Fillareiden valtakunta

by satuvw on 17.09.2010 · 4 comments

Löysin pyöräilijöiden taivaan! Jos siis haluaa viilettää pitkin katuja kaupunkipyörällä ja unohtaa ylä- ja alamäkien olemassaolon. Pyöräilijöiden elämä onkin tehty Hollannissa helpoksi. Esimerkiksi ”parkkipaikkoja” riittää. Alla kuvaa Leidenin (Amsterdamin kupeessa) juna-asemalta. Ja tässä vain murto-osa fillaroitsijoiden parkkeeraamismahdollisuuksista.

Fillareita löytyy kaikissa väreissä. Maastopyörät tosin loistavat poissaolollaan. 

Ja suurimmassa osassa pyöriä näyttää olevan koppa. Koppiakin löytyy erilaisissa väreissä ja malleissa. Tuo alempi puinen kelpaisi minullekin… 

Liikennettä tahdittaa pyöräilijöiden omat liikennevalot. Ja autoilijat huomioivat kaksipyöräiset kiitettävästi ilman valojakin. 

Pääsin itsekin huristelemaan fillarilla ympäri kaupunkia ystävän kämppiksen lainapyörällä. Voi kun kotoinen työmatkani Norjassakin olisi sen verran lyhyt että pyörällä pääsisi töihin asti. Mutta 60 kilometriä suuntaansa on hieman liikaa treeniä päivittäin ainakin minulle!

{ 4 comments… read them below or add one }

Avletto syyskuu 17, 2010 20.38

Just niin.Hollanti on tosiaankin pyöräilijöiden paratiisi. Ja pyöräilykulttuuri ihan erilainen kuin esim täällä.Pyöräilijät ovat täysin tasavertaisia liikenteessä. Ja ne pyörätiet, huhhuh.Lisäksi pyörähuoltamoita on joka paikassa, että jos pyörä rikkoontuu pahemmin , niin matka ei keskeydy, vaan pyörä korjataan nopeasti tai saat uuden tilalle.Maaseudun pyöräteiden varsilla on hienoja taukopaikoja ja mielenkiintoisia pikku kioskeja ja kahviloita.

Vastaa

Satu Vänskä-Westgarth syyskuu 18, 2010 11.37

Joo, kyllä tuolla oli aivan erilainen suhtautuminen pyöräilijöihin ja fillarointiin noin yleisestikin kuin täällä! Vaikka jatkuvat tasaisuus hieman itseäni ahdistikin, niin olisi kyllä upea reissata tuolla pyörällä pikkukylissä ja noissa mainitsemissasi pikku paikoissa!

Vastaa

Elvenes syyskuu 22, 2010 21.03

Tuo on niin mahtavaa kun liikentejärjestelyissä pyöräilijät huomioidaan! :)Sitten taas kun täältä korvesta lähtee jonnekin sivistyksen keskelle niin tottumattomalle pyöräilijöiden omat kaistat ja systeemit on suorastaan vaarallinen asia.. Tukholmassa jo olin pulassa kun meinasin koko ajan jäädä pyöräilijöiden alle, en muistanut varoa niitä! :D Tsemppiä sulle sinne Hollantiin, oletko pitkään siellä?

Vastaa

Satu Vänskä-Westgarth syyskuu 23, 2010 19.25

Ihan totta muuten noiden fillaroitsijoiden kanssa! Pääsin itsekin kokeilemaan liikennettä pyörän päältä mutta koko ajan joku meinasi ajaa päälle kun olin aina väärään aikaan väärässä paikassa… :)

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: