Weekend in Porto

Viime viikonloppu vietettiinkin sitten naapurimaassa Portugalissa. Vuokrasimme ystävieni kanssa airbnb:n kautta asunnon, joka sijaitsi noin 15 minuutin kävelymatkan päässä joesta ja keskustasta.

Vaikka Espanja ja Portugali ovatkin rajanaapureita, oli Portugali aivan erilainen paikka, kuten portugalin kielikin vaikka yhtäläisyyksiä ja samanlaisia sanoja löytyykin. Onneksi paikalliset puhuivat todella hyvin englantia, toisin kuin täällä Espanjassa.

Ruoka oli todella edullista verrattuna Madridin hintatasoon ja se poikkesi myös perinteisestä espanjalaiseta ruokakulttuurista.

Portugali itsessään oli kaupunkina erittäin kaunis vaikka kahtena ensimmäisenä päivänä satoikin.

Kaunein paikka oli ehdottomasti Douro-joki ja sen ympäristö, mutta kaupungistakin löytyi kauniita historiallisia rakennuksia kuten linnakkeita ja kirkkoja. Talojen pintoja koristivat usein koristeelliset kaakelit.

Kävimme myös joen rannassa CALUM nimisessä viinikellarissa maistamassa port-viinejä. Kellarissa pääsi haistelemaan sokkona erilaisia viineissä käytettäviä aromeja ja kiertämään viinikellaria oppaan kanssa. Lopuksi saimme maistaa kahta erilaista port-viiniä ja sen jälkeen sai poistua lahjapuodin kautta. Kierroksen hinta oli 10 euroa.

Kävimme myös Livraria Lello nimisessä kirjakaupassa, josta J.K. Rowling on saanut inspiraatiota Harry Potter -kirjoihinsa asuessaan Portossa. Lisäksi Porton koululaiset pukeutuvat mustiin viittoihin, aivan kuin Tylypahkankin oppilaat. Kirjakauppa on todella suosittu nähtävyys ja sisäänpääsymaksu oli 4 euroa. Summa hyvitetään ostaessasi kirjan ja itse ostin yhden Harry Potter kirjoista englanninkielisenä. Lippu ostetaan viereisestä liikkeestä jossa kannattaa myös vierailla. Jos haluat välttyä pitkältä jonotukselta, kannattaa suunnata kirjakaupalle hyvissä ajoin jo ennen avaamista.

Maksoimme lennoista noin 50 euroa ja Airbnb:stä noin 40 euroa per pää. Lentoja olisi saanut muina päivinä halvemmallakin, mutta koulun takia voimme matkustaa suurimmaksi osaksi vain viikonloppuisin.

Eli lopputiivistykseksi minun Porto top3 nähtävyydet/tekemiset.

  1. Douro-joki
  2. Livraria Lello
  3. viinimaistelu

Vaeltaminen ympäriinsä oli mukavaa ja jokapaikassa oli jotain ihasteltavaa, rakennuksia tai pieniä yksityiskohtia. Vaikka Porto vaikuttaakin hieman enemmän kesäkaupungilta, oli se näin syksylläkin todella kiva paikka.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply