Hyppää sisältöön

Uusi kotimainen pikaruokaketju tähtää maailmalle – lupaa poistaa annoskateuden

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 12.02.2014
Suomeen syntyy keväällä uusi pikaruokaketju, joka tähtää myös maailmalle.

Ensimmäinen ravintola Saloon

Uusi kotimainen pikaruokaketju Splizzeria avaa ensimmäiset ravintolansa Suomessa keväällä. Salossa ravintola aukeaa 14. maaliskuuta ja Helsingin Kaivokadulla myöhemmin keväällä.

Ketjun ideana on tarjota kaksi erilaista makumaailmaa samalla lautasella. Splizzat ovat pizzoja, joissa on kaksi toisiaan täydentävää puolta. Ruokalistalta löytyy kymmenen kokkien suunnittelemaa makuyhdistelmää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuotteiden kerrotaan saaneen vaikutteita esimerkiksi Kiinasta, Intiasta ja Meksikosta. Pizzan toisen puolikkaan voi ketjun mukaan vaihtaa myös samoista raaka-aineista koostuvaksi salaatiksi.

Suuntana maailma

Pikaruokaketju lupaa ravintolatason tunnelmaa, mutta fiinistä paikasta ei ole kyse. Annokset nautitaan oikeilta lautasilta.

Uuden ketjun takana ovat vuoden 2007 nuorena yrittäjänä palkittu Saku Hautala sekä Suomen McDonald’’sin johtoryhmässä pitkään vaikuttanut Mika Laurikainen. Ketjun tuotekonsulttina toimii muun muassa Savoyn, Palacen ja Kämpin keittiöpäällikkönä työskennellyt Marko Laine.

– ”Splizza ratkaisee iänikuisen ongelman annoskateudesta. Enää ei tarvitse vilkuilla naapuripöytiin ja miettiä, olisiko jokin toinen annos ollut sittenkin parempi. Konseptia on hiottu jo parin vuoden ajan, eli olemme tosissamme haastamassa pikaruokamarkkinoita”, toteaa ketjun perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Saku Hautala.

Tuotteet valmistetaan asiakkaan silmien edessä, ja raaka-aineet valitaan suoraan tuoretiskiltä. Annoksen luvataan valmistuvan vain muutamassa minuutissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Tarkoitus on laajentaa ketjua usean ravintolan vuosivauhdilla ja siirtyä kansainvälisille markkinoille. Uskomme, että konseptimme toimii missä päin maailmaa tahansa”, Splizzerian toimitusjohtaja Mika Laurikainen täsmentää.

Lähde ja kuva: Splizzeria

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Suomen parhaat ravintolat

Tässä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa – onko oma suosikkisi listalla?

Tampereen parhaat ravintolat

Ravintolavinkit Tampereelle – 26 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Tukholman ravintolat

Löydä Tukholman herkullisimmat ravintolat – 25 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja