Hyppää sisältöön

Entä jos joulun voisi viettää ilman stressiä? Täällä se onnistuu!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.04.2015
Monet suomalaiset viettävät joulua mieluiten kotona tai ulkomailla, mutta myös kotimaa on mainio matkakohde jouluisin. Lue tärpit Suomen parhaisiin joulukohteisiin.

1. Vietä joulu Napapiirillä

Ellei joulutunnelma käynnisty kotioloissa, matkusta Lapin lumimaisemiin. Majoitu Rovaniemellä Joulupukin lomakylässä tunnelmallisessa mökissä ja käy tapaamassa Joulupukkia tai pyydä hänet vierailulle omaan mökkiisi.

Joulumatkan aikana voit päästä katselemaan renvontulia, tuntemaan kipristelevän pakkasen sekä tietysti leikkimään lumisotaa ja laskemaan mäkeä. Tunnelmallisen joulukylän mökit on varusteltu modernein mukavuuksin, joten niistä ei tarvitse tinkiä edes mökkijouluna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kokeile kaupunkijoulua

Mitä jos viettäisit joulun keskellä kaupunkia? Varaa hotellihuone joulunpyhien ajaksi koti- tai vaikkapa naapurikaupungista ja nauti hiljaisuudesta. Kulje keskellä keskustaa kaikessa rauhassa ja vietä hiljaista kaupunkijoulua mukavasti hotellissa.

>> Löydä hotelli jouluksi Rantapallon hotellihaun avulla!

3. Risteile jouluna

Hyppää jouluksi laivalle ja koe risteilyjoulu. Jouluristeilyjä tarjoavat muun muassa Viking Line ja Silja Line, joiden laivoilla on mahdollista risteillä jouluna esimerkiksi Tukholmaan kokemaan länsinaapurin joulutunnelmaa. Jouluristeilyllä laivat on koristeltu jouluteeman mukaisesti ja buffetlinjastoilla on tarjolla runsaasti jouluisia vaihtoehtoja. Lisäksi esimerkiksi Silja Symphonylla vierailee Joulupukki, joka jakaa lapsille lahjoja. Silja Line risteilee jouluna myös Turusta Riikaan.

>> Löydä jouluristeily Rantapallon risteilyhaun avulla!

4. Kokeile joulua jonkun toisen kotona

Ellet jaksa laittaa omaa kotia jouluisaksi, vietä juhlapyhät jonkun toisen kotona. Jos tuttavapiiristä ei löydy kiinnostunutta kodinvuokraajaa, etsi jouluksi asunto kotimajoituspalveluiden, esimerkiksi Airbnbn tai Wimdun avulla. Monet palvelujen kautta asuntoja ja huoneita vuokraavat suomalaiset tarjoavat majoitusta myös joulunpyhien aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Vietä joulu hiihtokeskuksessa

Pakkaa jouluna sukset ja lauta mukaan ja matkusta kotimaan hiihtokeskuksiin viettämään aktiivijoulua. Käy kinkunsyönnin lomassa laskemassa mäkeä tai hiihtämässä lumimaisemissa, ja voit palata takaisin jouluherkkujen ääreen hyvällä omallatunnolla.

>> Katso lista suomalaisista hiihtokeskuksista Lumipallon verkkosivuilta!

6. Jatka joulua Nurmeksessa

Joulutunnelma jatkuu vielä joulun jälkeenkin, sillä Nurmeksessa sijaitseva kylpylähotelli Bomba tarjoaa jouluisia elämyksiä koko perheelle. Bombassa esitellään Joulun Satu -elämysretki, joka kertoo joulun tarinan kalevalaisessa maisemassa useilla eri kielillä. Retken osallistujat voivat korjata pukin rekeä Seppä Ilmarisen kanssa, seurata tonttujen puuhia sekä nuuhkia piparintuoksua. Jouluinen retki päättyy tietysti Joulupukin syliin.

Joulun Satu Bombassa 28. joulukuuta 2014 – 10. tammikuuta 2015.

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Sokos Hotel Bomba

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Jouluperinteet Kreikassa

Miksi Kreikassa on aivan erilainen joulupukki? Tällaisia ovat paikalliset perinteet

Kymmenen jouluherkkua maailmalta

Nam! 10 joulukauden herkkua maailmalta – mikä sopii sinun juhlapöytääsi?

Joulusaari

Joulusaarella on aina joulu – tunnetko jo tämän trooppisen kohteen?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja