ruoka

Palak Paneer Halloumi-juustosta

perjantai, marraskuu 9, 2018

 

 

Rakastan intialaista ruokaa ja eteenkin juuri Palak Paneeriä. Palak Paneer on pinattinen kastike jossa Paneer-juustoa. Paneer-juusto on intialainen tuorejuusto jota voi valmistaa itse kotona ihan tavallisesta maidosta johon sekoitetaan sitruunamehua kuumennuksen aikana. Olen joskus tehnty Paneer juustoa itse, mutta todennut että pidän tästä Halloumi-versiosta enemmän ja se on myös helpompaa. Palak Paneer ohjeita on monia ja tämä on minun ihan oma keksintö. Tämä on hyvää, joten ei mitenkään autenttinen intialainen ohje, mutta silti hyvä ja helppo arkiruoka!

 

Palak Paneer

 

2 pakettia Halloumi-juustoa

1 sipuli

pari kourallista hienonnettua pakastepinaattia

2 dl Ruokakermaa

1 rkl Garam masala-mausteseosta

1/2 kanalimeikuutio

1 tl kurkumaa

chilihiutaleita (jos haluaa, voi jättää pois) 

 

Kuutioi Halloumi ja paista pannulla kunnes juusto on saanut kauniin pinnan. Nosta lautaselle ja laita sivuun hetkeksi. Lisää pannulle tilkka öljyä ja kuullota sipuli. Lisää pannulle Garam Masala ja kuumenna seosta minuutin verran. Mikäli tahdot tulisempaa kastiketta, lisää myös chili. Lisää pinaatti ja ruokakerma. Heitä joukkoon kanaliemi ja kurkuma. Anna porista hetken aikaa ja lisää Halloumi joukkoon. Tarjoile riisin ja Naan-leivän kanssa.

 

Vinkki! Jos noudatat vähähiilihydraattista ruokavaliota, voit tarjoilla Palak Paneerin kukkakaaliriisin sekä Oopsies-leipien kanssa. Alla resepti viljattomiin Oopsies-leipiin.

 

Bildresultat för oopsies

 

Oopsies

3 kananmunaa

1 dl Philadelphia tuorejuustoa

ripaus suolaa

*sesam-siemeniä tai pellavansiemeniä

 

Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.  Sekoita Philadelphia ja keltuaiset keskenään. Käännä valkuaisvaahto varovasti juustosekoitukseen. Laita pellille leivinpaperia ja lusikoi siihen seosa jotta saat pieniä ympyröitä. * Jos haluat, ripottele sesam-siemenet tai pellavansiemenet päälle, ja paista leivät uunissa 150 asteessa n 30 minuuttia.

 

ps:  kuvan Palak-paneer annoksessa on myös paahdettua sipulirouhetta päällä. 🙂

You Might Also Like