ruoka Yleinen

Moules Frites

perjantai, lokakuu 12, 2018

 

Meidän perhe rakastaa kalaa, äyriäisiä ja kaikkia muitankin meren anteja. 🙂  Viime perjantaina teimme sitten illalliseksi Moules Frites, eli simpukoita ranskisten kanssa. Väsäsin aiolia ja kyytipojaksi oli vielä patonkia. En ymmärrä miksi ei olla aikaisemmin tehty tätä viikonloppuruoaksi. Kyseessähän on helppo ja maukas ateria josta kaikki tykkää!

Nyt tein tottumuksesta simpukat ihan Moules Marinière ohjeella, ja hyvin toimi. Simpukoitahan voi laittaa miljoonalla eri tavalla, mutta tämä klassikko sopii meille ja toimi myös ranskalaisten kanssa.

Alla Moules Marinières resepti jos haluatte kokeilla! 🙂

 

Moules marinières

  • 1 kg sinisimpukoita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 cl oliiviöljyä
  • 2 dlvalkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • persiljaa
  1. Tee näin:
    Pese simpukat juoksevan veden alla.
  2. Koputa simpukkaa tiskipöytään. Ne simpukat jotka eivät sulkeudu heitetään pois.
  3. Kuullota sipuli ja valkosipuli.
  4. Lisää simpukat, kaada päälle viini, liemi ja kerma.
  5. Laita kansi päälle ja keitä 2-3 minuuttia kunnes simpukat ovat avautuneet. Lisää suola ja pippuri.
  6. Nosta sipukat pois tarjoliastiaan ja anna keiton paksuuntua hieman.
  7. Tarjoile simpukat suuressa kuhossa, kaada keitto päälle ja koristele persiljasilpulla.

 

Tarjoile simpukat sellaisenaan patongin kanssa, tai ranskalaisten sekä aiolin kanssa. 🙂

 

Bon appétit ja mukavaa viikonloppua!

 

 

You Might Also Like