen joulutorttuja isovanhempien tuliaisiksi tuomasta oikeasta luumuhillosta. Nam!

{ 8 comments… read them below or add one }

rva ruusunen marraskuu 28, 2011 20.45

Joulutunnelmissa ollaan täälläkin ja lunta odotetaan kovasti! :) Niin ja, kai ne ekat joulutortut pitää pyöräyttää tulevana viikonloppuna, nam!

Vastaa

satuvw marraskuu 28, 2011 21.46

Joo, lunta… Missä se viipyy?? Täällä on hieman pohjoisemmassa ja lännessä tullut hyvin lunta, mutta meillä vain vettä! Argh…

Vastaa

Lauri Pietikäinen marraskuu 29, 2011 1.26

Samanlaista jouluista maastoa näkyy olevan.
Maihaugen on jäänyt käymättä. Näyttäisi siltä etta olisi tutustumisen arvoinen.
Älä sure Satu. ei meilläkään ole lunta. Tänään olimme pitkästä aikaa merellä, mutta huomiseksi tuuli taas yltyy, joten joulunalusharrastukset maissa jatkuvat. Suppilovahvero apajat odottavat.
Äsken oli viitteitä talvesta , aivan mahtavat revontulet.

Vastaa

satuvw marraskuu 29, 2011 11.59

Maihaugenissa kannattaa kyllä pistäytyä, täytyy itsekin palata sinne kesäaikaan vielä uudestaan. Joo lunta ilmeisesti on harvoilla ja valituilla tällä hetkellä, mutta eiköhän se tästä….

Vastaa

tuula marraskuu 29, 2011 6.30

Ihania kuvaotoksia Maihaugenista ja tietenkin rinsessasta :). Joensuussa oli satanut lunta maanantaiyönä. Saa nahda onko mitään jäljellä perjantaina.

Vastaa

satuvw marraskuu 29, 2011 12.00

Naureskelin kun katsoin sun kuvia – meillä oli jotain ihan samoja otoksia :) Mukavaa Suomen reissua, toivottavasti siellä olisi lumet pysyneet maassa!

Vastaa

Ari marraskuu 29, 2011 9.13

Kyllä lumi tulee ja ajattele oikea perhejoulu ;)

Vastaa

satuvw marraskuu 29, 2011 12.00

Niinpä, ensimmäinen sellainen! :)

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: