Joulutortut norjalaisittain

by satuvw on 02.11.2011 · 16 comments

Marraskuussa voi jo hyvällä omallatunnolla sanoa että joulu ei ole enää kaukana. Ja syödä joulutorttuja. Toisin kuin kesäkuussa

Joulun ensimmäiset tortut

Meikäläisen joulutorttuhimosta on tullut mainittua muutama kerta, ja vaikka nämä eivät ehkä näytä tortuilta, maku oli melkein aito. Kiitos ystävälleni, joka saapui lounaalle mukanansa paketti voitaikinalevyjä ja pussi eräänlaista luumukeittoa (”sviskekompott”), mistä ylimääräiset nesteet keittämällä sai luumuhilloa. Huh! Joulunaika on pelastettu! Vyötärölinja ehkä ei… :)

{ 16 comments… read them below or add one }

Ari marraskuu 2, 2011 18.52

Hee ai tortut on etiäisiä tulevasta 1,2 3, kohta….http://www.liveleak.com/view?i=39f_1183426085 tästä osoitteesta muuten löydät kaikki sensuroidut uutiskuvat myöskin.

Vastaa

satuvw marraskuu 2, 2011 19.02

Heh, tällaiset videot on aina mielenkiintoisia jos tageina on ”white, water, DISASTER” :) Uusi tuttavuus tuo koko sivusto, vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta.

Vastaa

Lumicki marraskuu 2, 2011 19.48

Jes, propsit joulunajan pelastumisesta! Täällä on tyypattu ensimmäiset glögit tälle ”talvelle”, aijai kun oli hyvää…^^

Vastaa

satuvw marraskuu 2, 2011 19.50

Aah, glögi, miksi en tullut ajatelleeksi sitä? Sopisi erinomaisesti näihin pimeisiin iltoihin kun säkkipimeys laskee jo ennen klo 18:00. Täytyypä laittaa seuraavaan kauppalistaan :)

Vastaa

Heli marraskuu 2, 2011 21.21

Mmmmm…. joulutorttuja…. Alkoi äkkiä tuntua siltä, että voisin vaikka leipoa viikonloppuna ;)

Vastaa

satuvw marraskuu 2, 2011 21.39

Jep, niin minäkin, lisää torttuja! :) Onneksi ekan pelillisen oli jakamassa monta suuta niin eivät kaikki menneet omaan mahaan…

Vastaa

Lauri Pietikäinen marraskuu 3, 2011 7.19

Joulu on tulossa, on se uskottava. Joulutorttujen leipomisessa Norjassa on vaikeutena just luumuhillon saatavuus. Itse on hillot ketettävä. Olen minäkin tehnyt.
Täällä joulukausi on avattu syömällä pinnekjøttiä pyhänseutuna ja lutefiskiä toissapäivänä.
Meidän perinteisiä joulumyyjäisiä on tullut niitäkin valmisteltua.
Pitää olla hyvissä ajoin liikkeellä, kun kerran kaupoissakin on jo joululimsaa tarjolla.
Vointia odotukseen :)

Vastaa

satuvw marraskuu 3, 2011 9.43

Katselinkin FB:stä kuvia teidän joulumyyjäisten avajaisista, olisi kiva päästä käväisemään! Mutta ei tällä kertaa… :) Kaupat ovat tosiaan valmiita jouluun ainakin limsan osalta, itselleni se litku ei oikein maistu. Muuten tässä harmaudessa joulutunnelma on aika kaukana, mitä nyt sen yhden pellillisen verran joulua jo juhlistettiin. :) Odotus jatkukoon…

Vastaa

Heli marraskuu 3, 2011 11.32

Joululimsaa, yh… Nämä norjalaislimsat eivät ole minun suosikkejani. Mieluummin jotain ameriikkalaista, vähemmän ällöä ;)

Vastaa

satuvw marraskuu 3, 2011 12.23

Yleensä se on toisin päin, amerikkalaiset sotkut ovat liian makiata mutta tässä tapauksessa yhdyn kyllä tähän! :)

Vastaa

kalamuija marraskuu 3, 2011 9.04

Aah.. aina sa tartutat ton torttuhimon muhunkin:) Ai kun sais. Ekat piparit ja gløgit on nautittu, mutta tortuista vain haaveilen. Me matkustetaan tanaan Tromsaan Oskarin kanssa pikkulomalle. Googlailin tietoa tuosta pohjoisen Pariisista ja eksyin sivuillesi:) Ihania kuvia sulla siina postauksessa (suht. samoihin aikoihin olit reissussa vuosi sitten). Onko tuntemuksia? Eikø ole kiva etta vahan hiillostan?? Sorry, mut ku jannittaa sun puolesta:)

Vastaa

satuvw marraskuu 3, 2011 9.45

Heh, ei muuta kuin leipomaan! Glögiä täytyy kanssa hakea kaupasta ja pyöräyttää lisää torttuja. Ihanaa Tromsan lomaa teille, se on kyllä kiva paikka! Ja tuntemuksia riittää mutta ei niitä ”oikeanlaisia”. Viime yönä jo ajattelin että olisikohan tämä jo sitä itseään mutta taisi vain pienellä olla isommat bileet mahassa. Ja saat hiillostaa, tässähän ei kohta tiedä vaikka teidän Glotta tulisi ensin :)

Vastaa

Heli marraskuu 3, 2011 20.34

HJELP! Mistä saa ostaa voitaikinalevyjä?? Ja mitä voitaikina on norjaksi?! Katsoin tänään kahdesta kaupasta, toinen niistä ns. hyvinvarustettu, enkä löytänyt. Taas ottaa pattiin nämä paikallisten kauppojen valikoimat, kun uhkaa joulutorttusuunnitelmat romuttua… :(

Vastaa

satuvw marraskuu 3, 2011 20.42

Meiltä löyty lähi-Kiwistä ja Coopista molemmista, olivat kyllä vähän orpoina ja piilossa siellä muiden pakasteiden keskellä. Pahvirasia, tarkistan huomenna millä nimellä kulkee niin pääset leipomaan :)

Vastaa

satuvw marraskuu 4, 2011 15.16

Kauppakäynti on tehty, kyseessä on Finduksen ”Smördeg/Butterdeig” taikinalevyt, pakkauksessa viisi levyä. Meidän kaupasta löytyi pakkasesta valmiskakkujen luota. Toivottavasti löytyy teidänkin suunnalta!

Vastaa

Heli marraskuu 5, 2011 16.45

Kiitos Satu! Täytyypä lähteä kaivelemaan pakkasaltaita :)

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: