Banana Bread pähkinöillä

 

Irlannissa ollessamme naapurimme leipoo taivaallista banaanikakkua, tai ”banana bread”. En tiedä onko kyseessä kakku vai leipä, mutta omasta mielestäni tämä on jotain niiden kahden väliltä. Ajattelin jakaa oman reseptini jotta voitte kokeilla tätä herkkua mikäli teillä on ylimääräisiä banaaneja kotona, tai banaaneja jotka ovat ylikypsiä. 🙂

Banana Bread

 

1 dl sokeria

100 g voita

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

ripaus suolaa

3 keskikokoista banaania (voi laittaa 2-4 riippuen miten paljon banaaninmakua tahtoo)

2 dl saksanpähkinöitä

Voitele vuoka  ja leivitä se. Itse käytän kookoshiutaleita koska saan kivan ”lisäpähkinämaun”. 🙂 Sekoita pehmeä voi (ei sulatettu) ja sokeri ja sekoita joukkoon yksi muna kerrallaan. Muussaa banaanit mössöksi ja kaada taikinaan. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan pähkinöiden kanssa. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n tunnin verran, 175 asteessa. Anna jäähtyä ja nauti! Parasta kakku on seuraavana päivänä

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply