Paikka mistä ei pääse pois

by satuvw on 29.09.2011 · 4 comments

Näkymiä Nyksundista

On paikkoja, mitkä pistävät matkasuunnitelmat uusiksi. Yhdestä yöstä tulee kaksi. Tai kolme. Tai neljä. Taannoisella Vesterålenin matkalla me päädyimme Morgonstjernen Laurin suosituksesta pieneen Nyksundin kylään, mihin me sitten jäimmekin siihen asti että lento Harstadista vei meidät takaisin kohti etelää. Nyksundin ympärivuotinen asukasluku on siinä kahdenkymmenen henkilön paikkeilla, mutta kesällä turistit ovat löytäneet kylän majatalot ja erinomaisen (kalaisan) ruokatarjonnan. Ja mieheni mukaan Norjan paras kahvila-espresson löytyy myös tästä kylästä. Nyksundia voisi kuvailla mm. sanoilla mysteerisen taiteellisen rauhallinen, kylä maailman laidalla – mutta annetaan kuvien kertoa lisää. Varmasti paikka mikä pitää kokea itse.

Näkymiä NyksundistaNäkymiä NyksundistaNäkymiä NyksundistaNäkymiä NyksundistaNäkymiä NyksundistaNäkymiä Nyksundista

Lisätietoja Nyksundista: www.nyksund.no &  www.nyksund.org
Nyksund AS (museo, majoitusta, konsertteja): www.nyksund.as
Holmvik Brygge (majoitusta ja ravintola): www.nyksund.com

{ 4 comments… read them below or add one }

Lauri Pietikäinen syyskuu 29, 2011 9.24

Satu. Olen samaa mieltä. Nyksund on koettava :)
Siinä espresso paikassa saa muuten Pohjois- Norjan parhaan japanilaisen (Silloin kun siellä vierailee japanilainen kokki) ja islantilaisen (islanti avun ollessa keittiössä) päivällisen.
Norjalais-saksalaisten gourmet aterioiden lisäksi. Suotta ei paikka ole mukana Arctic Meny
ketjussa.
Kävimme just ennen Ruijaan lähtöä kokemassa japanilaisen keittiöin herkkuja pidemmän kaavan mukaan. Viimeisen päälle onnistunut ilta.
Nyksundissa olen vuosien mittaan latautunut kestämään kalastuksen rasitukset. Sinne on päästävä.

Vastaa

satuvw syyskuu 29, 2011 19.35

Niinpä! Täytyy sanoa että paikka oli meille aikamoinen yllätys ja oltaisiin mielellämme oltu vielä hieman pidempään kylässä… Ja on aika kansainvälistä menoa pienellä paikkakunnalla!

Vastaa

rva ruusunen syyskuu 29, 2011 19.38

Oh, vaikuttaa aivan upealta paikalta! Siis paljonko täällä oli väkeä noin suurin piirtein teidän oleskelun aikana? Ja saako toivoa lisää kuvia? :D

Vastaa

satuvw syyskuu 29, 2011 19.42

Heh, kuvia löytyisi kyllä lisääkin… :)

Meidän tuolla ollessa turistikausi alkoi onneksi olla jo ohitse, joten paikalla olivat paikalliset (ne kaikki kakskymmentä) ja muutamia muita turisteja. Kylässä järjestetään kyllä paljon mm. konsertteja, ja lauantaina siellä taisi olla jotain tapahtumaa. Me olimme vain niin poikki valassafarin jälkeen että konsertit jäivät välistä!

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: