Hyppää sisältöön

Ota kaikki irti kesästä Rovaniemellä – valoisia öitä ja mahtavia luontoelämyksiä

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.04.2015
Suomen Lapin pääkaupunki Rovaniemi tarjoaa kesämatkailijoille mahtavia maisemia, upeita luontoelämyksiä sekä tietysti yöttömän yön, joka jatkuu pitkälle kesän loppupuolelle.

Ulkoile Lapin kesässä

Rovaniemi sijaitsee Napapiirillä Suomen Lapissa, ja vaikka pohjoinen kaupunki onkin tunnettu pääasiassa talvikohteena, tarjoaa se runsaasti tekemistä myös kesällä. Lappi on loistava kohde luontomatkailijalle, ja Rovaniemen keskustasta pääsee helposti keskelle korpea nauttimaan hiljaisuudesta ja Lapin luonnosta. Napapiirin retkeilyalueella voi käydä patikoimassa pitkiä ja lyhyitä reittejä, ja alueella on myös esteetön kulkureitti.

Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsee vain noin viiden kilometrin päässä keskustasta, ja kesäaikaan hiihtokeskuksessa voi nautiskella maisemahissiltä avautuvista näkymistä ja vauhdista kesäkelkkaradalla. Tunnin päässä Rovaniemeltä sijaitseva Auttiköngäs on mainio päiväretkikohde, jossa pääsee ihastelemaan paitsi mahtavaa vesiputousta, myös nauttimaan taigametsän rauhasta. Luontopolkuja on myös esimerkiksi Koivusaaressa, Korkalovaaralla ja Ounasvaaralla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vauhtia kaipaavat matkailijat voivat kokeilla koskenlaskua, sillä Rovaniemellä on useita laskuun soveltuvia koskia. Tarjolla on monia eri mittaisia retkiä, jotka saattavat kestää koko päivän sisältäen rauhallisia osuuksia ja eväsretkiä, mutta jos aikaa on vähän, on mahdollisuus osallistua lyhyeen laskuun joissa käydään nopeasti kosken kuohuissa.

Kalasta ja marjasta Rovaniemellä

Rovaniemen alueen runsaat metsät ja vesistöt tarjoavat mahtavan mahdollisuuden nauttia Suomen erityislaatuisista jokamiehenoikeuksista. Vinkkejä alueen parhaisiin marjastuspaikkoihin on kysyttävä paikallisilta.

Kalastukseen Rovaniemi on ihanteellinen kohde, sillä kaupungin alueella ja lähistöllä on runsaasti jokia, järviä ja lampia, mutta myös koskia. Rovaniemeltä voi napata saaliiksi esimerkiksi lohia, harjuksia, taimenia tai haukia.

>>> Lue myös Rovaniemen kaupunkiopas

Lähde: Visit Rovaniemi
Kuva: Flickr / Alexander Cahlenstein

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tromssa, Norja

Finnair aloittaa lennot Rovaniemeltä Tromssaan

Easyjetin uudet reitit Rovaniemeltä

Halpalentoyhtiö Easyjet avaa viisi uutta reittiä Rovaniemeltä

Wienin katukuvaa, raitiovaunu auringonlaskussa.

Austrian Airlines aloittaa lennot Rovaniemeltä: suora lentoreitti Wieniin

Madrid, Espanja

Iberia aloittaa lennot Rovaniemeltä Madridiin – talvireitti helpottaa matkustamista Lapista Espanjaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja