Vauhdikas yösafari turistien kanssa

Oltiin eilen illalla vauhdikkaalla yösafarilla. Mä ajoin ja Ahmed spottasi. Me löydettiin kaksi leijonaa, jotka oli metsästystuulella. Yhessä kohtaa leijonat tarrasi katseellaan impalaan ja ne seurasi sitä ruohikkoon ja sen jälkeen pusikkoon. Yht’äkkiä se impala pöllähti sieltä pensaikosta ja juoksi suoraan meidän autoa kohti – leijonat pinkomassa perässä. No, mä pakitin täysillä, pilkkopimeässä. Sitten piti pysähtyä, koska takana oli vaan anthillejä (2017: isoja afrikkalaisia muurahaiskekoja). Ainoa vaihtoehto oli ajaa eteenpäin. Yksi leijona oli auton edessä ja toinen hieman etuvasemmalla. Laitoin hanaa suoraan leijonaa kohti ja ajoin tiheikön läpi. Leijona väisti just oikealle! Varsinkin toinen oli agressiivisella sekä ennalta-arvaamattomalla tuulella ja se oli kerran hyökkäävinään autoa kohti.

Sveitsiläiset turistit sai kunnon actionia (2017: Sambiassa safareilla ajetaan aina maastureilla, joissa penkit ovat avoimella takalavalla). Phiri lähti just puol tuntia sitten viemään niitä ja yhtä Ragua Lusakaan. Ne lentää huomenna takaisin Eurooppaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *