Pohjoisen Pariisi

by satuvw on 13.12.2010 · 6 comments

Hehkutetaan nyt vielä kerran pohjoista Norjaa. Ja Tromsøa. Miten näin pohjoisesta voi löytyä niin vilkas ja elämää täynnä oleva kaupunki? Joka on noin 70,000 asukkaallaan vielä suurempi kuin lähin ”suurkaupunkini” Lillehammer (30,000 asukasta…). Tromsø löytyy suunnilleen sieltä minne Suomi-neidon käsi osoittaa, aivan meren rannalta. Itse asiassa kaupungin keskus sijaitsee Tromssan saarella ja pohjoisesta sijainnista huolimatta kaupungin pakkasennätys on vain -18C merivirtojen lauhduttaessa mukavasti Tromsøn ilmastoa.

Kaupungissa asuu noin 150 kansallisuuden edustajia mikä on enemmän kuin Oslossa ja ravintoloita, kahviloita ja baareja Tromsøssa on enemmän per pää kuin missään muualla Norjassa.

Tromsøsta löytyy maailman pohjoisin… No aika monta maailman pohjoisinta. Maailman pohjoisin yliopisto. Maailman pohjoisin panimo. Maailman pohjoisin sinfoniaorkesteri. Maailman pohjoisin jalkapallojoukkue joka on maansa 1. liigassa. Vai miten ne liigat nyt sitten suomeksi menevätkään? Ja tässä vain muutamat näistä pohjoisimmista tittelistä. Tiesittekö muuten että maailman pohjoisin miljoonan asukkaan ”asutusalue” on Helsinki!? Kaikenlaista tärkeää nippelitietoa tarjoilee Wikipedia.

Turistit valtaavat Tromsøn varsinkin kesäisin jolloin isot kasat bussimatkustajia saapuvat paikalle ympäri Eurooppaa ja Hurtigruten laiva pysähtyy kaupungissa päivittäin. Yhä enemmän ja enemmän matkailijoita on löytänyt tiensä kaupunkiin myös talvisin revontulia ja talvisia aktiviteetteja etsiessä.

Näin joulukuun alussa kaamos on vallannut kaupungin ja itse olin ainakin valmis yöunille jo alkuiltapäivästä. Kirkkaana päivänä hämärää valoa riittää noin aamulla kello kymmenestä iltapäivällä kello yhteen asti. Tämä toi haastetta kameran kanssa kaupungissa liikkuvalle turistille! Valokuvausvinkit tulisivat kyllä tässä tilanteessa tarpeeseen… :)

Tromsøon voi muuten lentää Helsingistäkin  helpostiOslon kautta Norwegianin punaisilla siivillä.

{ 6 comments… read them below or add one }

Rva Ruusunen joulukuu 14, 2010 9.42

Oi, ihania otoksia, ihana juttu! Täytyy kyllä myöntää, että mitä pidempään olen blogiasi seurannut, sitä hanakammin mieli tekee lähteä Norjan suunnille ja nurkille reissaamaan (;

Vastaa

satuvw joulukuu 14, 2010 21.45

Jee, tänne vaan! Voitaiskin pitää jonkinlainen blogi-Norja-miitti kun en sinne Suomeen koskaan selviä oikeeseen aikaan :) Ja täällä on kyllä tosiaan nähtävää ja tehtävää, kesällä ei edes tee mieli lähteä ulkomaille….

Vastaa

kalamuija ja lappilifestyle joulukuu 14, 2010 14.00

Oi:) Olette olleet pohjoisessa! Eikö.. kaamos tekee tehtävänsä. Kello on nyt 14.00 täällä ja olisin valmis yöunille!
Tromsaan on päästävä! Se on ”to do”listalla.. ennen ei täältä Suomeen muuteta:)

Vastaa

satuvw joulukuu 14, 2010 21.46

Jep, mää olin työreissulla mikä ei kyllä tuntunut työreissulta…. Mulla on nyt sellainen norja-fanitus olo että takaisin Suomeen muutto ei ole edes käynyt mielessä :)

Vastaa

Lauri Pietikäinen joulukuu 15, 2010 21.29

Kiitokset Tromssan matkatunnelmista.Kaupungin valoisuus antavat kyllä oman hienon säväyksen. myös hämärässä. Voi kokeilla ilman salamaa ja pitkällä valotusajalla, jalustakin olis poikaa. Se kävelykatu on minusta niin mainio , ainakin lumisena talvena.
Kun me ollaan Tromssassa niin laivamme on parkissa ihan siinä keskustassa ja aamukahville ja lehtiä lukemaan tulee mentyä siihen lähimpään. leipomon puolelle.
Nyt alkoi tekemään minunkin mieli Tromssaan.

Vastaa

satuvw joulukuu 16, 2010 6.34

Jep, minunkin tekee mieli jo takaisin ja tuo mies olisi hyvä varmaan ottaa mukaan, sen verran olen paikkaa hehkuttanut että nyt saan kuulemma jo olla hiljaa. :)

Ilman salamaa testailin kyllä mutta jalusta puuttui. Joten valoa oli vaikeaa saada riittävä määrä. Se olis varmaan ollut se ”taikatemppu” mikä olisi auttanut. Kiitos vinkeistä!

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: