4 suosikkia Palermossa

Saavuimme Palermoon perjantai-iltana ja lähdimme maanantaina aamupäivällä, joten kaksi kokonaista päivää oli aikaa tutustumiselle. Koska aikaa oli vähän, oli tärkeää, että asuntomme sijaitsi keskellä vanhaa kaupunkia ja pääsimme näin liikkumaan kävellen haluamiimme paikkoihin. Listasin alle muutaman suosikin, jotka jäi Palermosta erityisesti mieleen.

1. Mercato Del Capo

Paikalliset markkinat kuuluvat lähes joka kaupungissa meidän vierailukohteisiin. Palermossa on useampiakin markkinoita, mutta meidän vuokraisäntä suositteli juuri Mercato Del Capoa, joten suuntasimme sinne lauantaina. Tällä kertaa mukaamme tarttui mm. persikoita, kaktushedelmiä, persimoneja ja oliiveja.

2. Mercatino Antiquariato Piazza Marina

Piazza Marinalla, aivan kauniin satama-alueen lähellä, järjestetään sunnuntaiaamuisin kirpputori. Myynnissä oli kauniita vanhoja esineitä, koruja, lasi-esineitä, leluja ja paljon muuta. Lapset viihtyivät täällä myös hyvin ja oli mukavaa bongailla upeita vanhoja esineitä ja tyttö löysi itselleen muutaman lelunkin parilla eurolla.

3. Kahvila Casa Stagnitta

Tämä kahvila löytyi alle minuutin päästä asunnoltamme aivan kuuluisan Fontana Pretorian läheltä. Eli, kun käyt katsomassa tätä kaunista suihkulähdettä ja aluetta ylipäätään, poikkea nauttimaan kahvilaan cannoli tai briossi ja herkullinen jäätee- tai pistaasigranita. Me kävimme täällä sekä lauantaina, etää maanantaina ennen lähtöä ja voin lämpimästi suositella.

4. Haahuilu vanhan kaupungin kujilla

Meidän lomiin ei siis suuremmin kuulu nähtävyyksien tai museoiden kiertely, joten varmasti tärkeimpänä aina jokaisessa kaupungissa on vain kävely ja haahuilu kaupungin kauniilla kaduilla. Palermon vanhassa kaupungissa tämä kuitenkin korostui entisestään  ja rauhalliselle kiertelylle kannattaa varata aikaa, poikketa pienille kaduille pääkaduilta ja bongailla toinen toistaan kauniimpia rakennuksia.

Mikäli matkasi suuntautuu Sisiliaan, on Palermo ehdottomasti vierailemisen arvoinen kaupunki. Ja jos Palermossa on useampi päivä aikaa ja haluaa yhdistää kaupunkilomaan myös rantapäivän, löytyy noin 35 minuutin ajomatkan päästä kaunis Mondellon ranta.

Onko Palermo sinulle tuttu kaupunki? Mitkä on sinun suosikit kaupungissa?

Majoitus Palermossa ja Cefalussa

Reilu viikko on meidän matkaa takana ja kaksi kokonaista päivää Sisiliassa jäljellä. Täällä on tänään ja eilen ollut pilvisempää ja muutamia sadekuurojakin on tullut, joten istahdin alas ja aloin kännykällä naputtamaan ensimmäistä Sisilia postausta. Molemmista majapaikoista on jo mielipide hyvin selvä, joten ajattelin näin alkuun kertoa lyhyesti missä majoituimme sekä Palermossa, että Cefalussa. 

Ensimmäiset kolme yötä majoituimme siis Palermossa Airbnbn kautta vuokratussa asunnossa. Tämän asunnon varauksen tein vain noin viikkoa ennen lähtöä. Asuntomme sijaitsi todella hyvällä ja keskeisellä paikalla vanhassa kaupungissa. Asunto oli sisältä remontoitu ja kivasti sisustettu. Asunnon vuokraaja oli todella mukava ja avulias. Hän odotti meitä asunnolla, kun saavuimme illalla ja kertoi alueesta sekä antoi muutamia vinkkejä. Ainoana miinuksena asunnossa oli, että perjantai- ja lauantaiyönä kuulimme kadulta kaikki äänet huoneistoon. Tämä on toki varmasti yleistä, koska rakennukset ovat niin vanhoja ja kaupunki on etenkin viikonloppuisin vilkas. Hinta tälle asunnolle oli kaikkineen 2 aikuiselle ja 2 lapselle kolmeksi yöksi 216€.

Cefalun asunnon varasin jo hyvissä ajoin Booking.com sivuilta. Asunnolle kriteerinä oli uima-allas, sijainti, autolle parkkipaikka ja muutenkin hyvä hinta-laatusuhde. Kävin toki läpi myös muiden antamat kommentit ja arviot. Baia degli Ulivi Apartments täytti kaikki toiveet ja varasin sen meille 8 yöksi hintaan 470€. Vuokraaja Massimo on todella ystävällinen ja hän antoi meille jopa samaan hintaan suuremman kahden makuuhuoneen huoneiston. Tämän huoneiston ainoa huono puoli on hieman liian kova sänky ja asunnossa olevat pienet muurahaiset. Muuten huoneisto ja koko alue ovat todella siistejä, Cefalun keskustaan ajaa autolla reilun viitisen minuuttia, rannalle on 500m matkaa ja maisemat on ylipäätään upeat.

Kannatti nähdä vähän vaivaa ja aikaa majoituspaikkojen etsintään, koska molemmat näistä asunnoista on olleet hinta-laatusuhteiltaan erinomaisia ja kummassakin majoittuisin mielelläni uudestaankin. Onneksi saadaan vielä pari päivää nauttia Sisiliasta ja tiistaina suunta kohti Roomaa😊

Italian matkasuunnitelmia

No niin, nyt pystytään tytön kanssa laskemaan yöt Italian matkaan jo yhden käden sormilla 🙂 Syyslomakohdetta mietittiin pitkään ja hartaasti. Maa valikoitui jo melko hyvissä ajoin, mutta alue ei. Italia on täynnä toinen toistaan upeampia kaupunkeja ja kyliä, joten valinta tuntui mahdottomalta. Mietettiin kaikkea Rooman alueen, Venetsian, Toscanan, Amalfin rannikon ja Sisilian välillä. Viimein saimme ratkaisun tehtyä ja ostin meille jatkolennot Roomasta Sisilian Palermoon.

Suunnitelmana on siis yöpyä ensin kolme yötä Palermossa, siitä jatkamme Cefalun alueelle 8 yöksi ja sitten paluulento Palermosta Roomaan. Roomassa vielä kaksi yötä ja sieltä lento sitten kotiin. Majoitusten valintaan käytin paljon aikaa ja vertailin useita hotelleja ja asuntoja. Löysin meille lopulta kaikista kaupungeista asunnot, jotka olen varannut AirBnb:n, Booking.comin ja Hotels.comin kautta. 
Sisiliassa on tarkoitus vuokrata auto ja kiertää hieman saarta sen hetkisen fiiliksen mukaan. Ainoat must-jutut matkalle on gelato, pizza ja pasta 😀 Mitään suuria suunnitelmia ei siis ole, vaan mennään tämäkin matka päivä kerrallaan.

Mukaan otettavia vaatteita ja tavaroita olen alkanut miettiä jo hyvissä ajoin, koska tämä matka olisi tarjoitus selvitä pelkillä käsimatkatavaroilla. Kaksi aikuista, 2 lasta ja neljä käsimatkatavaraa kuulostaa kieltämättä pelottavalta kombolta, mutta katsotaan miten meidän käy 😀

Viimeistään matkan jälkeen luvassa siis parhaat palat Sisiliasta ja Roomasta!

Ps. Lähtöportti-blogissa on ihania postauksia heidän kesäkuun Sisilian matkalta, kannattaa käydä lukemassa 🙂

Kuvat lainattu Aurinkomatkat.fi sivustolta

Yksisarvissynttärit

Listailin toukokuussa ideoita lasten synttäreille. Ja vaikka se poikkeaakin täysin blogin aiheesta, oli pakko jälleen palata aiheeseen, koska viime viikolla meidän perheessä juhlittiin sekä minun, että tytön synttäreitä. Tyttö sai tänä vuonna viettää ensimmäisiä kaverisynttäreitä ja teemaksi valikoitui tytön toiveen mukaisesti yksisarvinen (alunperin toiveena oli leppäkerttu, mutta se vaihtui kesän aikana) . Päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja pidettiin kaverisynttärit ja sukulaissynttärit samana päivänä.

Ilmapallot ja kattaustarvikkeet tilasin ensimmäistä kertaa Synttärikuninkaasta, jossa oli vaikka mitä teemaan sopivia ihania tuotteita ja ne tulivat nopeasti postiin. Tytön kanssa askartelimme koristeviirin, Tervetuloa-kyltin oveen ja hamahelmistä tehdyt yksisarviskorut vieraille.

Tarjoiluna kaverisynttäreillä oli tytön lemppareita, eli vesimeloni-rypäle- ja nakki-kurkkucocktailtikkuja, keksejä, vaahtokarkkeja, sipsejä ja yksisarviskakku. Kakun väsäsin itse äidin kanssa yhteistyössä, joten se on hyvin kotikutoinen, mutta tyttö ja muut lapset olivat onneksi innoissaan ja se maistui erinomaiselta. Kaverisynttäreiden jälkeen saatiin vielä sukulaisia ja muutama kaveri juhlimaan ja silloin lisättiin pöytään vielä pestopastasalaatti, pihan juureksista tehty salaatti, focacciaa ja makeana lisänä tällä reseptillä tehtyjä valkosuklaa-punaviinimarjapaloja. 

Ohjelmanumerona oli kaverisynttäreillä perinteisen aasinhännän kiinnityksen tyylinen yksisarvisen sarven kiinnitys sekä onginta. Ongintapusseihin laitoin pienet yksisarvispalapelit, yksisarvistarroja ja karkkikaulakorut.

Juhlat oli kyllä erittäin onnistuneet ja tyttö oli niin onnellinen juhlapäivän jälkeen. Nyt kysely: montako päivää synttäreihin on, on vaihtunut jälleen ja uusin kysymys on: montako päivää on Italian matkaan 😀 Onneksi siihen on niin lyhyt aika, että kohta päästään laskemaan päiviä jo yhden käden sormilla 🙂

Rentouttavaa viikonloppua🌻