Länsirannikon helmi

by satuvw on 11.07.2011 · 4 comments

ÅlesundNorja yllätti taas, länsirannikolta vuonon nokasta ja kiemuraisen tien päätepisteesta löytyi elämää täynnä oleva reilu 40,000 asukkaan kaupunki, Ålesund.

Kartta Norjan länsirannikostaMelkein koko kaupungin tuhouduttua 1900-luvun alussa tulipalossa, kaupunki rakennettiin uudelleen jugend-tyyliin ja tämä näkyy edelleen erittäin vahvasti kaupungin katukuvassa. Värikkäitä taloja (no, alla ihan vain vaalea…) koristavat eri jugend-tyylisuuntien tuntomerkit…

Jugend talo Norjan Ålesundissa

…ja muualtakin kuin taloista löytyy hauskoja yksityiskohtia. Kuten tämä lankakaupan edessä oleva ilmeisesti piristystä kaivannut kaide!

Ålesundista löytyy myös merta, vuonoja ja vuoria, ja paikka on huhupuheitten mukaan freeride-hiihtäjien paratiisi. Vaikka kaikki vaelluskamat löytyivätkin kassista, me otimme viikonlopun rauhallisesti ja tyydyimme kävelemään rannalla ja nauttimaan paikallisten kahviloiden antimista. Rentoutumista parhaimmillaan! Joten eiköhän näillä eväillä taas jaksa kohti uutta työviikkoa. Älkää enää kertoko kesälomakuulumisia, kiitos, oma varsinainen loma on sitten syyskuussa…. :)

Rantakuvaa Ålesundissa

{ 4 comments… read them below or add one }

rva ruusunen heinäkuu 12, 2011 12.48

Oh, aivan mahtavia kuvia! Ihan meni kylmät väreet – tällaiset löydöt ovat juuri niitä parhaita! Miten keksit lähteä tänne, vai ihan sattuman kauppaako oli? En ole kyseistä paikasta ikinä kuullutkaan mutta täytyy kyllä myöntää, että postaus vakuutti :)

Vastaa

satuvw heinäkuu 12, 2011 19.35

Yksi ystävistäni asuu ”puoliksi” Ålesundissa -muuten sinne ei varmaankaan olisi tullut lähdettyä. Plus kun kasvava maha hieman rajoittaa normaaliaktiviteettejä niin otamme ilon irti uusien paikkojen näkemisestä ja kokemisesta :)

Vastaa

Saana heinäkuu 13, 2011 15.06

Ompas ihanan näköstä :) Pitää ehkä joskus itekkin käydä. Ja ompas täällä blogissa paljon uusia postauksia, rupes tekeen tota mansikka piirakkaa mieli. Täälläkin sataa nyt koko viikko, eli varmaan tulee kokeiltua reseptiä.

Vastaa

satuvw heinäkuu 13, 2011 19.17

Heh, tällä viikolla on ollut jonkinlainen blogipostausten ripuli… :) Meillä sade ehti jo vaihtua auringonpaisteeksi – ainakin hetkeksi, saa nähdä mitä tapahtuu tunnin tai kahden päästä!

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: