Hiljalleen Hurtigrutenilla

by satuvw on 25.08.2011 · 6 comments

Se olo kun saa vain olla. Ottaa pienet päivänokoset kun on tarve, lukea kirjaa keskeytyksettä ja vain katsella ikkunan ohitse lipuvia maisemia, kaikessa rauhassa. Syödä noutopöydän antimia aamupalalla ja lounaalla, ja istua kolmen ruokalajin illalliselle keskustelemaan muiden matkaajien kanssa päivällispöytään. Sitä kaikkea oli meidän 26 tunnin reissu Hurtigrutenillä Honningsvågista Harstadiin. Tervetullut lepotauko.

Hurtigruten seilaa Harstadista

Hurtigruten seilaa välillä Bergen-Kirkenes ja mukaan matkalle voi lähteä joko koko 11 päivän meno-paluu reissulle, tai lyhyemmille etapeille. Meidän 26h matka oli ihan OK, mutta seuraavan kerran olisimme kyllä hieman pidempään. Pari yötä voisi olla juuri sopiva mitta, ehkäpä jo ensi talvena pikkuisen kanssa…?

Kirjaa lukemassa Hurtigrutenin "loungessa"

Laivoilla tapaa mukavan sekoituksen turisteja ja ”paikallisia”. Turistit risteilevät usein pidemmän kaavan mukaan, paikalliset siirtyvät paikasta A paikkaan B, monesti ilman yöpymisiä. Laivoja Hurtigrutenin tallissa on sen verran että jokaisesta satamasta on päivittäin lähtö. Talvisin tosin on muutama poikkeus. Laivoja on aikamoinen skaala tunnelmallisista vanhoista laivoista moderneihin uudempiin laivoihin. Ja vaikka ”turhaa” viihdykettä laivoilla on vähän, muutamissa uudemmissa laivoissa on luksuksena mm. poreallas kannella. Joten jos suunnittelee laivamatkaa,  kannattaa valita lähtö ja laiva sen mukaan mikä tuntuu hyvältä vaihtoehdolta itselle. Eri laivojen lähdöt löytyvät Hurtigrutenin sivuilta.

Hurtigrutenin kannella

Flunssa painaa päälle tässä taloudessa siihen malliin että edes 11h yöunet eivät poistaneet väsymystä (ja nuhaa ja yskää). Töitä on silti tehtävä päivien käydessä vähiin ennen lomailua, onneksi kohta on viikonloppu. Onko muuten OK hehkuttaa melkein joka postauksessa että kohta alkaa kesäloma?? :) No, kohta (enää 5+1 työpäivää) se alkaa, jee jee!

{ 6 comments… read them below or add one }

tuula elokuu 25, 2011 14.33

Kylla olisi ihana joskus paasta Hurtigrutenille.

Kylla on OK hehkuttaa lomalle paasya ;).

Vastaa

satuvw elokuu 25, 2011 21.06

Hyvä hyvä, kun mitä lähemmäksi se loma tulee, sitä enemmän olen innoissani :) Ja kyllä sinne Hurtigrutenille kerkiää, suosittelen kyllä!

Vastaa

Lauri Pietikäinen elokuu 25, 2011 15.15

Tosi hyvin tunnelmoitu Satu. Hurtigruten on just tuota. Sielukas matka, kiireetöntä olemista. Mulla on reissut ollu lyhyempiä kuin teidän, mutta niilläkin oon päässy tunnelmaan.
Vajaan kahden viikon päästä seilaamme hurtigrutenin reittejä täältä Mehamniin meidän Morgenstjernellamme. Ihana matka, mutta ei se oo se sama kuin Hurtigrutenilla. Toivon, että tulee aika kun saan kulkea koko reitin .
Se minua huvittaisi tehdä jollain niistä vanhemmista missä on kirjastot ja shakkilautapöydät menneestä muistuttamassa.

Vastaa

satuvw elokuu 25, 2011 21.09

Me oltiin vuosimallin 1996 Polarlys:illä, sieltä löytyi tosiaan kirjasto peleineen. Tosin se oli aikas kovassa lapsiperheiden TV:n katselukäytössä. Hieno teidänkin reissu pohjoiseen varmasti on, mutta ei ehkä ihan aivan yhtä rentouttava? :)

Vastaa

kalamuija elokuu 26, 2011 18.12

Ihanan kuuloinen matka teilla. Toi on totta. Kannattaa katsoa tarkkaan milla laivalla menee. Niissa on eroja.. ja taitaa olla saman hintaista vaikka menee vanhalla rupsulla kun uudellakin? On ok hehkuttaa:) Koska sun aitiysloma alkaa. Onko pitkasti tøita kesaloman jalkeen viela??? ps. just tota Hurtigruten varmasti on.. kiireetønta istuskelua, lukemista ja syømista. Me like!! Mut ilman lapsia:)

Vastaa

satuvw elokuu 26, 2011 23.58

Joo hinnat taitaa olla sama, oli sitten mikä laiva vaan. Ja tosiaan varmaan paras ilman lapsia :)

Äitiysloma alkaa 17.10 mutta sinne ennen on 6 viikkoa kesälomaa. Eli viisi päivää enää töitä ja sitten se lomailu alkaa!! Eli kesäloman jälkeen en enää mene töihin. Ihanaa ja toisaalta pelottavaakin.

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: