Miniloma Oslossa

by satuvw on 18.06.2011 · 4 comments

Palataan vielä viime viikonlopun tunnelmiin, mikä oli hyvä muistutus siitä kuinka mahtava viikonloppukohde (etelä) Norja onkaan (vink vink ystävät)! Kuulostelimme ystävän kanssa kaupunkivilinää Oslossa yhden yön ja päivän verran, ja sitten löysimmekin jo itsemme vuorilta. Tai siis Nevelfjelliltä, joka ei ehkä länsirannikon norjalaisten mielestä ole oikea vuori, mutta näin suomalaiselle se kyllä 1089 metrillään on!

Mitä mahtuikaan yhteen iltaan ja päivään Oslossa? Jotain uutta ja jotain vanhaa varmasti, Oslossa tekemistä riittää sen verran että joka visiitille löytyy uusia ihastuksia.

1. Vigeland Sculpture Park

Täällä olen käynyt joka visiitillä. Yksi lempipaikoistani, ja eniten puistosta saa kyllä irti oppaan opastuksella. Mutta ilmankin opasta menee. Puiston ehkä kuvatuin asukki on tuossa alla.

Vigeland Sculpture Park

2. Illallinen Oslon parhaassa pizzeriassa

Rohkea väite, mutta jos näin minulle kertoo italialainen työtoverini, pakkohan se on uskoa! Villa Paradison löytää opiskelijoiden ja taiteilijoiden suosimasta Grünerløkkan kaupunginosasta, missä Napolilaisen pää-pizzakokin teoksia jonotetaan välillä ravintolan ulkopuolellakin. Meillä kävi hyvä tuuri – emme varanneet pöytää mutta pääsimme kuitenkin samantien ruokailemaan. Ja hinnatkaan eivät norjalaisen mittapuun mukaan olleet huikeita, suussasulavan pizzan sai pöytään noin 150 kruunulla (18 euron paikkeilla). Omassa pizzassani buffalo-mozzarella oli könttinä pizzan keskellä, ja muuten pizzan päällä oli vain tomaattikastiketta ja rucolaa. Kuulostaa tylsältä? Ehkä, mutta jo pelkkä pizzapohja tomaattikastikkeen kera vei kielen mennessään. Haluaa uudestaan!

Villa Paradiso-pizzeria Oslossa

3. Shoppailua Majorstualla

Keskustan sijasta suosittelen shoppailukohteeksi Majorstuania – paikalle pääsee helposti julkisilla (metro/ratikka/bussi), ja Vigelandin puistosta Majorstuaniin on omin jaloin matkaa vain kymmenisen minuttia. Eli ensin kulttuuria, ja sitten luottokortti vinkumaan. Majorstuanilla kannattaa suunnata Bokstadveinille ja kävellä sitä pitkin kohti kuninkaanlinnaa. Tien varrelta löytyvät perinteiset ketjuliikkeet (H&M, Zara, Lindex…), brändiliikkeet (Noa Noa, Peak Performance…), muutamia pienempiä itsenäisiä liikkeitä, ja design-liikkeet. Ei kannata pelätä design-putiikkeihin astumista, tavara vaihtuu liikkeissä sen verran tiuhaan tahtiin että laatulöytöjä voi tehdä pilkkahintaan. Alla yksi ihastuttavimmasta puodeista ”Lucky Duck”, mistä löytyi monen neliön verran ”vessatarvikkeita”. Syötävän hyvän näköisiä pesuainepalloja, muoviankkoja kaikissa väreissä ja kaikkea muuta tarpeetonta mille tuli yht’äkkiä hirveä tarve…

Lucky Duck kauppa OslossaKiireinen lauantaipäivä päättyi vielä visiittiin Munch-museossa mistä kuvia ei ikävä kyllä löydy. Ihan mielenkiintoinen paikka näin ei-taideasiantuntijankin mielestä, tosin oppaan opastuksella siitäkin olisi voinut saada enemmän irti.

Tämä viikonloppu on mennyt sitten hieman erilaisissa merkeissä. Loppuviikoista vannoin pysyväni viikonloppuna poissa toimistolta, mutta sinne olisi tarkoitus huomenna taas kiltistä kipittää. Olkoon tämä viimeinen viikonlopputyöviikonloppu (uusi yhdyssana), oma mies on taas maisemissa maanantaina ja sitten on aika hieman hellittää. Onko missään muuten näkynyt aurinkoa, täällä ei?? Vaikka täytyy tunnustaa että näin väsyneissä tunnelmista nautin kyllä koti-illoista villasukat jalassa teekupposen ääressä. Mutta eihän tämä kesä vielä ole ohi, eihän…?

p.s. Rantapallon puolelta löytyy muuten lisää Oslo-vinkkejä (ei allekirjoittaneen toimesta) :)

{ 4 comments… read them below or add one }

Heli kesäkuu 19, 2011 11.55

Hyvät vinkit Oslon kävijöille! Suosittelen :) Tuohon pizzapaikkaan pitää joskus käydä tutustumassa, jos pizzat todellakin ovat napolilaisen perinteen mukaisia. Nimim. Parhaan pizzani Napolissa syönyt ;)

Vastaa

satuvw kesäkuu 19, 2011 17.54

En ole käynyt Napolissa, mutta melkein uskallan luvata että on yhtä hyvää….. :)

Vastaa

Lumicki kesäkuu 19, 2011 13.16

Oikein kiva postaus! Tulin komppailemaan tohon vuoriasiaan – norjalaisille ei ehkä moinen ole vuori, mutta mulle kelpaisi vaeltelu siellä enemmän kuin mainiosti :)

Vastaa

satuvw kesäkuu 19, 2011 17.55

Niinpä! Eräs ystävistäni joka on Ålesundista kotoisin, valittelee täällä usein kun ”on vähän tylsiä nämä kukkulat”. Ei minulle tosin! :)

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: