On my list…

Koska viime vuosi meni tuettomien opiskeluiden myötä todella tiukalla budjetilla, vikoihin tentteihin lukeminen oli huomattavasti tehokkaampaa pienellä motivaattorilla. Tai itseasiassa useammallakin motivaattorilla, sillä lukemisten takkuillessa tai jonkun kivan jutun osuessa kohdalle, lisäsin sen listalle. Mitään ei osteta vasta kuin palkinnoksi maisterivuodelle pääsemisen kunniaksi!

Listan kärkipäässä oli uudet nahkasaappaat. Itseasiassa täydelliset yksilöt on olleet hakusessa jo parin vuoden ajan ja viime syksynä lähiten täydellistä osui Massimo Duttin yksilöt, jotka kuitenkin tuolloin tuntuivat liian kalliilta ja ajattelin, että varmaan löydän vastaavat ja vielä paremmat jostain jopa edullisemmin… tai sitten ostan sovittamani, kunhan alet alkavat. Noh, ei mennyt ihan suunnitelmien mukaisesti. Mitkään saappaat eivät päässeet lähellekään MD:n saappaita, ja tietenkin lopulta alen alkaessa ne oli myyty samantien loppuun, ja se odottamani alekin oli lopulta ihan naurettavan pieni. Siispä päätin, että tänä vuonna olen ajoissa asian suhteen ja suuntaan suoraan Massimo Duttille syksyn kokoelman sinne rantauduttua.

Se mitä noissa saappaissa erityisesti rakastan (ja mikä tuntui mahdottomalta löytää muualta) oli tuo varren leikkaus. Omat raajani eivät ole sitä sirointa mallia ainakaan reisien ja pohkeiden osalta, joten olen pyrkinyt välttelemään liian tiukkoja saappaita ja liian suorasti katkeavaa vartta. Se, että saapas on hieman väljempi ja sen varren ulkoreuna on hieman sisäreunaa korkeampi, katkaisee jalan viistosti ja siten luo optisen harhan sirommista sääristä. Kireiden ja suorareunaisten saappaiden kirous taas on, että ne saa jalat näyttämään paksuilta ja pötköiltä, erityisesti jos varsi on yhtään lyhyempi. Massimo Duttin saappaat on tässä mielessä kaikkea sitä mitä etsin, tyylikkäitä, tarpeeksi väljiä ja varren muoto on täydellinen. Lisäksi laatu on todella kohdallaan, eikä 195e hyvistä nahkasaappaista loppujen lopuksi ole lainkaan liikaa.

1-2014-09-152

Toisena listalla oli Ray Banin siniharmaat aviatorit. Parin kesän verran on kovasti ollut pinnalla peilipintaiset ja värikkäät aurinkolasit ja jollain tapaa olen itsekin hautonut ajatusta hieman erikoisemman värisisistä yksilöistä. Kuitenkin uskon, että trendi on osittain ohimenevä, en halua tuhlata kovin paljoa laseihin, joiden käyttöaika jää mahdollisesti kovin lyhyeksi. Sen reilu vuoden verran ajatusta pyöritellessä ja erilaisia RayBaneja sovitellessa päädyin harmaansiniseen linssiin, joka tietyissä kulmissa katsottuna heijastaa jopa pikkuisen turkoosin. Sininen sopii vaalealle hyvin ja väri on neutraali. Omistan jo ennestään aurinkolasit ruskeilla ja mustilla linsseillä, joten nämä on vaaleudessaan hyvinkin erilaiset ja sopivat käyttää myös pilvisemmällä säällä.

Kyseiset lasit saa netistä tai lentokentältä siihen n. 120e hintaan, ja ehkä jollekin on hassua, että pohdin näinkin paljon lasien hankintaa, mutta kuluneen vuoden aikana (ja hollantilaisen pihiyden pikkuhiljaa tarttuessa) olen todella paljon tarkempi mihin rahani laitan. Siksipä siis erittäin pitkään haudottu ostos tämäkin, ja paikkansa listalla ansainnut.

1-2014-08-031

Kolmantena listalle päätyi ehkä se vähiten aikaa tosissaan pohdittu ostos, nimittäin omalla nimellä varustettu riipus. Omistan yhden omalla nimellä varustetun hopeisen korun, jonka olen joskus lapsena saanut, mutta kultaisten korujen suosijana se on aikoinaan jäänyt todella vähälle käytölle. Ja toisaalta, ehkä nimikorut oli enemmän sitä kultaista 90-lukua, mutta noh, Carrien piikkiin voi laittaa niiden jonkinlaisen suosion vielä tänäkin päivänä. Näitä korujahan saa kullattuna ihan kohtuu hintaan n. 50e pintaan, mutta itse haluan korun koko kultaisena, joka nostaakin sen hinnan sitten reippaasti yli sataseen. Joka tapauksessa uskon sen saavan paljon käyttöä, etenkin täällä Hollannissa, sillä olen nyt saanut aikalailla tarpeekseni nimeni tavaamisesta kaikille uusille tuttavuuksille.

Totuus tosin on, että kyllä noiden SATC-jaksojen viimeaikainen katselu on vakuuttanut tuollaisen korun hankkimiseen entisestään. Vielä lukioaikoina sarja oli vain hauska parodia millaista elämä reilu kolmekymppisenä sinkkuna voisi olla… ja noh, enää ei tarvita kuin muutama vuosi lisää ja tällä menolla siitä tulee omaa todellisuuttani :D Joskin tosin en ehkä päädy valitsemaan tuota perinteistä Carrie-korua viimeisen kirjaimen heitolla, koska se helposti ulkomailla voitaisiin käsittää O:ksi, vai mitä olette mieltä? En nimittäin millään jaksaisi enää yhtään vääntöä nimeni kirjoitusasusta…

1-2014-09-016

Listalla oli kyllä muutama muukin pienempi juttu, mutta nämä nyt ehkä ne kalleimmat ja pohdituimmat. Ja mikä hyöty listata ne tänne? No vielä kertaalleen voin miettiä tarvitsenko näitä kuitenkaan..? No tarvitsen. Ja haluan. Ja myönnettäköön, että osa on jo hankittu… :)

Kirjoita kommentti

Sporty spice

 Joka blogin perustäytettä, shoppailujen esittelyä! Eipä ole hetkeen tullut sitäkään tehtyä ihan hyvästä syystä. Enpä ole juuri shoppaillut. Paitsi kesällä, koska en voinut vastustaa muutamaa liian hyvää tarjousta, jotka kohdalle osuivat…

1-IMG_8604

Pitkähihaisessa treenaamisesta voidaan olla montaa mieltä, mutta itse suosin pitkähihaista paitaa tenniksen ja sulkiksen parissa etenkin talvisin. Jotenkin tuntuu, ettei ainakaan Hollannissa ole halleissa minkäänlaista lämmitystä, joten edellinen Niken pitkähihainen dri-fit oli todella kovassa käytössä. Kyseessä on itseasiassa juoksupaita, ja edellinen on kestänyt kulutusta ja pesua jo useamman vuoden. Olin tässä vaiheessa miettinyt värillistä versiota, mutta niitä sovitellessa tulin toisiin aatoksiin. Hameessa värit on jees, mutta paidoissa suosin kyllä mustaa, joten päädyin ostamaan pari kappaletta noita varastoon, kun Intersportissa kohdalle osuivat. Yleensä paidan hinta on hieman vajaa 40e, mutta nuo sattuivat olemaan tarjouksessa 29e ja lisäksi kyseisen viikonlopun aikana sai vielä kaikista tarjoustuotteistakin -25% pois. Melkeenpä siis puoleenhintaan lähtivät, joten ei tarvinnut kauaa miettiä noihin ”sijoittamista” :)

1-IMG_8605

Sijoittaminen ei ehkä noissa paidoissa ole se oikea sana, kun hintaa jäi hieman reilu parikymppiä kappaleelle, mutta seuraavan ostoksen suhteen puhun todellakin sijoittamisesta. Erilaisia urheiluliivejä riittää joka lähtöön, mutta hyviin törmää aika harvoin, etenkin jos rintavarustusta on toivottua enemmän. Shock Absorbereita olen blogissa hehkuttanut ennenkin ja kyseisen merkin tukevien juoksuliivien (sopivat täydellisesti muihinkin liikkuviin lajeihin, kuten esim. tennikseen) hinnat liikkuvat 50-80e välillä kaupasta riippuen. Intersportissa nuo on ollut mielestäni melkeen aina sen about 55e ja Sokoksessa näytti olevan samaa luokkaa. Kokovalikoima tosin saattaa joskus olla puutteellinen, mutta esim. messujen SA:n ständillä olen tehnyt hyviä löytöjä samoihin hintoihin. Tällä kertaa tosin tuolla Intersportin extra-alella hinta tippui neljäänkymppiin, joka ei ole mitään noin hyvistä urheiluliiveistä! Suosittelen ehdottomasti hankkimaan, jos sellaiset kaapista puuttuu.

1-IMG_8603

Ja jos aletuotteista puhutaan, niin valkoiset kangaskengät oli todellakin sellaiset, viidellä eurolla irtosivat Anttilan alelaarista :p Alunperin ostin yhdet Hennesiltä, mutta niistä hajosi sisäpohjat päivässä, joten reklamoinniksi meni. Nämä on kestäneet erittäin kiitettävästi koko alkusyksyn, vaikka aika likaiset jo ovatkin. Tetén jättämän tassunjäljen olen tosin antanut olla toisessa ihan tarkoituksella, mutta kukapa noiden puhtaana olettaisikaan pysyvän…

1-IMG_8601

Niin ja tuli sitä pitkästä aikaa nettitilauskin tehtyä. Otin viime maaliskuussa Tukholmassa kuvan näistä kengistä, kun etsittiin Sannalle värikkäitä lenkkareita. Kierrettiin todella monta kauppaa ja tulin siihen tulokseen, että jos sellaiset joskus itselleni ostan, ne on nämä. Värikkäät, mutta mustat. Kirkkaat, mutta kuitenkin neutraalit. Tosin kesällä niitä netistä etsiessä en enää löytänyt kokoja mistään, kunnes lopulta Zalandolla tärppäsi. Ja siinä ne nyt on, Nike Free 5 fit 4. Ei juoksukengät vaan salitossut, tosin kai noilla nyt ulkonakin voi mennä tarvittaessa. Mietin tosin, että juoksukengät olisi kätevämmät, mutta toisaalta sellaiset mulla on ja ainut aukko on ollut nimenomaan tuollaisissa jumppakengissä. Mutta jotenkin kyllä houkuttaisi käyttää noita ihan arkenakin… ei kai se liian huono ole? Mikä se suurin ero edes on juoksukenkiin, pohjan tukevuus ja iskunvaimennus vai mikä?

1-IMG_8600

Noh näiden jälkeen voi varmaan todeta, ettei ainakaan tarvitse vältellä urheilua välinevajauksen takia. Itseasiassa nyt kun vihdoin opintotuet tulee, pääsen maksamaan tuon salikortinkin taas ensi vuodelle tenniksen ohessa :)

1-IMG_8606

Ainiin ja nyt on hyvä myöntää, että tein kesällä listaa jutuista, jotka saan itselleni hankkia, jos saan tentit läpi ja onnistun pääsemään maisterivuodelle :D Tässä vaiheessa on sanottava, että listasta tuli vähän turhan pitkä, sillä mitä enemmän lukiessa tuskailin, sitä mukaa lisäsin listalle materialistisia himotuksia. Yhden jutun jo hankinkin, yksi on tilauksessa ja yksi ostos pitäisi käydä tekemässä sovituksen kanssa, mutta sitä varten pitää liikkua johonkin kaupunkiin, jossa tarvittava kauppa sijaitsee. Ehkä voisin nämäkin turhakkeet ottaa täällä esittelyyn myöhemmin… :)

8 kommenttia

Järjestelyitä

Tyhjensin kamerasta muutamia kuvia ja nämä tulivat vastaan. Kuvat on otettu Tetén ensimmäisinä päivinä ja kyllä näyttää tyttö pieneltä. Voi että. Tällä hetkellä lapsi on siskon huostassa Helsingissä ja kun noita kuvia tulee puhelimeen päivä jos toinenkin, onhan sitä pientä ikävä. Tosin tänä syksynä se ikävä on erilaista. Viliä ikävöidessä viime syksynä siinä mukana oli koko ajan pelko menetyksestä. Mitä jos en ehdikään ajoissa? Ensimmäisellä lomalla ehdin, toisella en.

Nyt se ikävä on onnellista ikävää. Sellaista, että tietää toisella asioiden olevan hyvin. Tietää, että kaiken mennessä kuten pitääkin, tytöllä on vuosia reippaasti moninkertaisesti edessä mitä takana, ja saadaan viettää ne yhdessä. Ja jos kaikki menee asioiden järjestelyiden kanssa hyvin, toivon hakevani pikkuisen tänne vielä reilun kuukauden sisään.

1-IMG_8547 1-IMG_8550

Olen tässä viimeisimpien päivien aikana meinannut lopullisesti turhautua koko asunnon hakuun, kun tuntuu, ettei missään sallita koiria. Lisäksi olen huomannut, että hollantilaisilla on joku hassu käsitys siitä, minkä kokoisessa asunnossa koiraa voi pitää. Sain mm. aamulla puhelun yhdestä firmasta, että ensinnäkään heidän yksiöissään ei ole lemmikit sallittuja, ja toiseksi, yksiö on muutenkin liian pieni koiralle. Että niin mitä on? Kyselin siis sellaisen 29 neliöisen studion perään…

Vilin kanssa asuttiin pari vuotta helposti alle 25 neliöisessä kämpässä ja jos nyt miettii, niin siinä missä Vili, nyt myös Teté viettää suurimman osan ajastaan vapaaehtoisesti äidin asunnon pienimmässä, ehkä about 6 neliön huoneessa. Eikö Hollannissa tunneta koirien lenkittämistä?! Siitähän se niiden liikunta koostuu, mistä lähtien se on ollut asunnon tai huoneen koosta kiinni?! Sisäkissojen kohdalla asian toisaalta ymmärtäisinkin, koska niiden ainut elinympäristö on se asunto, mutta koirat nyt on muutenkin kissoja enemmän ihmis- eikä ympäristösidonnaisia. Ja tosiaan kun en ole muuttamassa minkään hevosen kanssa, vaan painotin aika useaan kertaan Tetén olevan keskivertokissaa pienempi.

1-IMG_8555 1-IMG_8562

Tänään sain kuitenkin päivällä toiveikkaan viestin nykyiseltä vuokranantajaltani. Tänne takaisin tullessani hän tuli kovasti pahoittelemaan, ettei saanut tämän opiskelijakompleksin omistajan päätä käännettyä koirani suhteen, joten hän halusi ehdottomasti auttaa asunnonhaussa ja käyttää kontaktejaan. Noh, nyt se oli sitten vissiin maksanut vaivan, sillä jonkun välitysfirman edustaja oli tiedustellut tätä koira-asiaa vapaiden huoneiden tarjoajilta, ja sieltäpä löytyi yksi. Huone itsessään ei ole kymmentä neliötä isompi, mutta asunnossa on myös yhteiset tilat ja tosiaan tämä omistaja on valmis joustamaan koira-asiassa. Eli niin, ehkä siinä sitten tarvittiin vain ne oman vuokranantajan suositukset päälle, että oikeasti voi vakuuttaa ulkomaalaisena olevansa hyvä vuokralainen, paha mennä sanomaan.

Joka tapauksessa huomenna menen huonetta katsomaan, joten pitäkää sormet ristissä, että se on ihan ok. Sijainti on ainakin parempi nykyiseen verrattuna koulun ja tennishallin suhteen. Juna-asemakin on lähempänä, mutta keskustaan on aikalailla saman pituinen matka. Omasta kylppäristä joutuu luopumaan, mutta toisaalta vuokrassa säästäisi miltei 130e kuukaudessa ja saa pitää oman koiran kainalossa. Aika hyvä diili ainakin näin paperilla. Katsotaan mitä huominen tuo.

1-IMG_8559

Nyt kuitenkin nukkumaan, huomenna on aamulla parin tunnin sijaan tuplaluento aiheesta Leisure, Creativity & Space ja sitä ennen sovittiin, että napataan Ramonan kanssa aseman uudesta Starbucksista iiiiisot latet mukaan. Tännekin tuli vihdoinkin kyseinen kahvila, nyt voin vihdoin myöntää Bredan kaupungiksi ;)

6 kommenttia

Random stuff

Voi ei, olin ihan kokonaan unohtanut tällaisen kasan epämääräisiä kuvia yhteen luonnokseen. Otsikointikin oli kohdallaan, koska sitä tämä nimenomaan on, iso kasa kuvia, joilla ei ole mitään tekemistä minkään kanssa. Kuvaa toisaalta aika hyvin tuota kulunutta kesäkuuta, kun kaikki oli enemmän tai vähemmän hajallaan, eikä seuraavasta syksystä minkäänlaista varmuutta…

1-IMG_6775

Kahvia, sitä kului paljon silloin tenttien aikaan ja kuluu edelleenkin. Koska en omista kahvinkeitintä, olen joutunut turvautumaan murukahveihin ja pitkään kulutin Nescafen sitä perus kultaista versiota. Sitten ostin riskillä kokeiluun tämän Espresso-version, koska pulverimainen olemus kiehtoi kovasti, vaikka hinta oli lähes sama tuplasti isomman tavallisen murukahvin rinnalla. Enpä ole katunut, aivan mielettömän hyvää kahvia ollakseen purkista! Itsehän teen tuosta ihan reippaan 2/3 kupillisen, jonka jälkeen loput täytän maidolla. Erityisesti tykkään käyttää tässä kahvissa sitä kaupoissa lämpimässä säilytettävää pidempään säilyvää maitoa (miten se sitten eroaakaan jääkaapissa olevasta maidosta?) ja ihan oikeasti on hyvää! Suosittelen kokeilemaan, jos ”maito kahvilla” maistuu, sillä tuosta saa todella kivat kotitekoiset latet väännettyä :)  Tuota myydään myös Suomessa, mutta täällä kun hinta on sen vajaa viisi euroa, Suomessa saa pulittaa tuplat :/

1-IMG_6803

Paikallinen korvapuustin korvike. Se on niinkuin meidän korvapuustit, paitsi että se sisuksen mömmö on erittäin epäkätevästi tuossa päällä ja syöminen on hemmetin tahmeaa. Ihan ok makuista, ehkä hieman limaista. Ei voita korvapuusteja, mutta toimii korvikkeena hetkellisesti ainakin.

1-IMG_6804

Mansikoita. Niitä tuli alkukesästä syötyä ja paljon.

1-IMG_6808

Chia-siemenet!! Tällaiselle kaiken maailman vatsaongelmien kanssa kamppailevalle aivan täydellinen löytö! Sisältää paljon proteiinia, hyviä rasvoja sekä kuitua. Siemenet kerää itseensä kymmenenkertaisesti nestettä, joten ihan pelkälteen noita ei kannata kovin suuria määriä vetää, mutta veteen hyytelöitettynä toimii kaikessa. Itse tosin heitän noita löysän smoothien sekaan ihan tuollaisenaankin ja toimii hyvin. Niin ja mikä parasta, nuo ei maistu miltään minkään ruuan joukossa :) Jälleen kerran nämäkin on Suomessa aika kovissa hinnoissa, mutta Hollannin Kruidvatista tuollainen isompi pussi irtosi about neljällä eurolla.

1-IMG_6838

Kesällä tuli näköjään kynttilöitäkin poltettua, vaikka mielestäni ne kuuluvatkin vahvasti syksyyn…

1-IMG_6862

Päikkärit tenttilukemisten välissä… Rakastan tuota unimaskia yli kaiken. Todella kätevä niin päiväunilla kuin yöaikaan katulampun paistaessa ikkunasta sisään.

1-IMG_6869

Jonkun tentin alkaminen… Olisikohan ollut ’leisure & urban development’ istumapaikasta päätellen. Kolmen tunnin tentti ja eväänä kahvia ja vettä, hyvin riitti :)

1-IMG_6878

Kulmakarvojen värjäystä…

1-IMG_6885

Tilastotieteiden opiskelua. Nyt alkoi tekemään ihan hulluna mieli tuota jäätelöä… Täällä on muuten yleisesti ottaen esim. juuri AH:n omat tuotteet todella hyviä. Mm. nuo jäätelöt mielestäni peittoavat B&J:n vastaavat purkit heittämällä. Toisaalta en ole koskaan ollut liian makeiden jäätelöiden ystävä, joten sekin saattaa olla syynä.

1-IMG_6890

Keväällä tuli käytyä solkussakin muutaman kerran… En tiedä missä vika, mutta ekalla kerralla tuo kuvan voide toimi ihan ok, mutta toisella kerralla sain siitä ihan tuhottoman allergisen reaktion! Ja minä kun en ikinä saa allergisia reaktioita!!! Joka tapauksessa tuo muutti ihoni polttavan punaiseksi muutamassa sekunnissa joka puolelta mihin sitä ehdin levittää… hyi että.

1-IMG_6895

Tenttistressin lievitystä. Muutamaan kertaan tuli kyllä keväällä istuttua tuolla kaverin parvekkeella valkkaria siemaillen…

1-IMG_6913

Ja taas sitä tenttiin lukemista. Vaatetuskin sen mukainen, joku iso t-paita ja pitkät sukat, jalat kun tuppaa palelemaan aina! Täytyykin kaivaa nuo taas esille, toimii syksyllä muutenkin kuin kotona :) Niin ja nuo sukat taitaa olla Hennesin valikoimasta, sieltä saa parhaimmat.

1-IMG_6930

Ah voi ei, tämä kuva. Löysin vaatekaappeja siistiessä pinojen alta tämän mekon ja se oli ihan Vilin karvoissa! Itkuhan siinä tuli. Mekko on peräisin siskolta ja siinä on edelleen laput kiinni, koska tunnen itseni tuossa joka kerta ihan tuhannen turvonneeksi. Joka tapauksessa nyt en edes raaski mekkoa pukea, koska en halua ottaa noita karvoja pois! Vilissä oli se ihana puoli, että tiesi tasan tarkkaan omistavansa koiran, kun sitä aluskarvaa oli kaikkialla aina, suloinen pieni. Tetéllä tuo aluskarva puuttuu, joten sitä ei sitten samalla tavalla irtoakaan, joka on tavallaan ehkä myös ihan kätevää. Mielestäni tosin koiran omistamiseen kuuluu ne karvat… että onkin Viliä ikävä.

1-IMG_6971

Tenttien jälkeen tuli myös hengattua Marliesin uudella kämpällä seinien maalaushommissa. Vuokrakämppä, mutta edellisen asukas oli hollantilaiseen tyyliin vienyt lattiat mennessään… outo systeemi.

1-IMG_6975

Mmm… tämä taisi olla se ensimmäinen Hollanti-Espanja peli-ilta.

1-IMG_6976

Seurana Sanna.

1-IMG_6979

… ja ruokana vuohenjuustosalaattia. Olen niin tylsä ravintolaruokailija, kun tilaus on aina hyvin pitkälle sama.

1-IMG_6997-001

Tämän kuvan lähetin Marliesille, kun jouduin odottelemaan oven takana myöhässä olevaan neitiä… jälleen siis remppa-avuksi menossa.

1-IMG_7041

Ramonan ja sen kämppiksen luona joku niistä viimeisistä illoista, kun vaan hengattiin ja odoteltiin tenttituloksia.

1-IMG_7044

Tässä olen pyöräilemässä keskustaan ja oli vaan pakko ottaa kuva, niin hollantilaista kuin vain olla ja voi. Olikohan se muuttamassa?

1-IMG_7045

Niin ja olihan täällä tenniskisatkin!

1-IMG_7046

1-IMG_7047

1-IMG_7048-001

Ei mikään iso ruuhka karsinnoissa…

1-IMG_7111

Niin nämä huulirasvathan oli silloin alkukesästä isompikin hitti ja tuli niitä itsekin muutama ostettua. Ihan jees, mutta pakko kyllä sanoa, ettei ihan hypetyksen arvoisia.

1-IMG_7113

Poppareita.

1-IMG_7119

Ja tennispallo purkkaa!!! En ikinä syö sokeripurkkaa, mutta oli pakko ottaa kuva, kun näin noita siellä karkkilaarissa. Vähänkö näyttää kivoilta! :D

1-IMG_7240

Wine o’clock tennisturnauksen yhteydessä…

1-IMG_7242

Nyt oli jo pääsarjan matsi kyseessä, vieläpä välieriä, mutta hiljaista oli.

1-IMG_7243

Hup Holland Hamsters. Sain kerättyä ehkä 12 niistä 23:sta…

1-IMG_7280

Ja kerta kiellon päälle. Tämä oli kyllä ihan ruokailun yhteydessä nautittu lasillinen, joskin noista lasien kokoeroista voidaan aina keskustella…

Että sellainen otos viime kesäkuun tienoilta. Miten tuostakin tuntuu olevan niin pitkä aika? Jotenkin se aika vaan mateli sen koko kuukauden, kun tenttejä oli niin paljon ja se tulosten odottelu oli yhtä tuskaa. Noh, joka tapauksessa siitä selvittiin ja tässä sitä ollaan, maisteriopinnoissa. Voin vaan kertoa, että syksy näyttää ihan hemmetin kiireiseltä.

Mietin, että kiinnostaako teitä vielä lukea erillistä postausta tänne kouluun hakemisesta, lähinnä siis siitä prosessista ja koko premaster-vuodesta ylipäätään? Joskus jotain toivetta sain liittyen siihen, mitä kaikkea pitää muistaa ja ottaa huomioon, niin mietin, että ehkä näin vuoden verran viisastuneena osaisin ehkä jotain jo sanoakin :)

8 kommenttia

”Sinä et sittenkään voinut olla avaamatta!” – Tuutikki

Tiedättekö mikä äideissä on niin ihanaa? Ne kuuntelee aina. Siis aina, vaikka ohimennen vain mainitsisi jotain, niin silti ne kuuntelee. Ainakin meidän äiti. Se taisi olla joskus maaliskuussa, kun ihailin Sokoksella noita Muurlan emalisia muumimukeja, ja erityisesti ihastuin tähän Tove 100-vuotis malliston kappaleeseen. Oli siis aivan ihana yllätys, kun kesällä kotiin pääsin ja tällainen paketti odotti pöydällä!

Muki oli paketissa Hollantiin asti, kunnes viimeinkin raaskin sen avata… Melkein väittäisin, että kahvi maistuu tästä jopa paremmalta kuin Starbucks-mukista :)

1-IMG_8612 1-IMG_8615

”Se on psykosomaattista. Yläpää ei tunne pelkoa, mutta jalat tutisevat.” – Nipsu

Netti on täynnä erilaisia muumien mietelauseita ja niitä lukiessa osui silmään tuo edeltävä, sillä se kuvaa täydellisesti tämän aamun fiiliksiä, sen verran on taas keho reagoinut tähän vajaan viikon jännitykseen. Viikonloppuna otin hieman rennommin ja käytiin Marliesin kanssa ulkona lyhyesti molempina iltoina, mutta sunnuntaista keskiviikkoon luin todella tiiviiseen tahtiin tilastotieteen tenttiin… Ja tiedättekö sen fiiliksen, kun tuntuu että mitä enemmän lukee, sitä vähemmän tietää? Se oli nimenomainen fiilis tänä aamuna ennen tenttiä. Luulin, että oksennan, kun koululle pääsin… Ruoka on maistunut tosi nihkeästi alkuviikon ja tänään aamullakin sain vaivoin kahvin ja lasin ananas-kookosvettä alas. Pysyin silti tajuissani, onneksi.

Tentti itsessään oli vähän kaksijakoinen. Kysymykset oli avoimia, kuten opettaja lupasikin, ja kohtuu ymmärrettäviä. Tosin ehkä liiankin suurpiirteisiä ja pelkäsin, että tarinoin ihan aiheen vierestä liian yksityiskohtaisesti, kun oikeasti pyydettiin lyhyttä vastausta. Joka tapauksessa sain kaikkiin kysymyksiin vastattua, toisiin vahvemmin, toisiin heikommin, ja loppufiilis oli aika epämääräinen… Tavallaan meni ihan ok, mutta se fiilis on pettänyt aiemminkin. Ja sitten odoteltiin tuloksia iltapäivään… pisin kolmetuntinen ikinä!

1-IMG_8614 1-IMG_8622

Tentti oli ohi 12 pintaan ja kolmen aikaan tuli tuli opettajalta viesti: ”Congratulations! You passed RM3! 6.1 for the theory, 7.5 for the SPSS, Overall grade is then 6.8. Happy celebration!” - Ette usko mikä helpotus!!!

Eihän tuo yksittäinen arvosana mikään mieletön ollut, mutta jos periaatteessa tavoite oli juuri ja juuri se 5,5, olen enemmän kuin tyytyväinen saadessani 6,1. Huh. Tilastotieteet ei tuon teorian osalta ole kyllä mikään oma juttu, etenkin kun sen opiskelemisen aloitti jatkokurssista ilman mitään pohjaa :D Noh, onneksi tuo SPSS-koe vähän nosti sitä lopullista arvosanaa. Ja jos ”Study in Holland”-sivustoa on uskominen, 6,8 on ihan ok arvosana: ”In Holland, however, an 8 is a very good grade, since most grades are between 6 and 8; only excellent students achieve a grade higher than 8.” Eli ollakseen kurssina täysi murheenkryyni, olen loppuarvosanaan ihan tyytyväinen… Ja mikä tärkeintä, se meni läpi!!! 

Niin joo ja saatiin muuten se meidän projektiin liittyvä esseekin reippaasti hyväksyttynä takasin, eli todellakin, kaikki pisteet kasassa! Maisterivuosi alkaa maanantaina! :) Muutama kuukausi takaperin en olisi ehkä ihan niin vahvasti asiaa allekirjoittanut, mutta toisaalta, asioilla on aina tapana järjestyä… If it’s meant to be, it will find its way.

10404135_496731820461070_5792255982296680842_n

Nyt hyvillä fiiliksillä voi löhöillä illan ja nauttia TVkaistan tarjonnasta… Huomasin äsken, että YLE näyttää vieläkin Muumeja! Ihanaa! Mutta nyt pidän pienen tauon niistä ja tuijotan BB:tä, turhinta viihdettä ikinä ja silti sitä katsoo. Olin jo huolissani, kun niitä nettivideoita ei voinut Hollannissa katsoa, mutta onneksi nuo iltalähetykset sentään näkyy tuolta kaistalta :p

Viikonlopuksi pohdin jonkinlaista shoppailureissua Den Haagiin. Rahaa ei ole yhtään, mutta tein ennen tenttiä pitkän listan kaikista jutuista, jotka saan ostaa, jos pääsen tentin läpi… Listasta tuli aika pitkä :p Ihan kaikkeen ei millään ole varaa, mutta jos muutaman jutun ainakin saisi hankkia. Ehdottomasti listan kärkipäässä on yhdet Massimo Duttin saappaat… Ja lähin Massimo Dutti on siellä Haagissa. Siksi sinne.

Palataan taas!

2 kommenttia