Mitä uutta syödä Kreikassa?

Jos olet jo maistanut ne perinteiset kreikkalaiset ”must” ruoat eli moussakan, stifadon, souvlakin, horiatiki-ja taramosalaatin, tsatsikin, gemitsan ja pita gyroksen, ohessa pari uutta herkkua maistelulistalle. Kuvat on otettu tämän viikon Rodoksen reissulta.

Soutzoukakia
Täydellisimmät soutzoukakiat eli lihapullat tomaattikastikkeessa olen syönyt Golden Olympiade ravintolassa vanhassa kaupungissa, jossa ne valmistetaan kolmesta eri lihasta.

image

Symin katkaravut
Tätä en ole löytänyt turistiravintoloiden listoilta, mutta ainakin Koukos ja Golden Olympiade tarjoavat näitä rouskuvia katkarapuja. Symin katkarapuja saa pyydystettyä vain tietyltä alueelta läheltä Turkin ja Kreikan välistä merirajaa, eikä ole ennenkuulumatonta, että kreikkalainen kalastaja on pidätetty pyydystäessä katkarapuja väärällä puolella merta.

imageFeta hunajalla ja seesamin siemenillä
Kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullista paistettua/lämmitettyä fetaa. Kuten kuvasta huomaa, annos meinasi kadota parempiin suihin jo ennen kuin kerkesin ottaa puhelimen taskusta.

image

Saganaki
Saganakia tarjoillaan monessa paikassa, mutta herkullisinta olemme saaneet Zum Zum ravintolassa, jossa juustona käytetään kefalogravieraa. Pieni sipaus vain sitruunaa päälle.

image

Kali oreksi!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply katerina sunnuntai, kesäkuu 26, 2016 at 21:45

    Itse lisäisin listaan myös viininlehtikääryleet ja Pastitsion, nam!!

    • Reply destinationloma sunnuntai, kesäkuu 26, 2016 at 22:41

      Totta! Viininlehtikääryleistä ei jäänyt kuvatodistetta, mutta pastitsiota en tällä reissulla syönyt ollenkaan (loppui päivät kesken). 🙂

    Leave a Reply