Kiitos kesä 2018!

Kesä alkaa olla kääntymässä syksyyn ja huomenna meidän esikoisesta tulee tokaluokkalainen. Tytön kanssa lomaillaan vielä huominen, mutta tiistaina hänenkin päiväkoti jatkuu. Lapset lomailivat 10 viikkoa ja näin jälkikäteen en voi kun ihmetellä mihin nuo viikot kuluivat ja miten ihmeessä selvisimme noin pitkästä lomasta, kun minä ja mies ei käytönnössä lomailtu paria viikkoa enempää. Suuri kiitos kuuluukin omille vanhemmilleni ja miehen äidille, joita ilman en tiedä mitä olisimme tehneet❤️

Kesä 2018 jää varmasti muistoihin upean sään vuoksi, josta pääsimme nauttimaan lähes koko kesän jo toukokuusta alkaen. Vaikka itse olinkin töissä paljon kesällä, jäi vapaa-aikaakin toki ennen ja jälkeen työvuorojen. Kesällä kun on valoisaa ja lämmintä, on eri lailla energiaa lähteä ulos ja tehdä jotain töiden jälkeenkin.

Kesän alussa listasin asioita, joita toivoin tekeväni kesällä. Paljon jäi asioita tekemättä, mutta on joitain listan asioita myös tullut toteutettua. Itse pidän tällaisten ”haavelistojen” tekemisestä, kunhan muistaa ettei ota niistä turhaa stressiä itselleen. Elämä harvoin menee ihan niin kuin on suunnitellut.

Tänä kesänä päästiin nauttimaan mökkielämästä muutamaankin otteeseen ja vaikka juhannuksena olikin aivan perinteinen juhannussää, kävin ensimmäistä kertaa monen vuoden tauon jälkeen järvessä uimassa. Uudemman kerran pääsin mökille uimaan vielä elokuun helteiden aikaan.

Ihan parasta kesässä on ollut myös kaikki ihanat kesäruuat, grillailut, marjat, takapihan tuoreet vihannekset, jäätelö ja ensimmäinen oma tekemä britakakku.

Tallinnan reissu valitettavasti peruuntui tältä kesältä, koska olin tuolloin juuri sairaana, mutta Suomenlinnan pääsimme onneksi näyttämään miehen äidille. Yksi hellepäivä vietettiin siis kauniissa Suomenlinnan maisemissa piknikillä.

Toki Tukholman matka yksin on jäänyt myös tästä kesästä mieleen. Oma aika alkaa vuosi vuodelta korostua ja tuon yhden yön matkan aikana sain kyllä akkuja ladattua koko rahan edestä.

En olisi vielä valmis luopumaan kesästä ja etenkään tästä valon määrästä ja lämmöstä joka päivä päivältä vähenee. Onneksi tulevaksi viikoksi on luvattu vielä aurinkoa ja toisaalta Italian matkaan on enää kaksi kuukautta aikaa😍

Millainen kesä sinulla oli?😊

Yksi yö Tukholmassa + muutama suositus

No niin, ensimmäinen matka yksin on takanapäin. Lähdin matkaan torstai aamulla kello yhdeksän ja palasin kotiin perjantai iltapäivällä puoli neljä. Lyhyt, mutta tehokas matka siis kyseessä😄 Ehdin kuitenkin kierrellä kaupungilla, nukkua päiväunet, syödä erinomaista ruokaa ja tehdä pieniä ostoksia. Mitäpä muuta sitä kaipaakaan?

Kun saavuin Tukholmaan klo 9 aamulla, otin Arlandan lentokentältä bussin keskustaan. Ostin lentokentän automaatista jo valmiiksi meno-paluulipun, jonka hinta oli 215 kruunua. Myöhemmin huomasin, että lipun olisi saanut vielä edullisemmin netistä (198 kruunua). Bussi oli todella kätevä ja matka-aika oli noin 45 minuuttia. Asemalta kävelin noin 15 minuuttia Östermalmilla sijaitsevaan hotelliin.

Hotelliksi valikoitui Elite Hotel Stockholm Plaza. Tämän valitsin puhtaasti hinnan ja sijainnin vuoksi. Huone oli pieni, mutta todella suloinen ja riittävä yhden henkilön majoitukseen. Palvelu oli ystävällistä ja sijainti oli mitä parhain. Ainoana pienenä miinuksena oli aamiainen. Aamiaistila oli melko pimeä, eikä aamiainen oikein säväyttänyt miltään osin. Vatsan sai kuitenkin täyteen ja ekstrana aamiaiselta löytyi vohvelikone, jolla sai itse tehdä vohveleita. Kokonaisuudessaan hotelli oli hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ja majoittuisin siellä mielellään uudestaankin.

Hotellin kanssa samalla kadulla sijaitsi Phil’s Burger, jossa kävin lounaalla. Ruoka oli erinomaista ja halloumiburgeri vei kielen menneessään. Lounaalla hampurilaisen hintaan kuului myös ranskalaiset ja coleslaw.

Östermalmin alue on kaunis, täynnä ihania liikkeitä ja vietinkin aikani melko pitkälle tuolla alueella. Kiertelin rauhassa lempparikaupoissa, joita Suomessa ei ole, kuten Zara Home, Sephora, River Island ja Lagerhaus.

Iltapäivällä menin hotellille lepäämään ja nukahdinkin melkein kahden tunnin päiväunille. Minun oli tarkoitus syödä illalla ihanassa Hawaii Pokessa, mutta sen ovia juuri suljettiin, kun saavuin sinne vähän ennen puolta kahdeksaa. Useat kaupat sulkivat ovensa myös jo klo 19. Kun poke-kulho ei tällä kertaa onnistunutkaan, suuntasin Wiener Cafeeseen. Hotellin sänky houkutteli  (taas!) sen verran paljon, että otin vuohenjuustosalaatin ja pullan mukaani ja suuntasin hotellille syömään. Salaatti oli erittäin hyvä ja tuonne kahvilaan suuntaan varmasti uudemmankin kerran. Heillä oli myös ihana terassi, joka olikin melkein täynnä.

Tukholma on upea kaupunki ja matkani oli erittäin onnistunut. Varmasti lähden uudemmankin kerran yksin matkaan, ainakin samantyyppiselle yhden tai kahden yön kaupunkilomalle 🙂

Yksin matkalle

Kylläpäs kesä on vierinyt eteenpäin (tänäkin vuonna) hurjaa vauhtia ja heinäkuun loppu alkaa jo häämöttää. Itsellä tässä kuussa on töitä riittänyt enemmän kuin muina kuukausina, joten vapaa-ajan ongelmia ei ole ollut. Nyt, kun miehellä ja minulla on yhteiset vapaat (kokonaiset 4 päivää 😀 ) olen itse tietenkin kipeänä ja niin jäi myös meidän Tallinnan matkakin tekemättä. Toivottavasti kuitenkin huomenna pääsemme viettämään Helsinki-päivää koko porukalla, ennen kuin miehen äiti ensi viikolla palaa Egyptiin.

Kuulumisista matkakuulumisiin 🙂 Lokakuun Italian matkaan tuntuu olevan vielä pieni ikuisuus, joten katselin mahdollisia matkoja elokuulle. Mitään sopivaa ei ole vain tuntunut osuvan kohdalle, vaan aina on jotain estettä. Elokuussa mies lähtee myös yksin viikoksi Egyptiin. Kyseessä on perheeseen liittyvä matka, jonka ajankohtaa ei voi muuttaa. Niin mielellään, kun oltaisiin koko perhe lähdetty mukaan, ei se vain ole miltään kantilta järkevää elokuun kuumuudessa ja matkan tarkoituksen vuoksi. Kun miehen matka tuli tietoon, rekrytoin heti mummun ja vaarin lastenhoitajiksi kyseiseksi viikoksi. Vanhemmat vievät siis maanantaina lapset mukanaan mummolaan, tiistaina mies lentää Egyptiin ja lauantaina lähden lasten ja vanhempieni luokse mökille.

Tuolla viikolla minulle jää siis kaksi päivää yksin. No, siitä se ajatus sitten lähti. Pieni googlailu ja löysin hyvän tarjouksen Tukholman lentoihin. Yksi yö Tukholmassa aivan yksin ja saisin tehdä vain niitä asioita mitä itse haluan. Ajatus alkoi kuulostaa jo liian houkuttelevalta. Ei muuta kun lennot varaukseen ja hotellia etsimään. Ja yks kaks, minulla oli varattuna ensimmäinen matka, jonne lähden aivan yksin. Tiedän, ettei yhden yön Tukholman matka yksin kuulosta kovinkaan ihmeelliseltä, mutta minulle se on.

Täytän tänä vuonna 32 vuotta enkä ole koskaan ollut yksin matkalla. En tiedä, onko se outoa? Olen asunut mieheni kanssa yhdessä 19-vuotiaasta saakka, enkä ole koskaan kaivannut yksin matkustamista. Oikeastaan, se ei ole koskaan tullut edes mieleeni. Jotenkin matkalle lähteminen yksin on tuntunut jo ajatuksena vieraalta ja. Ehkä se johtuu juurikin siitä, että olen vaimo ja äiti ja lasten ja miehen kanssa matkailu on ihan parasta. Ihailen ja jollain lailla kadehdinkin maailmalla yksin seikkailevia, mutta toisaalta en ole koskaan nähnyt itseäni sellaisena. Maailmalla kylläkin, mutta jonkun kanssa. Nyt kuitenkin, kun tällainen mahdollisuus tuli eteen, ilman muuta tartuin tilaisuuteen 🙂

Kenen kanssa sinä matkustat? Olenko ainoa, joka ei ole koskaan matkustanut yksin?

Muista matkavakuutus!

En ole koskaan matkustanut ilman matkavakuutusta. Jo vuosia minulla on ollut voimassa jatkuvasti voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutuksia saa todella edullisesti ja siinä vaiheessa jos sitä tarvitsee, se maksaa itsensä moninkertaisena takaisin.

Matkustamme lasten kanssa noin 1-3 kertaa vuodessa. Vuosia selvisimme terveinä reissuilla, jopa jokaisella Egyptin matkalla. Vuonna 2016 matkustimme koko perhe Dubaihin yhteensä 17 päivän matkalle. Neljännen lomapäivän kohdalla tyttöni alkoi valittaa vatsakipua. Hän oli reipas ja touhusi mukana, kunnes ravintolassa ollessamme alkoi oksentaa. Yöllä hänen vointinsa menikin jo huonoksi, eikä mikään pysynyt sisällä. Lähdimme aamuyöstä sairaalaan ja tyttö joutui lähes suoraan tiputukseen, koska hän oli jo hyvin lyhyessä ajassa ehtinyt kuivua. Parin päivän vaisuuden ja levon jälkeen hän alkoi toipua hyvin ja kolmen päivän jälkeen saimme luvan lähteä sairaalasta jatkamaan loman viettoa.

Sairaalaan saavuttuamme, meiltä kysyttiin ensimmäisenä onko meillä matkavakuutusta. Kun vakuutus löytyi, saimme heti hienon yksityisen huoneen ja kaikki tapahtui sujuvasti. Heti sairastapauksen sattuessa kannattaakin olla yhteydessä vakuutuskortissa olevaan numeroon. Sieltä saimme koko ajan apua ja neuvoja ja meille soitti lääkäri päivittäin Suomesta tarkistaakseen tilannetta. Kokonaislasku noilta kolmelta päivältä oli tuhansia euroja. Koska meillä oli matkavakuutus, ei tämä rahallisesti kustantanut meille mitään.

Useamman kerran vuodessa matkustavien kannattaa ottaa suoraan jatkuvasti voimassa oleva matkavakuutus. Kerran vuodessa matkaaville riittää matkan ajaksi otettava vakuutus. Meillä on vakuutukset otettu Turvan kautta ja heidän palveluihin olen ollut tyytyväinen. Listasin alle vielä muutaman yhtiön, mistä näppärästi voi matkavakuutuksen ostaa.

Turva

If

OP Eurooppalainen

Tästä Rantapallon artikkelista löytyy myös lisätietoja matkavakuutusten vertailusta.