KIVAa lainan takaisinmaksua

by satuvw on 24.05.2011 · 7 comments

Lähdin jokunen viikko sitten Rantapallon haastamana mukaan KIVAksi mikrolainanantajaksi Cambodialaiselle kuljetusyrittäjälle (kuvassa). Lainasummana oli 25 dollaria ja jo nyt 10% lainasta on maksettu takaisin! Pienistä summistahan tässä puhutaan, mutta on mahtavaa nähdä että systeemi toimii ja tälläkin viikolla yli 5,000 pienyrittäjää ympäri maailman on saanut mikrolainan auttamaan toimintaansa. Lainanantajaksi on helppo lähteä pienelläkin summalla ja meitä lainaajia on KIVAn mukana jo yli puoli miljoonaa!

Tänään on tiedossa muutakin kivaa – tosin aivan aiheen vierestä. Rantapallo on nimittäin kutsunut bloggaajiaan maistelemaan maailman makuja pääkaupunkiimme ja lähdenkin innolla tapaamaan tähän asti virtuaalimaailmasta tutuksi tulleita kasvoja ihan livenä! Jee jee, raporttia tiedossa myöhemmin viikolla. :)

{ 7 comments… read them below or add one }

rva ruusunen toukokuu 24, 2011 10.52

Mahtavaa! Minullekin makseltiin muistaakseni 15% lainasta takaisin – on nastaa huomata että homma toimii :) Kiva siis kuulla positiivisia kokemuksia sultakin!

Ja totta turiset, täällä jo odotetaan että duunit on purkissa ja voidaan valua kohti keskustaan. Pian nähdään! :)

Vastaa

satuvw toukokuu 24, 2011 21.41

Kiva ilta oli, kiitoksia seurasta! Ja ehkä ensi kerralla levittäydytään muidenkin bloggaaja-ryhmittymien keskelle… :)

Vastaa

rva ruusunen toukokuu 25, 2011 7.48

Oli kyllä hulppeaa! Ja mulle tuli niin hyvä mieli kun juoksit meidät kiinni, ihan superi ylläri! :) Ensi kerralla otetaan tilanne haltuun, se on varma. :)

Vastaa

polarexport toukokuu 24, 2011 15.35

Täähän on ihan hemmetin hyvä idea! Oon itse menossa Cambodiaan tossa pari kuukauden sisällä, joten katsotaan tulisko mustakin mikrolainanantaja :D

Tästä kommentista tuli nyt ehkä hiukkanen vuodatus, kun jotenkin tää juttu vaan kolahti… Tutustuin tossa muutama kuukausi sitten erääseen Cambodialaiseen, jota ukotettiin aikas pahasti. Hänelle uskoteltiin että hän saisi töitä Thaimaasta, joten hän lähti yhden veneen mukana Thaimaahan. Mitä hänelle ei kerrottu oli, että hänet oli myyty tälle ko. kalastusalukselle 10,000 bahtilla. Hän ei saanut palkkaa ja hän kärsi voimakkaasta matkapahoivoinnista, mistä muu henkilökunta häntä rankaisi antamalla pieniä selkäsaunoja. Hän kyllästyi saamansa käsittelyyn, joten yksi myrkyinen yö hän hyppäsi yli laidan ja hän ui yli kolme tuntia ja selviytyi rannalle, vaikkakin meri oli melko myrskyisä ja aluella asustelee paljon haita. Hän on tänä päivänä paremmassa tilanteessa ja tekee töitä samaisella saarella johon hän rantautui.
Tämän takia uskon että meidän olisi hyvä kaikkien hiukan auttaa näitä ihmisiä, etteivät epätoivon vallassa lähde tollasiin ukotuksiin.

Vastaa

satuvw toukokuu 24, 2011 21.56

Mielenkiintoinen ja aikas hurja vuodatus, kiitoksia! Uskon myös että tällaisilla pienillä lainoilla jotka menevät suoraan oikeaan osoitteeseen (näin ainakin haluan uskoa!) pystytään auttamaan enemmän kuin suurien organisaatioiden kautta. Olen viettänyt jonkin verran Ugandassa aikaa melonnan kautta, ja siellä myös melojat ovat auttaneet paikallisia pienyrittäjiä, ei tosin rahalainojen kautta koska ne rahat usein päätyvät aivan muuhun tarkoitukseen (=paikalliseen viinaan), mutta kustantamalla paikallisten nuorten koulutusta ja ostamalla esim. sikoja/lehmiä paikallisille erittäin pien-maanviljelijöille. Homma tuntuu toimivan myös näin! Cambodiasta olisi mielenkiintoista kuulla enemmänkin joten jos kirjoittelet kuulumisia netissä niin vinkkaapa www-osoite!

Vastaa

satuvw toukokuu 24, 2011 22.02

No niin ja se blogisi löytyi jo! :)

Vastaa

polarexport toukokuu 25, 2011 2.50

Juu,
lupasin etten kertoisi kaverin tietoja, vaan hänen tarinansa, joten videoblogiin oli hiukan hankala sitä silloin laittaa. Oon kyllä harkinnut että tekisin kaverista oman jutun, kunhan vaan saan häneltä siihen oikeudet. Enemmän kaveri pelkää että jos asia tulee julki ja jokin tahoista, joka aiemmin mainittua kauppaa harjoitti saisi selville että hän on elossa ja hänen sijantinsa. Sekä hän on laittomasti maassa…
Tällä hetkellä tekee töitä yrittäen saada 30,000 bahtia kasaan, jotta saisi ostettua itselleen passin, että pääsisi takaisin Cambodiaan perheensä luokse…

Uskon kyllä että saan sen jutun tehtyä kunhan saadaan kaverin kanssa sovittua mitä voin kertoa.

Osoitteita on iseasiassa kaksi, toinen on video ja toinen on teksti puoleinen.
Video: http://rantapallo.fi/polarexport
Teksti: http://reppuretki.blogspot.com

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: