Kesämies

Juhan ja Jouni Hynysen innoittamana aloin pohtia suomalaisen miehen syvintä olemusta. Talven aikana kesämies on syvällä pullon sisällä, valittelee kasvanutta ”elintaso”kumpuaan. Kiukuttelee ja juo. Mutta auta armias kun kesä koittaa ( tai Juhan tapauksessa nyt ulkomaat), saa kesämies aivan uuden pullotuksen housuihinsa. Hän käy solariumissa jo hyvissä ajoin, leikkauttaa surffilettinsä, kaivaa vyölaukun ja havaiji-paitansa häkkikellarista, ajaa ylimäärisen karvoituksen ja tekee omat salmarit. Kikattaa ja juo.

Viina ja kesämies. Ei kahta ilman kolmatta ja se on tietenkin naiset. Kesämies tykkää pyllyistä. Hän lataa läppärille aimokasan pornoa matkalle mukaan.  Hän (eikä Vares) voi sietää polvisukkia, etenkään ihonvärisiä.  Hänen etumuksensa kovettuu jopa H&M-katalogin alusvaatekuvista. Hän juo oman eukkonsa kauniiksi, mutta panee silti takaapäin. Hän on suomalainen mies. Eikä naisen kanssa käsikädessä kuljeta, ei. Paitsi kännissä.

Aina joskus viina ja naiset tekevät tepposet kesämiehelle. Akka raivoaa; mies anoo anteeksi, muttei tiedä miksi. Ei muista miksi. Viimeinen muistikuva on piilopullo vyölaukussa, kompastuskivi. Ja akka raivoaa.

Kesämiehiä kestää vain kesänaiset. (Kirjoittaja ei myönnä kuuluvansa tähän kategoriaan.) Kesänainen luulee saavansa kroppansa kesäkuntoon näyttäytymällä kerran salilla toukokuussa. Hän kärsii joka kevät virtsatientulehduksesta puettuaan roiskeläpän heti kun näkee ensimmäisen muuttolinnun. Hän luulee olevansa luonnonkaunis, mutta todellisuudessa naama muistuttaa Nasarethin vaakunaa. Hän käyttää ihonvärisiä polvisukkia ihan vaan uhmatakseen miestään. Hän juo cocktaileja näyttääkseen sivistyneeltä, syö salaattia päivällä ja jäätelölitran illalla, lakkaa kyntensäkin kun vaan muistaa ja käyttää puheessaan sopivasti ”hei daa”-ilmaisua.

Kesämiehet ja -naiset vetävät toisiaan puoleensa. He täydentävät toisiaan -etenkin makuuhuoneessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *