Resepti: lämmin kreikkalainen linssikeitto
Kreikkalainen linssikeitto
1 punasipuli
2 porkkanaa
4 pientä perunaa
400 g tomaattimurskaa
3 dl punaisia linssejä
5 valkosipulin kynttä
Tuoretta persiljaa
3-4 laakerinlehteä
1 dl kreikkalaista oliiviöljyä
2 kasvisliemikuutiota
2 l vettä
Suolaa
Mustapippuria
1. Hienonna punasipuli, kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Paista sipuleita oliiviöljyssä noin kahdeksan minuutin ajan. Lisää joukkoon porkkanat ja perunat ja paista vielä viisi minuuttia.
2. Lisää joukkoon tomaattimurska, linssit, kokonaiset valkosipulin kynnet, hienonnettu persilja, laakerinlehdet, oliiviöljy, kasvisliemikuutiot ja vesi.
3. Sekoita raaka-aineet ja hauduta miedolla lämmöllä noin 50 minuuttia kannen alla kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää vettä tarvittaessa.
4. Mausta suolalla ja pippurilla. Poimi laakerinlehdet pois keitosta juuri ennen tarjoilua. Lisää halutessasi loraus oliiviöljyä ja punaviinietikkaa keiton joukkoon.
Kuva: Shutterstock