Korenmolen de Hoop

Tällä kertaa en edes pysähdy miettimään kuinka kauan edellisestä postauksesta on aikaa. Selailtiin viime viikolla Ramonan kanssa kalenteria ja tosissaan pohdittiin, että mihin hemmettiin tää syksy on kadonnut. Verrattuna viime vuotiseen, jolloin kävin kohtuu paljon ulkona ja tutustuin kaupunkiin, tämä syksy on mennyt tiiviisti kotona koulujuttujen parissa. Sen vapaa-ajan, jota itselleni olen puristanut, käytän hyvin pitkälle tv-sarjojen katseluun, Tetén kanssa leikkimiseen/lenkkeilyyn ja kerran-kaksi viikossa tennikseen. Viimeisin vie ihan oikeasti ajatukset pois koulusta ja kaikesta muusta, kun saa vaan täysillä keskittyä sen pallon lyömiseen. Tänä vuonna ne on tajunneet järjestää tunnit myös kehittyneemmille pelaajille, joten aloittelijat ei hidasta kehittymistä vaan on ihan oikeasti päässyt pelaamaan ja haastamaan itseään.

Noiden arkisten asioiden ohella pääsi hieman huilaamaan koulujutuista Sannan vieraillessa täällä Bredassa. Vaikka oli jollain tapaa miettinyt, että nyt käydään ulkona monena iltana, niin oikeastaan koko homma kulminoitui lopulta vaan yhteen pitkään torstaiyöhön. En tiedä onko se tää ikä, kun lauantain liian täydet baarit lähinnä ahdistaa, eikä millään haluaisi tuhlata seuraavaa päivää kamalaan koomaan. Oikeastaan jälkimmäinen on ihan ehdoton syy näin niinkuin tavallisina viikonloppuina, voi hyvällä omalla tunnolla tuijottaa sarjoja aamuyöhön, kun tietää, ettei univelan lisäksi pitäisi muita oireita ilmaantua :D Suomalainen TV-tarjonta on taas tänä syksynä jotenkin ylittänyt itsensä, mutta en vain tajua, miksi kaikki seurattavat ohjelmat osuu juuri keskiviikolle?! Päällekkäisyys ei onneksi haittaa, kun TVkaistan kanssa voi katsoa ne hyvin jälkikäteen (btw se 2vkon kokeilukoodi ”LAdaysofv” on edelleen voimassa! :), mutta yllättäen silti tuijotan kaikki saman illan aikana. Mm, Ylellä alkanut keskiviikon Syke-sarja on ollut tosi positiivinen yllätys!

Ja koska taas eksyin aiheesta, palataan takaisin siihen. Tuulimyllyt. Tai tuulimylly, se toinen niistä Bredan lähettyvillä sijaitsevista, jolle Sannan kanssa pari viikkoa takaperin lauantaina pyöräiltiin…

1-IMG_8692 1-IMG_8696 1-IMG_8688 1-IMG_8698 1-IMG_8699

1-IMG_8774

1-IMG_8709 1-IMG_8702 1-IMG_8701 1-IMG_8735 1-IMG_8739 1-IMG_8737

Vaikka Hollannissa olen ihan liian monta kertaa jo ennen täällä asumista käynyt, en ole vielä kertaakaan tuulimyllyllä oikeasti vieraillut. Vaikka netin mukaan tuo kyseinen ”De Hoop” on auki vain varattessa (ja toimii muuten myös esim. hääpaikkana), meillä kävi ihan mieletön tuuri, sillä kyseisenä päivänä päivänä paikalla oli jotain paikan huoltajia. Joku vanhempi mies meille kävi sanomassa, että voidaan käydä ylhäälläkin tutustumassa ja sellainen kiharatukkainen poika, joka siellä jotain kukkapenkkejä lapiolla kaiveli, kertoi meille hieman tuulimyllystä. Olisi pitänyt ottaa kuva siitä pojasta, koska kiharine hiuksineen ja ruutupaitoineen se oli kuin suoraan jostain kuvakirjasta, sopi toimenkuvaansa täydellisesti :)

Tuolla reissulla kokeiltiin myös Tetén kanssa ensimmäisen kerran pyöräilyä, mikä sujui kyllä todella hyvin. Tuulimyllyllä pikkuinen hieman pelkäsi pyöriviä siivekkeitä, kun tuntui, että ne meni ihan vierestä. En ihmettele, niin pelkäsin itsekin, mutta oli ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Hollannissa noita vanhoja tuulimyllyjä on paljonkin, joten jos hieman googlettelee, sellainen varmasti löytyy monenkin kaupungin läheltä. Bredan lähellä ei tosiaan ole kuin nuo kaksi ja tuolle pyöräiltiin suuntaansa vajaa 10km, mikä ei ole matka eikä mikään aurinkoisessa säässä.

Oli kyllä niin ihana saada Sanna tänne vierailulle, kun sitä oli niin pitkään suuniteltu. Aika moni muukin kaveri puhui sillon aluksi, kuinka tulee käymään, mutta niin se vaan on, että kaksi vuotta on todella lyhyt aika, joten jos jostain syystä palaan Suomeen, voi olla todennäköistä, ettei kovinkaan moni vierailu lopulta ehdi toteutua. Sannan kanssa tosin puhuttiin, josko otettaisiin uudestaan heti tuossa helmikuussa karnevaalien aikaan, ja miksei taas King’s dayinkin tienoilla… Olisihan se kiva. Kevään kun pitäisi muutenkin olla hieman kevyempää, kun työstettävänä ei ole muuta kuin gradu, joskin en epäile siinäkin työtä olevan. Joka tapauksessa tämä miljoona eri projektia ja raporttia nyt syksyn aikana on kyllä yksi jatkuva hedarin aiheuttaja, joten odotan todella aikaa, kun saa keskittyä vaan yhteen.

1-IMG_8789 1-IMG_8733 1-IMG_8734 1-IMG_8732

1-unnamed

1-IMG_8722 1-IMG_8723 1-IMG_8724 1-IMG_8726 1-IMG_8736 1-IMG_8744

1-IMG_8814

Pahoittelut oikeasti blogin hiljaiselosta, mutta valitettavasti tällä mennään nyt vielä joulukuun loppuun aika todennäköisesti. Olen kyllä kuvia otellut ja yrittänyt jollain tasolla bloginkin muistaa, mutta postausten kirjoittaminen niiden ympärille ottaa aina aikansa. Että materiaalia kyllä on, joskin se tulee joskus sitten viiveellä. Instagramia olen toisinaan päivitellyt mm. pohtinut rusinakeksejä, jotka näytää ihan suklaakekseiltä, mutta ei sitä tosiaan ole (eli hollantilaisia miehiä), koska vaikka sosiaalinen elämäni onkin lähes kuollutta, olen kuitenkin ehtinyt kehitellä draamaa tuon osalta… Ehkä jossain vaiheessa aika on kypsä postaukselle Hollannin tinder-deittailusta – land of Mordor, ihan oikeasti. Voi sitä aikaa, kun kolmisen vuotta takaperin kirjoitin sinkkupostauksia ilon kautta, se oli niin hauskaa ja tuoretta ja deittailin lähinnä ’satuolentoja’. Elämä meni viikonlopusta viikonloppuun ja meillä oli tyttöjen kanssa ihan kauhean hauskoja Apollo-viikonloppuja. Aika aikansa kutakin… Nyt tytöt on ripoteltu ympäri maailmaa, osa edelleen sinkkuja, osa suhteessa (yksi odottaa jopa kaksosia).

Paljon on muuttunut. Vilin pois nukkumisestakin on ensi torstaina jo vuosi. Tuntuu niin epätodelliselta, miten paljon vuoteen on mahtunut niin iloja kuin isoja surujakin… Nyt kun Tetén kanssa on muutama viikko takana täällä kahdestaan, eilen tuli ensimmäisen kerran lenkillä pikkuista katsellessa se tunne todella vahvasti, että kyllä sinne sydämeen näköjään mahtuu useampikin rakas. Tietenkään kiintyminen ei ole vielä samanlaista, mitä se oli Vilin kanssa 17 vuoden yhteiselon jälkeen, mutta ensimmäistä kertaa tuli se fiilis, että voi kuinka tuota karvapalloa oikeasti rakastaakin jo nyt. On ne koirat vaan sellaisia. Ainiin ja mitä eläimiin tulee, kävin tänään metsäratsastuksella muutaman suomalaisen tytön kanssa. Oli todella kivaa, sää oli aivan ihana aurinkoinen ja lämmin (14 astetta) ja vaikka se hevosen hallinta yksin edelleen jännittääkin, ihan mukavasti meni.

Joka tapauksessa nyt painun nukkumaan ja palailen tänne jossain vaiheessa. Toivottavasti siellä vielä joku näitä juttuja lukee, ettekä ole ihan luovuttaneet tämän tahdin kanssa… :)

(Korenmolen de Hoop, (F5/p43), Schoutenlaan 70, Bavel. Open: only by appointment, 0161-432491. Round brick flour mill on a high hillock. www.korenmolendehoop.nl.)

4 kommenttia

Pieni tasoittava

Huomenta-iltapäivää. Istun tällä hetkellä Ramonan kanssa EM-tunnilla kuuntelemassa ohjeita miten tuota meidän keräämää dataa pitäisi sitten analysoida, kun sitä on tarpeeksi. Jos sitä on tarpeeksi. Mitä luokkakavereiden kanssa ollaa juteltu, ei olla ilmeisesti ainoita, jotka on hieman pulassa noiden vastausmäärien kanssa, joten varmaan lopulta joudutaan kauhean kivasti täyttelemään itse useampi kymmentä kyselyä saadaksemme tarpeeksi vastuksia. Todella kivaa. Ärsyttää suunnattomasti muutenkin, että joudutaan tällaisia projekteja tekemään näin tiukalla aikataululla, kun ei ole mitään mahdollisuuksia tehdä työstä oikeasti todella hyvää.

Joka tapauksessa, koska jo nyt ollaan niin suossa koko kurssin kanssa, olisin edelleen ihan todella kiitollinen jos te ihanat lukijat ehditte jossain välissä käydä täyttämässä tuon meidän motivation/involvement-kyselyn :) Kyselyssä puhutaan tankotanssista, mutta joudumme joka tapauksessa lopulta puhumaan pelkästä tanssiurheilusta, joten periaatteessa aika moni edes jollain zumba-tunnilla käynyt voi jotain motivaatiostaan sanoa :D Muutamia vastauksia teiltä saatiinkin, kiitos niistä, mutta lisäää tarvitaan. Siksi siis täällä asiaa taas itken… Tuskaa.

Moni on muutenkin ihmetellyt miten maisterin voi opiskella vuodessa. No hyvin voi, kun siihen vuoteen on tungettu kahden vuoden työmäärä. Olisi oikeasti kiva laittaa täysi panos kaikkiin kursseihin ja tehdä asiat viimeisen päälle hyvin, mutta tällä tavoite on saada vaan asiat tehtyä edes kohtuullisin arvosanoin. Onneksi kevät on pelkkää gradua ja joskus toukokuussa voi sitten paikkailla mahdollisia roikkumaan jääneitä kursseja (kuten sen viime viikkoisen esseen)… Joka tapauksessa, ihan hemmetisti on hommaa.

10710771_10152434892626190_7032131257786174112_n

Tänä viikonloppuna tuli kuitenkin hieman tasoitettua näitä kouluhommia, kun Sanna tuli käymään täällä Bredassa. Lauantaille osui todella hyvä keli ja pyöräiltiin noin kahdeksan kilsan päähän katsomaan yhtä Bredan tuulimyllyä. Niitä ei kovin montaa tässä ihan lähellä ole, vaikka noin yleisesti ottaen myllyjä Hollannissa riittääkin. Tuon kanssa kävi kyllä tosi hyvä säkä, koska mylly oli käynnissä ja päästiin sitä ihan sisältäkin katsomaan. Niin ja Teté matkusti ensimmäistä kertaa pyörän kyydissä! Laitoin tuohon isoon koriin Tetén kantokassin ja tyttö oli kyydissä kuin vanha tekijä! Voi että… mun pieni hollantilainen <3

Mutta joo, nyt keskityn ihan vähän tähän tuntiin taas ja jos vaan kerkeette niin käykää vastailemassa meidän kyssäreihin, kiitos! Ja ihanaa viikkoa kaikille, täällä paistaa jopa aurinko!

4 kommenttia

Ystävä, mikä ihana tekosyy.

Hyvää iltaa. Ilta on erityisen hyvä siksi, paristakin syystä. Ensinnäkin edelliseen postaukseen viitaten, siinä kirjoituksen loppupuolella ihmetelty äkillinen pahoinvointi osoittautui sitten parin päivän raivokkaaksi vatsataudiksi, ja siitä on nyt selvitty. Yksi hyvä asia. Se esseen kirjoitus ei mennyt ihan niin putkeen kuin olisi toivonut tuon pienen oksennuksen katkuisen yllärin takia, mutta laitoin sen raakileen proffalle edes jonkinlaisen palautteen toiveessa menemään, jotta saa sitten uusinnassa tehtyä paremman version. Koska tuohan ei läpi mene, vaikka tietysti hyvä, että se on nyt hetkellisesti ohi.

Ja se paras asia on ehdottomasti Sanna, joka tänään Tukholmasta lensi tänne Hollantiin pitkäksi viikonlopuksi!

1-1912368_10151974800306190_1138046612_n

Kuten kuvista näkee, meillä oli viime maaliskuussa Tukholmassa ihan tosi kiva viikonloppu Sannan opiskeluiden mukana tuomiin kuvioihin tutustuessa, ja nyt olisi toinen samanlainen tarkoitus viettää täällä Bredassa, ja ehkä vähän vierailla muissakin kaupungeissa.

Ylimääräistä aikaa ei noiden koulujuttujen ohella olisi kyllä tippaakaan, mutta nyt päätin kyllä ottaa tällaisen oman loman jo ihan oman pääkopan kannalta. Tällä viikolla jäi nyt tunnit muutenkin välistä, joten vedetään sitten vapaaviikko ihan kunnolla loppuun asti. Ehkä sitä jopa voisi muutaman viinilasillisenkin viikonloppuna nauttia, ei epäilystäkään :D

1-4-kuva otettu 14.3.2014 klo 21.36 (koottu)

Niin ja kun kyselyä tuli siitä postauksesta liittyen kouluhakuihin tänne hollantiin, niin postailen asiasta kyllä heti kun aikaa kattavan postauksen kirjoittamiseen edes vähän on. Joka tapauksessa lupaan sen tehdä hyvissä ajoin ennen varsinaisia kouluhakuja :)

Nyt nukkumaan, huomenna pitkä päivä… vapaalla!

2 kommenttia

Sunnuntaita

Aloittamisen vaikeus. Tuohon kun keksisi jonkun helpottavan jutun, niin en valittaisi. Keskiviikkona klo 10 aamulla on dedis 3000 sanan esseelle otsikolla ”The rise of the global leisure & cultural industries”, sanaakaan varsinaista tekstiä en ole kirjoittanut. Olen kyllä lukenut esseen pohjamateriaalin, joka oli pari sellaista reilu 500 sivun nidettä, joten niiden tiivistäminen tuohon sanamäärään tuntuu tällä hetkellä juuri niin ahdistavalta, etten vaan kykene aloittamaan. Olen kyllä listannut asiat, jotka pitää mainita kummankin kohdalla, tehnyt hirveän kivan layoutin väliotsikoineenkin, mutta se aloittamisen vaikeus tekstin tuotossa, niin voi räkä. On kyllä todella nihkeää, ei voi muuta todeta.

Siksi siis täällä bloginkin parissa, viivyttelemässä hieman, ettei vaan tarvitsisi aloittaa tuota hommaa vielä liian tosissaan. Olen tvkaistaltakin katsonut kaikki neljän viikon sisään tallentuneet Big Bang Theory- jaksot (siihen sarjaan vaan jostain syystä tarvitsen tekstitykset, vaikka toisaalta en monia juttuja ymmärrä suomeksikaan..) ja nyt alkaa olla ohjelmatkin vähissä. Ehkä ihan hyvä toisaalta, kun siihen keskiviikkoon ei ole enää kuin vajaa kolme yötä.

1-IMG_8679

Mutta mitäs muuta, Tetén kanssa on täällä Hollannissa mennyt ihan todella hyvin. Tyttö on sopeutunut mitä parhaiten. Otin uuden koiran täysin ajatuksella, että tarvitsen jo ihan tottumuksesta tuollaisen pienen kaverin jakamaan arjen ilot ja surut, tarvitsen eläinystävän. Muita kriteereitä ei varsinaisesti ollut, joten itselleni rescue-koira oli itsestään selvä valinta. Täydellinen win-win-situation molemmin puolin. Ja kaverin olen todella saanut, Teté on mukana koko ajan. Tälläkin hetkellä se nukkuu jalkopäässä peiton päällä estäen minkäänlaista jalkojen liikuttamista, ja oikeastaan oli tilanne mikä tahansa, aina se on kyljessä kiinni, kun kotona olen. Todella suloinen tyyppi.

— Edellisen kappaleen ja tämän lauseen välissä on myöhäisen iltalenkin pituinen tauko, ja olotila jotenkin ihan muuttunut. Nousin tästä koneen äärestä, korjasin hieman tavaroita paikalleen, puin päälle ja lähdin Tetén kanssa ulos. Ja siinä pikkuhiljaa se iski – todella huono olo. Päätä särkee, vatsassa kiertää ja heikottaa… Miten tällainen fiilis voi yllättäen edes tulla?! Hyi hemmetti. Se siitä esseen kanssa viivyttelystä, jos olen huomenna kipeänä.

1-IMG_8685

Ja oli tuossa tuo vika kuva ennekuin koneen suljen. Kotona tehty latte. En ole koskaan edes ajatellut ennen tätä kokeilua, että maidon voi lämmittää ensin mikrossa ja sitten vaahdottaa tehosekoittimessa. Kätevää. Ja hyvää oli!

Nyt juon finrexin ja sormet ristissä toivon, että tää olo menee ohi…

AINIIN, paitsi että yksi toive teille kaikille ihanille koskaan ikinä erityisesti tankotanssia (tai vaikka sitten jotain muuta tanssia) kokeilleena, harrastaneena, olkaa niin ihania, että käytte vastaamassa mun ja Ramonan Experience Marketin kurssin kyselyyn, löytyy TÄÄLTÄ. (Vie about 5min, alle 10min joka tapauksessa) Kysely on käännetty myös suomeksi, mutta kääntäminen on aina vähän niin ja näin, joten suosittelen seuraamaan englannin kielisiä kyssäreitä :)

Meillä kävi niin onnettomasti, että eräs Helsinkiläinen tanssi/liikunta-alan yritys, joka lupautui yhteistyöhön tähän kurssiin liittyen, vetäytyikin hommasta siinä vaiheessa, kun tuli aika lähettää kysely asiakkaille. Ei kuulemma sittenkään palvele heidän tarkoitustaan, koska kysely on liian henkilökohtainen, eikä liity heidän clubiinsa millään tavalla. Kauhean kiva. Kysely on kyllä tehty valmiiden mallien pohjalta ja palvelee käyttäytymistieteitä, mutta jos kysely tehdään heidän asiakkaille liittyen heidän tarjoamiin harrasteisiin, en ihan saanut pointista kiinni. Joka tapauksessa, olimme aika pulassa aikataulujen suhteen ja päätimme pikaisesti ottaa yhteyttä pariin tankotanssisaliin ja lähetimme linkin heidän asiakkailleen (tosin facebookin kautta, joka ei ole paras vaihtoehto), siksi siis kyselyssä puhutaan tankotanssista.

Joka tapauksessa tässä vaiheessa olemme todella jäljessä vastausmäärien kanssa, ja koska enää merkkaa se, että saamme edes jonkinlaisia anonyymejä vastauksia liikuntamotivaatioon liittyen, laitan siis linkin tänne ja vetoan teihin rakkaat lukijat! <3 Olemme aivan mielettömän kiitollisia jokaisesta saamastamme vastauksesta ja se helpottaa ihan mielettömästi jo nyt kohtuu ahdistavaksi käynyttä syksyä! :)

7 kommenttia

Scent of coconut

Yves Rocherilta tuli sähköpostiin viestiä jokavuotisesta Halloween-kamppiksesta, joten ajattelinpa teillekin siitä kertoa tässä samalla, kun fiilistelen muutamia kokeilemiani tuotteita :)

Happy Halloween! Saat valita tilaajalahjaksi yhden VALINNAISEN tuotteen KOKO valikoimastamme! Saat ensimmäisen ostoskoriin lisäämäsi tuotteen TILAAJALAHJAKSI! Pidä kiirettä, tarjous on voimassa vain sunnuntaihin 2.11. klo 24:00 saakka. Tarjouksen voi käyttää vain kerran per asiakas, eikä sitä voi yhdistää muihin tarjouksiin. Tarjous koskee KAIKKIA tuotteita lukuun ottamatta tuotesettejä ja uutuuksia.

Tämä on siitä kiva tarjous, että kerrankin sen ostoskorin kalleimman tuotteen saa kaupanpäälle, eikä silti tarvitse tilailla millään määrätyllä summalla. Joskin YR:lta saa aina postikulut veloituksetta, jos tilaus on vähintään sen 17e… Kohtuu hyvä diili.

1-IMG_8657

Kerroin teille joku aika sitten toivepostauksen muodossa arkirutiineistani mitä ihonhoitoon tulee, ja samaisessa postauksessa listasin sekä suosikkituotteitani, että muutamia, joita haluaisin ehdottomasti kokeilla. Sain yllätykseksi jokin aika sitten YR:lta kiitoksena yhteistyöstä lahjakortin, jolla valita muutamia tuotteita ja ei pitkään tarvinnut miettiä mitä sieltä laittaa tilaukseen. Edellisessä postauksessa itkin ainoastaan tuon useassa liikkeessä loppu olleen kookos-vartalovoiteen perään, mutta nyt päätin sitten kerralla ottaa koko sarjan kokeiluun.

Vartalovoide osottautui juuri niin ihanaksi kuin olin kuvitellutkin. Todella pehmeää ja superkosteuttavaa. Kookoksen tuoksu ei ole missään tapauksessa liian voimakas, vaan juuri sopiva. Ainut miinus tulee hinnasta, joka on pienelle 200ml purkille 15,90. Jos siis pihiys iskee, on tuo emulsioversio ihan kelpo vaihtoehto, kun litrahinta on siinä vain neljänneksen mitä tuolla vartalovoiteella. Pieni kookoksen tuoksuinen eau de toilette oli sekin positiivinen yllätys, joskin tuoksu on todella kesäinen. Huulirasva taas tuoksui mielestäni enemmänkin vaniljalle kuin kookokselle, mutta ihan toimiva tuote muuten. Suihkusaippuassa on todella voimakas kookoksen tuoksu, joka myös säilyy iholla kohtuu pitkään… kiva juttu, jos tykkää tuksua kookokselle, mutta toisille voi olla liikaa. Kaikin puolin siis positiivinen kokemus koko sarja tällaiselle kookoksen tuoksua fiilistelevälle ihmiselle :)

1-IMG_8659 1-IMG_8661

Lisäksi paketissa tuli mukana jo vartalosuihkeena ihastusta herättänyt Monoi Eau de toilette, joka osoittautui noin vahvempanakin tuoksuna todella kivaksi! Tämäkin tosin on aika kesäinen tuoksu, mutta toisaalta, ei kai sillä niin väliä ole, vaikka kesäiseltä tuoksuisikin :) Yleisesti ottaen hajuvedet ja parfyymit on ihan hemmetin kalliita, joten siihen nähden sanoisin noiden YR:n tuoksujen olevan kohtuu hinnoissa. Olen itse aika nirso tuoksujen suhteen ja siksi yleensä juutun aina niihin tuttuihin ja turvallisiin..

Niin ja joo, olihan tuolla paketissa vielä pullo lantrattavaa detox-juomaa… On tullut taas elettyä ihan pellossa mitä ruokavalintoihin tulee. Tai perusruokajutut on itselläni muuten kyllä kunnossa, mutta jostain syystä on makea maistunut viime aikoina hieman sallittua enemmän. Tuo juoma on joka tapauksessa ihan mielettömän hyvää (ja kaloritonta), joten se uppoaa kyllä ihan muutenkin, otti sen sitten kuurina tai ei. Maistuu lähinnä jääteelle…

Joka tapauksessa YR:n kamppis on siis voimassa sunnuntaihin asti, joten kannattaa ehdottomasti hyödyntää tuo tarjous ennen sitä! :)

2 kommenttia