Lintubongari (not!) lintusafarilla

by satuvw on 17.08.2011 · 2 comments

Merimetsot

Mitä tapahtuu kun ei-niin-kovin-kova lintutietäjä lähtee lintusafarille? Tylsistymistä ja kelloon katselua? Teen juontia sisätiloissa kirjan parissa oikeiden lintubongareiden katsellessa siivekkäitä kiikareillaan kannelta käsin? Ei lainkaan, vaan lapsenomaista innostusta aina kotkan saapuessa näkökehään, söpöjen lunnien ihastelua kannelta käsin ja hylkeiden bongailua aaltojen seasta.

Kotka lintusafarillaHonningsvågista noin 35 kilometriä luoteeseen löytyy pieni Gjesværin kalastajakylä missä sijaitsee yksi Magerøyn lintusafarifirmoista, BirdSafari. Suosittelen lämpimästi muutaman tunnin merellistä matkaa, mukana olevat oppaat ovat paikallisia lintuasiantuntijoita jotka tuntevat tienoot, ja tietenkin linnut, kuin omat taskunsa. Kylästä löytyy myös majoitusta jos kalastajakylä vie Honningsvågilta voiton.

Lunni lintusafarillaLisätietoja hinnoista ja majoituksesta Birdsafarin www-sivuilta: www.birdsafari.com

Minä ”joudun” palaamaan tänään hetkeksi Altaan, ehkäpä kaupunki näyttää auringossa keskellä viikkoa erilaiselta kuin reilu viikko sitten harmaana sunnuntaipäivänä?

{ 2 comments… read them below or add one }

Lauri Pietikäinen elokuu 17, 2011 10.25

Linnut on ihania. Niistä löytyy persoonallisuuksia Ja niihin liittyy niin paljon tarinoita.
Hyvä opas ,. niinkuin teillä näyttää oleen, osaa johdattaa lintujen kiehtovaan maailmaan riippumatta siitä , ainä aiemmin linnuista tiedät, kuinka paljon olet niistä kiinnostunut.

Gjesværin kalastajakylä on minustakin tosi idyllinen paikka, ollaan oltu muutama kerta laiturissa. Valitettavasti silläkään ei ole tulevaisuutta toimivana kalastajakylänä näinä tehokkuuden aikoina. Nordvågan ja Honningsvåg ovat aivan liian vahvoja.
Toivottavasti matkailusta tulee jonkinlainen pelastus. Soisi tuollaisten paikkojen säilyvän.

Vastaa

satuvw elokuu 17, 2011 21.23

Totta puhut mitä tulee lintuihin. Safari yllätti minut täysin ja kun tosiaan on osaava ihminen matkassa niin lintuihin sai aivan uuden perspektiivin.

Surullinen on pienten kalastajakylien kohtalo, toivottavasti me saamme omalta osaltamme autettua turismin kasvua, järkevissä rajoissa, tuolla kylässä. Paikalliset ainakin panostavat kovasti turismin kehittämiseen.

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: