71° pohjoista

by satuvw on 08.08.2011 · 12 comments

Terveiset Euroopan huipulta!

Nordkapp

Työpaikallani on kesäisin toimisto myös pohjoistakin pohjoisemmassa Norjassa, Honningsvågissa, mistä on vain pienoinen matka Euroopan pohjoisimpaan pisteeseen. Toimistoa pyörittävät yleensä kesäharjoittelijamme, mutta tutustuakseni kohteeseen ja sulkeakseni toimiston talveksi, nyt olin minun vuoroni lähteä kohti pohjoista.

Näkymiä Nordkapista

Olo on ollut jotensakin epätodellinen, bussimatka Altan lentokentältä Honningsvågiin kesti nelisen tuntia, ja vuoristoisen kiviset maastot ilman puun puuta loivat tunteen siitä että olin todellakin saapumassa maailman laidalle. Honningsvåg on kuitenkin ainakin kesäaikaan vilkas pieni paikkakunta vaikkakin heti kaupungin ulkopuolella samanlaiset ”kuumaisemat” jatkuvat silmänkantamattomiin.

Näkymää Honningsvågista

Asun täällä paikkakunnan hotellien kesätyöntekijöiden asuntolassa, ja Honningsvågin keskustasta löytyy viihtyisän rauhallinen kesätoimistomme. Yllä oleva kuva on aivan toimiston ulkopuolelta, täällä merinäköala vuonolle löytyy melkein joka talosta. Päiväohjelmaan kuuluu ”normaalin työn” lisäksi asiakkaiden tapaamista iltasella, mutta päiviin olisi tarkoitus myös mahduttaa haikkausta, rapusafaria, lintujen bongausta lintusafarilla ja porojen perässä kameran kanssa juoksemista. Poroja täällä on näkynyt ympäristössä enemmän kuin paikallisia ihmisiä… :) Lisää pohjoisen kuulumisia on odotettavissa siis tämän ja ensi viikon aikana, nyt on aika lähteä asettautumaan uuteen ”kotiin”.

{ 12 comments… read them below or add one }

kalamuija ja lappilifestyle elokuu 8, 2011 23.00

Tervetuloa pohjoiseen ja hyvä kuulla, että olet päässyt perille:) Kaverimme kävivät juuri siellä ja suosittelivat matkan varrelta yöpymispaikkoja jne. jos matkaan pääsemme. Sovittelemme työvuoroja ja muita kiireitä… ja ilmoitamme heti jos matkaan pääsemme:) Nauti pohjoisen raikkaasta meri-ilmasta ja muista myös levätä masun kanssa:)

Vastaa

satuvw elokuu 10, 2011 9.05

Kiitos!!! Onhan täällä pohjoisessa upea olla – ainakin kesäaikaan :) Nyt on ollut pientä stressiä ilmassa mutta toivottavasti sitä ehtii kohta ottamaan hieman rennomminkin. Tulkaa ihmeessä tänne.. :) Oma mieheni ilmaantuu seuraan lauantaina myöskin.

Vastaa

Sofié elokuu 9, 2011 11.46

Hei vastasin sinulle blogiini, että eikös Norjassa toimi ketjun nettikauppa? En ole kyllä ihan varma, mutta ainakin kun minä loggauiduin Norjan kohdalta sisään, niin se toimii :)

Vastaa

satuvw elokuu 10, 2011 9.06

Kiitos! En tullut ajatelleeksikaan että Zaraltkin löytyy verkkokauppa :) Täytyypä heti katsastaa löytyisikö sieltä laukkua.

Vastaa

Lauri Pietikäinen elokuu 9, 2011 23.40

Tykkään minäkin Honningsvågista. Muutaman kerran on tullut oltua.
Tosin enää ei taida olla toiminnassa sen maailman pohjoisimman panimon baari, vai lienenkö kuullut huhuja , jotka eivät pidä paikkaansa.
Uudistan tässä sen kommenttini (kun en tiedä menikö perille) tulla käymään Støssä. Olen silloin paikalla. Ja mm. kala-aterioita ja muuta semmoista olisi teille tarjolla.
Kiihkein kesätohinakin alkaa olla takana.
Toivoo Blogi ja muutakin nettitoimintaa kesäunien jälkeen käynnistelevä
Lauri

Vastaa

satuvw elokuu 10, 2011 9.10

Nyt ei ole kyllä tullut tässä olotilassa baareja koluttua :) Ja jee jee, pyörähdämme varmaan sinne suunnalle Harstadista ensi viikon perjantaina, alla on vuokra-auto ja tarkoituksena mennä vähän sinne minne nokka näyttää. Onkin taas jo miniloman aika :)

Vastaa

Mila elokuu 10, 2011 23.32

Ooh, Finnmark aina mielessäin. Hurjia ja hienoja muistoja sieltä :)

Vastaa

satuvw elokuu 11, 2011 9.31

:) Hurjia? Kuulisin mielelläni lisää :)

Vastaa

Mila elokuu 12, 2011 12.53

Nooh, menee enemmän sellaiselle julkaisukelvottoman puolelle eh ne hurjat jutut hehheh. Mutta kivoja rapujuttuja ja jokisukelluksia tuli koettua kyllä siellä.

Vastaa

satuvw elokuu 12, 2011 15.25

Heh, niin vähän arvelinkin :) Jokisukellukset kuulostavat mielenkiintoisilta, rapujutut houkuttaisivat myös. Saa nähdä ehtiskö tässä töiden lomassa!

Vastaa

rva ruusunen elokuu 11, 2011 7.16

Hei mulla on sulle blogissa tunnustus :)

Vastaa

satuvw elokuu 11, 2011 9.30

Oih, kiitos ihana!!

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: