• Matkatarjoukset:
Valikko

Inca Trail ja Galapagossaaret varmoja retkikohteita

Lentolippujen ohessa varasimme myös kaksi retkeä: Galapagossaaret ja Inca Trailin Machu Picchulle. Näistä tulee luultavasti reissumme ainoat ohjatut ja ennakkoon suunnitellut retket.

Galapagossaarilla seikkailemme seitsemän päivää. Käytännössä saarilla ollaan viisi päivää, sillä osa ajasta kuluu matkustamiseen Quitosta Galapagokselle. Yöt ollaan laivassa, joka ainakin kuvissa näyttää siltä, että toivon hyvin tyyntä säätä. Muuten matkapahoinvointilääkkeet tulevat enemmän kuin tarpeeseen.

Inca Trail kestää myös viikon, josta neljä päivää vaelletaan Machu Picchulle. Tarvittavien varusteiden suhteen olemme kuitenkin hiukan epävarmoja. Emme olleet ajatelleet ottaa mukaan lainkaan vaelluskenkiä, mutta ilmeisesti ne tulisivat Inca Traililla tarpeeseen. Onko jollain teistä kokemusta, tarvitaanko vaelluskenkiä vai riittävätkö pelkät lenkkarit?

Molemmat retket ovat perustason reissuja. Majoitus, ruuat ja liikkuminen kuuluvat hintaan. Saa nähdä, miten me seuramatkoja kammoavat reissaajat sopeudumme kulkemaan ryhmässä oppaan johdolla. Uusi kokemus toki sekin.

Itsenäisesti vai ryhmässä?

Galapagos tulee hurjan kalliiksi, 1550 euroa per henkilö, mutta kun näin kauaksi lähtee, niin ei noin ainutlaatuista kohdetta halua väliinkään jättää. Inca Trailin hinta oli reilu 600 euroa, mikä tuntui hieman kohtuullisemmalta. Halvemmallakin olisi varmasti päässyt ottamalla retket paikan päältä, mutta emme halunneet riskeerata. Nytkin paikkoja tuntui olevan vain muutamia haluaminamme ajankohtina.

Molemmat retket otettiin Gap Adventuresin kautta, joka toki on kansainvälinen toimija, mutta joka käyttää oppaina ja muuna henkilökuntana paikallisia, tukee paikallisia yhteisöjä, ja joka ainakin verkkosivujen perusteella toimii kestävän matkailun periaatteiden mukaan. Iso ja tunnettu matkanjärjestäjä pystyy ehkä tarjoamaan myös luotettavammat palvelut kuin pienempi toimija.

Molempiin kohteisiin pääsisi toki myös itsenäisesti, mutta emme näiden kohteiden osalta halunneet tuhlata paikan päällä aikaa omatoimisen reissun järjestämiseen ja luotettavien matkanjärjestäjien etsimiseen. Saa nähdä kumpi ratkaisu osoittautuu lopulta oikeaksi. Lokakuussa se selviää.

4 vastausta artikkeliin ”Inca Trail ja Galapagossaaret varmoja retkikohteita

 1. Jos teillä on Perussa ylimääräistä aikaa niin minä asustelen tuolloin Limassa, käydään kahvilla! 😀

  Olen haaveillut kovasti tuosta Galapagossaarilla käynnistä mutta esteeksi varmaankin nousee minun kohdallani sinne matkustamisen korkea hinta – olen kuitenkin opiskelija eikä mitään mittavia säästöjä ole. :/ :)

  • Joo, ehdottomasti pitää käydä kahvilla, kun ollaan siellä päin! Voit samalla antaa hyviä vinkkejä, mitä Limassa kannattaa nähdä. Ollaan yhteyksissä sitten lähempänä, joskus lokakuun puolivälin jälkeen varmaankin ollaan siellä.

 2. Inka trailillä varrellisista vaelluslenkkareista/-kengistä on varmaan hyötyä tai etua nilkan rasituksen suhteen eli vaikuttaa jaksamiseen. Mutta polut ovat sen verran leveitä, että lenkkareilla pitäisi pärjätä. Itse en vaeltanut Inka trailia vaan vähemmän kansoitetun Salkantay trekin. Vaellusreitit, jolle turisteja viedään, ovat käsitykseni mukaan joka puolella hyvässä kunnossa, ovat hiekkapohjaisia leveitä polkuja.

  Paikan päällä varaaminen ei tietääkseni ole sesongin ulkopuolella mikään ongelma (eli siis pl. heinä-elokuu). Nettivarauksissa tilanne näytti meillekin pahalta, mutta otimme riskin. Menimme paikan päälle ja samalla kun totuttelimme korkeaan ilmanalaan, kiersimme kuuusi, seitsemän matkanjärjestäjää ja neuvottelimme hinnan, varusteet ja nuo palvelut (majoitus, ruoka, kantajat). Meillä ei ollut aikataulullisesti kiire ja olisimme päässeet matkaan minä päivänä vaan parin viikon sisään. Hinta oli muistaakseni 390 dollaria ja vaellus kesti neljä päivää (ja viides vietettiin raunioilla). Tämä oli joulukuussa 2008. Paikanpäällä keskustelemalla selviäisi sekin, että minkä kokoinen ryhmä on tiedossa, minkä ikäisiä muut retkueesta ovat jne.

  Minäkään en tuonne lähtisi omatoimisesti vaeltamaan ellei ole tosi kokenut vaeltaja. Mutta matkanjärjestäjiä tosiaan löytyy Cuscosta kymmenittäin mistä valita. Conde Travel oli meidän operaattorimme http://www.condeperutravel.com/

  Tsemppiä matkavalmisteluihin!

 3. Kiitos vinkeistä mamannis! Nuo vaelluskengät ovat kyllä hankala juttu. Meillä on ne olemassa ja olisihan niitä tietysti kiva (ja hyödyllistä) käyttää, mutta kun ovat niin kauhean painavat. Mietittiin myös, jos kuljetettaisiin niitä mukana vain Peruun asti ja lähetettäisiin sitten takaisin kotiin. Lenkkarit kun kuitenkin kulkee mukana koko reissun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *