Vinkki viikonloppuun: Haltiala

Asuimme muutaman vuoden Vantaan Tammistossa pojan syntymän jälkeen. Tuolloin Haltialan kotieläintila tuli meille erittäin tutuksi, kun kesäisin kävimme tervehtimässä lampaita ja possuja vähintään viikoittain.

Tällä viikolla päätimme suunnata lasten kanssa eväät mukana nauttimaan aurinkoisesta iltapäivästä Haltialaan. Paikka onkin oivallinen vierailupaikka, koska upeiden maalaismaisemien ja eläinten lisäksi sieltä löytyy myös leikkipaikka, pöytiä ja grilli eväiden syöjille ja myös ravintola Wanha Pehtoori, jossa ruokailijoita ja auringosta nauttijoita riitti tiistainakin 🙂

Haltialaan kannattaa poiketa myös heinä-elokuussa, kun pelloilta pääsee poimimaan herneitä ja kukkia.

Haltiala löytyy osoitteesta: Laamannintie 17, 00690 Helsinki

Aurinkoista ja rentouttavaa viikonloppua 🙂

Matkailualan työni

Lapsena haaveammattini oli lentoemäntä ja matkaopas. Kuten varmasti monien lapsuuden haaveammateille käy, ei minustakaan lentoemäntää tai matkaopasta tullut. En kuitenkaan ihan hakotiellä ollut, koska matkailualalle kuitenkin päädyin. Lukion jälkeen muutin Helsinkiin, kävin kaksi vuotta kestäneen matkailuvirkailija tutkinnon ja siitä se sitten lähti.

Ensimmäisen katsauksen matkailualan töihin sain lähes 6 kuukautta kestäneessä harjoittelussa Matkatoimisto Hispaniassa. Tuon harjoittelun aikana opin ensimmäiset asiat matkailualasta, valmismatkoista ja ylipäätään asiakaspalvelusta.

Harjoittelun jälkeen aloitin kesätyöntekijänä Matka-Vekan puhelinmyynnissä. Siellä osaamista kertyi huimasti lisää, kun myynnissä oli kaikkea Tallinnan risteilyistä maailman ympärilentoihin ja autovarauksiin. Tuo kesätyöntekijän pesti venyi marraskuulle, kunnes sain ensimmäisen vakituisen työpaikan.

Ilmailualan asiakaspalvelutehtävissä vierähtikin vuosia ja lentoyhtiöitä kertyi cv:hen yhteensä kolme. Työ oli erittäin monipuolista ja piti sisällään kaikenlaista lentojen varaamisesta ja henkilökunnan matkavarauksista matkatoimistojen help desk-palveluihin ja asiakaspalautteiden käsittelyyn.

Matkailualalla, kuten monella muullakin alalla yt-neuvottelut ovat arkipäivää. Olen kokenut niin konkurssin, kuin osaston lakkauttamisenkin, mutta onnekseni en työttömänä ole joutunut pitkiä aikoja olemaan.

Viimeisimmän osaston lakkauttamisen ja lentoyhtiön muutoksen myötä lähdin toteuttamaan yhtä haavetta ja kouluttautumaan majoituspuolelle. Vuodessa lisäsin tietouttani hotellialalta ja valmistuin hotellivirkailijaksi vuosi sitten. Pian tuleekin vuosi täyteen vastaanottovirkailijan työssä.

Koen olevani onnekas, koska olen päässyt työskentelemään niin erilaisissa matkailualan töissä viimeisen 11 vuoden aikana. Tällä hetkellä olen tyytyväinen enkä näe itseäni muun alan töissä. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan 🙂

Mikä oli sinun haaveammatti lapsena? Osuiko edes lähelle nykyistä työtäsi? 🙂

Elokuun matkatarjouksia

Niin kauan kuin muistan on matkojen etsiminen ollut minusta ihan parasta. Muistan jo nuorena (siis aikaa ennen internetiä 😀 ), kuinka odotin aina uutta Aurinkomatkojen kuvastoa kotiin. Muistatko ne, jotka tuli kahdesti vuodessa, ja niistä löytyi aina sen kauden kohteet ja pienet kuvat ja kuvaukset kaikista kohteen hotelleista. Sen parissa minulla meni aina tunteja ja päiviä. Kävin kaikki kohteet useasti läpi ja merkkailin suosikkini kuvastoihin. Vuosien myötä kuvastojen sivut vähenivät ja osa tiedoista siirtyi internettiin ja lopulta kaikki tieto siirtyi vain sähköiseen muotoon. Muistan kun aloitin matkailuvirkailija koulutuksen työharjoittelun Matkatoimisto Hispaniassa vuonna 2007, niin tuolloin oli vielä paperinen kuvasto käytössä. Itse asiassa minulla on vieläkin Hispanian kuvasto merkintöineen tallessa.

Nykyään matkat ja tarjoukset on helposti ja nopeasti saatavilla netissä. Lempparisivujani matkatarjousten bongailuun on Lentodiilit-sivusto, Rantapallon äkkilähdöt ja tarjoukset ja Poptravel.fi, josta yleensä lentoja etsiskelen. Lisäksi seurailen aina epäsäännöllisen säännöllisesti matkanjärjestäjien sivuja hyvien tarjousten toivossa.

Tällä hetkellä matkanjärjestäjien sivut pursuilevat kesän matkatarjouksia ja erityisesti elokuulle löytyy erinomaisia tarjouksia. Elokuussa pojan koulu alkaa, joten matka ei meille ole ajankohtainen, mutta aina matkoja voi silti selailla vai mitä? Kokosin tähän alle hieman suosikkitarjouksiani elokuulle, jos joku muu niistä hyötyisi 🙂

Tjäreborg:

Kreikka, Pargan alue: 13.8-20.8. alkaen 1320€ (2 aikuista ja 2 lasta)

Kroatia, Split: 8.8-15.8. alkaen 1260€ (2 aikuista ja 2 lasta)

Apollomatkat:

Kreikka, Karpathos: 12.8.-19.8. alkaen 1140€ (2 aikuista ja 2 lasta)

Kreikka, Zakynthos: 14.8.-21.8. alkaen 1298€ (2 aikuista ja 2 lasta)

Tui:

Kreikka, Korfu: 12.8.-19.8. alkaen 1244€ (2 aikuista ja 2 lasta)

Kreikka, Samos: 21.8.-28.8. alkaen 1380€ (2 aikuista ja 2 lasta)

Aurinkomatkat:

Kreeta, Hersonissos/Rethymnon: 10.8.-17.8. alkaen 1125€ (2 aikuista ja 2 lasta)

Turkki, Alanya: 13.8.-20.8. alkaen 1136€ (2 aikuista ja 2 lasta)

Norwegian lennot:

Mallorca, Palma: 21.8.-28.8. 135,93€ (1 henkilö)

Italia, Rooma: 21.8.-28.8. 126,77€ (1 henkilö)

Aika hyviä hintoja vai mitä? Oletko sinä lähdössä matkalle elokuussa?

Kuvat Kreetan matkaltamme

Parasta Pariisissa

Pariisin matka odottaa jälleen joulukuussa. Mutta miksi taas Pariisiin? Maailma on täynnä upeita paikkoja ja vuosi toisensa jälkeen löydän itseni varaamasta lennot tuohon samaan kaupunkiin.

Pariisi ei hurmannut minua ensimmäisellä kerralla, kun olin siellä 15 vuotiaana kielikouluryhmän kanssa. Eikä vielä täysin toisellakaan kerralla, kun olimme siellä mieheni kanssa helteisenä elokuuna vuonna 2009. Jokin kaupungissa kuitenkin veti puoleensa niin, että miehen kanssa olemme sinne karanneet yhteistä aikaa viettämään vielä muutaman kerran lasten saamisen jälkeenkin.

Minusta parasta Pariisissa on tunnelma. Joka puolella ympäröivät kauniit kadut, rakennukset, kahvilat, leipomot, putiikit ja ihmiset muodostavat kokonaisuuden joka saa valtaansa. Jotain taikaa siinä vain on. En yleensä kiertele nähtävyyksiä, ainakaan useammin kuin kerran. Eiffel-tornin haluan kuitenkin nähdä joka matkalla. En malta odottaa, että pääsen palaamaan Pariisiin jälleen joulukuussa.