Toulouse – ihan kiva kaupunki, kai…

by satuvw on 19.02.2011 · 15 comments

Työreissuissa ei ole mitään muuta vikaa kuin että ne ovat välillä aina aivan liian hätäisiä. Kuten alkuviikon Toulousen matka. Menomatkan kesto: 12 tuntia. Illallinen paikallisessa ravintolassa ja nukkumaan. Seuraavan aamuna palaveria ja lounas asiakkaan kanssa, mistä suoraan taksilla lentokentälle ja 9h matkustamista kohti kotia.

Toulousesta jäi mieleen auringonpaiste ja katukahviloissa lounastaan nauttivat ihmiset. Hotellihuoneeseen aikaisin aamulla hiipinyt vastapaistettujen  croissantien tuoksu ja tarjoilijan kanssa käydyt keskustelut eri ruokalajeihin sopivista viineistä. Ja vaikka luulinkin nauttivani talvesta, niin nyt tuli kova ikävä kevättä!

Tällä hetkellä olen häviämässä taistelun alkavaa flunssaa vastaan joten viikonloppu kuluu sängynpohjalla ja sohvalla maaten. Toivottavasti te muut voitte nauttia täysin siemauksin viikonlopun auringonpaisteesta!

p.s. löytyykö keneltäkään vinkkejä flunssan selättämiseen (ilman lääketieteen apua)? Loppuviikosta on edessä lyhykäinen loma ja silloin pitäisi olla hiihtokunnossa…

Kuvat: täältä, täältä ja täältä

{ 15 comments… read them below or add one }

rva ruusunen helmikuu 19, 2011 14.33

Oot sinä kyllä aikamoinen matkaaja, kuulostaa jo aika hurjalta tuo maiden välillä liikkuminen.. Ja harmi tosiaan, ettei mitään ”oikeaa” vapaa-aikaa löytynyt. Mielikuvasi ovat kuitenkin ihanan positiivisia :)

Ja nuhaan, valkosipulia kaikissa muodoissa! Mikäli vaan pidä siitä (; Paranemisia kovasti!

Vastaa

satuvw helmikuu 20, 2011 8.58

Viime Ranskan reissusta on vierähtänyt sen verran aikaa (=ihan liian kauan) joten kyllä tuossakin ajassa ehti jo vähän fiilistelemään :) Valkosipuli maistuu kyllä joten täytyypä tehdä joku keitelmä. Tai siis laittaa mies asialle…

Vastaa

Lumicki helmikuu 19, 2011 17.09

Voi kurjuus, säkin olet nyt sairastunut :/ Oikein pikaista paranemista!

Vastaa

satuvw helmikuu 20, 2011 8.59

Kiitoksia, mun vuoro hautautua peiton alle leffapinon kanssa…

Vastaa

Elegia helmikuu 19, 2011 18.08

Näyttää kiehtovalta paikalta. Aika pikainen pyrähdys sinulla, matkat taisi kestää kauemmin kuin itse paikallaolo.

Lasketaanko kuuma juoma (Finrexiniä vastaava) lääketieteelliseksi avuksi? Itse juon sellaisia, jos flunssa uhkaa iskeä. Kaapissa on myös höyryhengityslaite (sellainen simppeli muovinen), jos oikein tukostuttaa.

Pikaista paramenista!

Vastaa

satuvw helmikuu 20, 2011 9.01

Jep, Finrex lasketaan meillä lääkkeeksi mutta turvauduin kyllä juuri sen apuun… :) Höyryhengityslaitetta en ole koskaan kokeillut, muksuna muistin kun joskus taikinakulhon ja leivinliinan avulla äiti rakensi meitä varten ”höyrylaitteita” flunssan iskiessä.

Vastaa

THK helmikuu 19, 2011 18.33

No kurjaa olla flunssassa. :( En kyllä ole itse oikein löytänyt mitään kunnon flunssanselätyskeinoja, paljon juon lämmintä mehua ja syön keittoja joissa on paljon sipulia. :D Yskän kukistamiseen sain omalta lääkäriltä ohjeen ottaa Finlandia-vodkaa! Siis oli sitkeä yskä johon sain lääkkeen mutta kun se ei auttanut niin soitin ja lääkäri sanoi että okei, hän voi kirjoittaa reseptin toiseen lääkkeeseen, mutta jos ei sekään auta niin sitten Finlandiaa… Pidin sitä kyllä huonona vitsinä suomalaiselle potilaalle, mutta loppujen lopuksi kun olin yskinyt jotain 7 viikkoa niin kokeilin sitten pari vodkaa raakana… Yök, mutta yskä muuten hävisi sen jälkeen!!

Vastaa

satuvw helmikuu 20, 2011 9.01

Heh, joko tosiaan lääkärillä oli huumorintaju kohdallaan tai sitten vodka on se ainoa ja oikea lääke. Meiltä taitaa kaapista löytyä venäläisten ystävien tuomaa vodkaa, eiköhän se ajaisi saman asian :)

Vastaa

Ari helmikuu 19, 2011 19.23

Lämmitä maitoa valkosipulilla reilusti maustettuna ainakin pölypunkit kuolee !
Tuota tajusin juuri etten ole ollut kertakaan flunsassa tänne muuton jälkeen, eristyneisyydellä on puolensa toisin kuin esim, penkkirivillä 36 A ;)

Vastaa

satuvw helmikuu 20, 2011 9.02

En itsekään muista koska olisin viimeksi ollut kipeänä, ärsyttävää! Ja se oli se penkkirivi 35 ja jotain joka koitui tuhokseni… :)

Vastaa

Lauri Pietikäinen helmikuu 20, 2011 2.39

Keitetty turskan maksa on ehdoton. Siitä saa kaikki tarpeelliset, mutta on nautittava ennaltaehkäisevästi. Oireiden ilmaannuttua THK:n mainitsema vodka tai rommi on hyvä sisäisesti tai sitten viinaa kiukaalle heittäen ja höyryjä hengittämään.

Vastaa

satuvw helmikuu 20, 2011 9.04

Turskalla on siis vaikka kuinka monta käyttötarkoitusta joista en aikaisemmin tiennyt mitään! :) Rakkauden kala & terveyden ylläpitäjä. Tai no, onhan ne kalanmaksan terveysvaikutukset kyllä olleet tiedossa. Täytyy varmaan lainata kaverin saunaa jotta pääsen hengittelemään alkoholipitoisia höyryjä…

Vastaa

Lauri Pietikäinen helmikuu 20, 2011 2.39

Keitetty turskan maksa on ehdoton. Siitä saa kaikki tarpeelliset, mutta on nautittava ennaltaehkäisevästi. Oireiden ilmaannuttua THK:n mainitsema vodka tai rommi on hyvä sisäisesti tai sitten viinaa kiukaalle heittäen ja höyryjä hengittäen.

Vastaa

tuula helmikuu 20, 2011 8.01

Valkosipuli ruuassa ja pieni pussi valksipulinkynsiä tyynyliinassa (nain saat aromeja myos yolla). Valkosipulihan sisaltaa luonnon omia antibiootteja, joten se ei ole mitaan ajatuksen voimalla parantumista.

Pitkäaikaiseen terveena pysymiseen voisit kokeilla kalanmaksaöljyä. Ruokalusikallinen sita kaikkina norjalaisina kuukausina, joissa on r-kirjain (septembeR…).

Siis nain kun itsekin toimisi, niin terveena kai pysyisi. Minun flunssa kesti yskineen kaksi viikkoa… Nyt olen taas terve :).

Vastaa

satuvw helmikuu 20, 2011 9.06

En olekaan koskaan kokeillut tuota valkosipuli-tyynyliina yhdistelmää, täytyy nyt jo päivällä testata. Kalanmaksaöljystä on niin huonoja muistoja lapsuusajalta, mutta eiköhän niitäkin jo saa kätevässä pillerimuodossa? Kiva että olet tervehtynyt, eiköhän täälläkin vähitellen!

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: