Eurooppa lapset Matkat Yleinen

Autolla Ruotsista Irlantiin

lauantai, elokuu 26, 2017

 

Olimme kauan miettineet, että miten ajamme parhaiten ruotsista irlantiin, koska göteborgin ja irlannin välillä ennen kulkenut lauttayhteys lakkautettiin muutama vuosi takaperin. Myös Englantiin ei enää kulje laivoja, paitsi rahtilaivoja joiden kyytiin ei yksityishenkilöitä huolita. Ainoana vaihtoehtona tänäpäivänä on Stena Linen reitti Göteborgista Kieliin ja siitä sitten Cherbourgin kautta irlantiin ja Rosslarein satamaan.

 

 

Matkallamme oli silloin 6 kk vanha tyttömme, ja matka meni hänen kanssaan todella hyvin. Ei kertaakaan ollut natinaa eikä kitisemistä, ja pysähdyimme n 1,5-2 tunnin välein riippuen siitä nukkuiko vauva vai ei. Kun hän nukkui annettiin palaa niin pitkälle kun ehdittiin. Tyttö sai kuitenkin usein päästä turvakaukalosta pois ja suoristaa selkää sekä muutenkin päästä vähän muutakin kun ohi vilisevää maisemaa katselemaan. 🙂 Paussit olivat tietenkin myös kuskille tervetulleita.

 

Meiltä ajaa Göteborgiin n. 5 tuntia, mutta pysähdyksien takia meillä meni lähemmäksi 8 tuntia matkaan. Aikaahan meillä oli, joten tuo ei ketään haitannut. Laivan lähdettyä menimme kannelle ja saimme kylmät oluet käteemme, ja tuntui että nyt se loma alkaa! Oluet jäi tosin tuohon yhteen, sillä aamulla odotti taas noin 600 km pituinen ajomatka Kielistä Nettersheimiin. Taas pysähdyimme kun vain oli mahdollista, ja matka meni yllättävän nopeaa. Automatkailu pienen vauvan kanssa oli ainakin meidän kohdalta todella helppoa, en sitten tiedä onnistuisiko enää yhtä kätevästi kun neiti on 2,5 vuotta ja hieman vaativampi. 🙂

 

Lisää tästä matkasta voi lukea mm. täältä ja täältä tai vaikkapa täältä aikaisemmista postauksistani! 🙂

You Might Also Like

  • Susanna lauantai, elokuu 26, 2017 at 11:24

    Ihana reissu on ollut teillä! Itsellä kanssa haaveena matkustella auton kanssa ympäriinsä mutta kun on 3 alle kouluikästä poikaa mukana niin hirveästi ei tuu lähdettyä lähikauppaa pidemmäs 😀 Odotellen siis rauhallisempia aikoja! 🙂

  • Carita K sunnuntai, elokuu 27, 2017 at 00:32

    Ymmärrän täysin 😆 mutta jos mahdollusuutta ilmaantuu niin rohkeasti reissuun, usein voi yllättyä, ja autolla aina se hyvä puoli että pääsee pysähtelemään mutta aikaa pitää olla reilummin…ja sitä luksusta ( tai rahaa) harvemmin on tarpeeksi. :/