Dubai – sydän aavikolla

Burj al ArabEhkä historian vaikein kirjoitettava matkatarina. Pää lyö ihan tyhjää, kun Dubaista pitäisi kirjoittaa jotain. Syy siihen löytyy runsaan puolen vuoden takaa, jolloin muutimme pois Dubaista. Iso osa sydäntä jäi aavikolle, vaikka aina välillä kolmen vuoden aikana paikka aiheutti myös harmaita hiuksia. En oikein tiedä mistä aloittaisin, joten päätin paloitella Dubain pienempiin osioihin. Tulossa mm. Dubain parhaat hotellit, expattien suosikkijutut, lapsiperheiden parhaat paikat sekä ihan perusturistijutut. Ja kaikkea maan ja taivaan väliltä saa ehdottaa.

image

image

Ennen muuttoa Dubaihin emme olleet koskaan käyneet siellä, saati muissa Lähi-idän kohteissa. Heitimme runsaan yksivuotiaan pikkuhäiskän reppuselkään, myimme kotimme Suomessa ja lähdimme töihin kyseiseen Arabiemiraattiin. Luotimme siihen, että olimme reissanneet tarpeeksi eksoottisissa paikoissa (mm. Kuuba, Intia) ja nähneet sekä kurjuutta, että glitteriä. Missään vaiheessa emme kokeneet sitä paljon parjattua kulttuurishokkia. Se iski vasta muuttaessa takaisin Suomeen.  Maailma avartui ja itsestään löysi ihan uusia puolia. Tätä kokemusta en koskaan vaihtaisi pois.

image

Ensi viikolla olisi tarkoitus kokea yksi asia ensimmäistä kertaa. Matkaamme Dubaihin turisteina. Mielenkiintoista nähdä miten kaupunkiin osaa suhtautua ihan vaan LOMAlaisena.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply