NETHERLANDS

amsterdam canal goals – check

01/06/2017

∇∇

Tulin Amsterdamiin periaatteessa parin cliché-tavoitteen perässä: nähdä tulppaaneita ja lipua paatilla pitkin kanaalia. Ei siis sellaisella turismiruuhella, vaan kavereiden kanssa juoden roséta. Check ja mate.

∇∇

amsterdam boat houses

Hollannin elämäni tilaisuus koitti, kun Alex viime viikolla ilmoitti, että torstaina (pyhäpäivä) muuten menemme pienelle veneretkelle. Pari työkaveriaan oli vuokrannut soman moottoriveneen, joten juoksujalkaa kapteenikoppalakit kouraan ja menoksi. Me ja kymmenen muuta ekspattia – ei ehkä sen paremmin +30 asteen kelejä voinut viettää. Kolmen tunnin retki ei koitunut kovin kalliiksikaan, kun sen voi jakaa muiden kanssa.

canal tour

amsterdam boat tour

Niin ihanaa. Olen kasvanut muksusta asti järven rannalla ja rypenyt ties missä vesissä, istunut veneenkokassa nappulasta asti ja antanut varpaiden kastua huoleti. Olen siis vedessä vallan elementissäni – nytkään en ihmetellyt kun teki mieli vaan istua hiljaa, kuunnella kun kokka halkoo vettä rauhalliseen tahtiin ja tiirailla rantapoukamia.

on a boat

amsterdam canal tour

Kesätuuli kasvoilla, tukka aurinkorasvasta kohmeisena, sormiakin hieman pistelee kun kädessäni oleva radler-tölkki on aika kylmä. Pari noottia: aurinkorasvaa olisi voinut sivellä ehkä vähän rapsakammin (punainen selkä mutta joo) & urheilujuomaksi moiselle reissulle on parhaimpana valintana radler. Radler on siis vähäalkoholipitoinen sitruksinen olut, joka vie janoa mutta maistuu paheelle, etenkin keskellä torstai-iltapäivää. Oli meillä muutakin tarjolla; kuten kansainväliseen tapaan kuuluu niin kaikki toi jotain ja kaikki jaettiin.

amsterdam boat tour

amsterdam boats

Enpä olisi muuten uskonut, että kaikista piskuisimmalle paatille olisi eksynyt myös toinen suomalainen mutta katos peijoonia! Okei no puoliksi suomalainen, mutta close enough!

boat ride

boat tour

Opetus: aina kun tulee tilaisuus kokeilla/tehdä/nähdä jotain jännittävää, mene. Mene vaikka et tuntisi juuri ketään tai vaikka jalkoja pakottaisikin viikon jäljiltä. Sanoisin, että mene etenkin jos ruksit kaksi edellistä kohtaa.

amsterdam boat tour

amsterdam canal

Bisous, Anni

//

Kids,

I only came here with two cliché goals in mind: see them tulips and sip them beers on a canal boat. Half way though my list and so far everything seems promising. Even the sunburns have started to fade, yet my longing for becoming a full-time boat owner has magically emerged. Stay tuned heh.

FOLLOW THE SHENANIGANS

instagram // bloglovin

NETHERLANDS

dinner with a canal+ view

31/05/2017

∇∇

Aurinko räkittää (ehkä yksi rumimmista mutta tunnelatautuneimmista suomen kielen sanoista heh), istahdat penkille ja annan silmien levätä. Ehkä suljet hetkeksi, koet tovin ujoa ylpeyttä siitä, että voit nyt istua tässä. Pitkä viikko takana uudessa maailmassa, uudessa työssä ja uuden sähköpostiosoitteen päässä. Istut vahingossa löytämän ravintolan kattoterassilla ja katselet kaupunkia. Minun kotikaupunkini.

∇∇

café de jaren amsterdam

Mitä ihanin ilta. Hellä ja yllättävän kumottava Amsterdamin aurinko paistoi tuossa taannoin, kun piipahdimme poikaystäväni kanssa puoli-vahingossa date night’ille. Ajatuksena oli mennä vaan johonkin ihan jees paikkaan, mutta kivan katukuvan myötä uskaltauduin astumaan sisälle. Minä, joka aina haluaa suunnitella joka askeleen.

restaurant by a canal amsterdam

Opetus? Aina ei tarvitse selata joka tripadvisoria hyvien ravintelien perässä. Virhearviokin voi olla hauska elämys, jos siihen osaa suhtautua hyvin.

Café de Jaren (=vuosien kahvila … kiitos google) sijaitsee naurettavan lähellä kaikkea, mutta silti hieman syrjässä. Niin, että saapi olla rauhassa, mutta silti lähietäisyydellä. Sopiva mix turisteja (ei niitä toikkaroivia polttariporukoita huoh) ja paikallisia, erinomainen hinta-laatusuhde, näköalasta puhumattakaan. Pullo viiniä maksaa noin parikymppiä ja Dam-aukiolta kävelet ehkä varttissa.

cafe de jaren amsterdam restaurant by amsterdam canal

Plussaa: rappukäytävän aika mojovasta peilistä, instagrammattavasta maisemasta ja superhyvästä ruoasta (josta en edes halunnut ottaa teille kuvaa koska – noh, uteliaisuus!). Miikat: en tykännyt heidän viinilaseista (first world problems jne.) ja takapuoli takertui muovituoliin. Niin, onhan tässä niitä ongelmia heh.

amsterdam view

café de jaren amsterdam

Menkää ja nauttikaa ja voikaa hyvin.

Bisous, Anni

//

Kids,

This is what happens when you stumble upon a lovely restaurant on date night. Lesson: not every time a visit to Tripadvisor is necessary – sometimes just walking around suffices. Lovely things here: the views (obvs), good quality-price ratio and the view, again.

cafe de jaren

FOLLOW THE SHENANIGANS

instagram // bloglovin

NETHERLANDS

G(l)uten morgen // Sunday style

21/05/2017

××

Mitä tehdä kun takana on lähes upeutta ja mahtavuutta hipova viikonloppu? No pannareita partsilla, kuinkas muutenkaan. Resepti täydelliseen aamuhetkeen. Muista kuitenkin kohtuus ja tasapaino: jos tahdot koristella ruokasi hienosti, niin kompensoi sitä käyttämällä valmista taikinamixiä. Aina ei tarvitse jaksaa tehdä kaikkea itse.

××

sunday morning

Rentoilua, leffailtaa, spontaania ravintolaillallista terassilla Amsterdamin kanaalien yllä – en voisi parempaa toivoa tämän suhteellisen kankean ja uuvuttavan viikon päätteeksi. Olin alkuviikosta tosi kipeänä ja siis kotona. Kaiken paskimmaksi: uusi pyöräni lähti rosmojen matkaan vain kahdeksan onnellisen päivän jälkeen. Mitäpä siis tässä muutakaan oikein voi kun hemmotella itseään.

sunday breakfast

bananas pancake

Kirjoittelen myöhemmin lisää tuosta mielettömästä ravintolasta jonka löysimme puolivahingossa, nyt nopeita (anteeksi siis verkkaisia – sunnuntaina juuri minkään ei tarvitse olla nopea) fiiliksiä aamupalalta näiltä hoodeilta. Jos on parveke, kata kaikki ruokasi sinne. Älä turhaan nipota, kahvipannun voi ihan hyvin laskea lattialle toviksi. Jokanurkkaa ei tarvitse olla kokoajan suorimassa, eikä tosiaankaan haittaa vaikka parvekkeen pari pientä kukkapuskaa paljastuukin muovikukiksi (kirottu olkoon vuokraisäntämme hortonomimaku huoh). Kaikki aikanaan, nyt ei tarvitse välittää mistään noista. Riittää vaan, että rajaat kuvan oikein.

breakfast in the balcony

breakfast tray

Pakko vielä lisätä: parhautta on poikaystävä, joka antaa minun värkkäillä omia juttujani keittiössä myös sen uhalla, että pannarit vähän viilenevät. Melkolailla naurattaa tuo meidän annosten erinäköisyys. :D Nohh erilaisuus kunniaan!

pancakes

Lempeyttä sunnuntaihin ja intoa uuteen viikkoon!

Bisous, Anni

//

Kids,

Breakfast and pancakes? In the balcony? Oh yes. That’s the only thing I’m asking for, for this glorious Sunday. The weather is looking pretty damn brilliant and the only thing we have on the schedule for today is maybe eat a bit more and go for a walk in the park. After a hectic week with the sick leaves and work and getting my new bike stolen, it’s quite nice just to sit back and relax.

pancakes

FOLLOW THE SHENANIGANS

instagram // bloglovin

NETHERLANDS

Breakfast goals

20/05/2017

××

Se olisi viikonloppu hei. Epäkokonaisia viikkoja tuntuu olevan takana useampia; johtui se sitten pyhäpäivistä tai sairaslomista, kuten nämä taakse painuneet seiskapäivät. Ensi viikko näkyy olevan myös katkonainen, nauttikaamme siis tästä hedonistisesta onnesta, kun saa luksuurisesti vietellä nelipäivisiä työviikkoja (saikku ei kyllä kuitenkaan lukeudu millään muotoa onneen heh mutta keskityn mieluummin kokonaisuuteen).

××

smoothie bowlTässä hieman inspoa viimeaikoijen aamupaloistani. Se on mielestäni elämän yksi tärkeimmistä momenteista: kun aamulla sarastat verhojen lisäksi silmiäsi ensimmäistä kertaa, teet mielestäni päivän relevanteimman päätöksen. Aamupala. Yay or nay?

Juuriltani olen aamupalatyyppi. Kotoa ei koskaan saanut lähteä kääntymättä aamupalapöydän kautta, se oli vissi juttu se. Lapsuudessani aamupalat olivat usein klassista voikkari/jogurtti/muro/karjalanpiirakka-kategoriaa. Ei mitään valittamista sitten millään muotoa, vuodet toisensa perään jaksoin nousta joka aamu ja talsia pyjamassa tukka sykkyrällä istahtamaan keittiön pöydän ääreen.

french toast

french toast (pannulla paahdettu leipä, joka uitettu kananmuna+maitoliemessä, tarjoile banaanin, vaahterasiirapin & kanelikaardemumman kanssa pyjamassa)

Yläaste- ja lukioaikoinani äitini lähti töihin ennen kuutta. Joka ikinen aamu lipuessani keittiöön näin äidin jättämän kirjeen ja termarista löytyi kahvia. Usein (aina) oli myös liedellä kattilassa maailman parasta puuroa (ei mitään gluteenitonta vegaanijuttua vaan reilua voisilmämaitopuuroa). Nyt kun äiti ei ole täällä tämän maailman tantereella enää tekemässä yhtäkään noista asioista, muistelen kaiholla. Mutta onnella. Onni on rakastava äiti ja lapsi joka ymmärtää arvostaa sitä. Myös tuona hetkenä, ei vain tälläi vuosia sen jälkeen.

breakfast smoothie

Anyhow, takaisin tähän vuoteen ja ajatusmaailmaan. Tätänykyä aamupala on lähes poikkeuksetta smoothie eri härpäkkeillä. Viikonloppuisin panostan enemmän, sillä syön yhdessä poikaystäväni kanssa (joka on Ranskassa tottunut seuraavanlaisiin aamuvaihtoehtoihin: a) ei mitään tai b) suklaaleipää/suklaamuroja/jotain makeaa ääh).

eggs benedict

eggs benedict (uppopaistettu muna + kylmäsavulohta + basilikaa omalta partsilta)

Käytän aina samaa peruspohjaa: Alpro jogurttia + 1/2 banaani +macajauhetta. Siihen kaapin sisältöä mukaillen mm. persikkaa, liotettuja pellavan-/chiasiemeniä, kiiviä, mustikoita… Pitää mielen virkeänä kun tekee joka aamulle uuden setin. :) Rakastan smoothien koristelua ja syön lähen poikkeuksetta sen kulhosta. Pro tip: ei kestä yhtään sen kauempaa ripotella siemenet kuppiin riviin kun vaan viskata ne kasalle jos vaan niin haluaa. Tuo niin paljon (ainakin visuaaliselle ihmiselle) iloa ja inspoa, kun on jyvät ja akanat jonossa.

breakfast in bed

Halusin tähän koota kuitenkin useampia eri aamupaloja, kuin vain joka-aamuisia smoothieitani. Vaihtelu tekee oikein hyvää, mutta hyvärytminen arkirutiini on mielestäni ehdoton ja toimii kohdallani lähes moitteetta. Mitä aamupalarutiineja sinulla on?

asparagus toast

Toivottavasti viikonloppusi on yhtä lötkeä kuin ylläposeeraavat parsat ja kananmunat (kuten ne kuuluukin keittää: sisältä löllöt).

Bisous, Anni

//

Kids,

Here’s a little inspo in case you are missing any ideas for glorious breakfast let’s say for Sunday brekkie in bed. My personal favourite is – well – my daily smoothie. Also, especially during the weekends I tend to make a lil more effort and put up a fantastic breakfast/brunch session. Here’s hoping that your weekend is as soft and easy-going as the asparagus pictured above.

FOLLOW THE SHENANIGANS

instagram // bloglovin