Suomessa!

Tulin tosiaan pikavisiitille Suomeen. Varasin lennot maanantaina illalla, ja tiistaina hyppäsin koulun jälkeen kotiin hakemaan tavarat (joita ei kyllä kauheasti ollut). Kävelin takaisin koulullle, koska siinä on paras bussipysäkki mun lähellä, jos haluaa juna-asemalle. Jonne mä siis yllättäen halusin, hyppäsin junaan tosiaan. Jouduin kyllä tarkistamaan yhdeltä kanssamatkustajalta, että meneehän tää lentokentälle, mutta onneksi se meni. Junamatkan aikana lueskelin kirjaa, kun maisemat ei kauheasti vaihdellut lehmistä ja pelloista muuksi. Puolisentoista tuntia meni matkaan, aluksi pelkäsin vähän, että miten sitä mun matkalippua käytetään, tai siis että tarviinko jotain ihmeellisiä papereita tms. mutta lopulta konduktööri kävi ja kun huomasi, että mulla on se lappu kädessä niin jatkoi matkaa. En ollut tosiaan tota aikaisemmin kertaakaan käyttänyt sitä koulun vuosilippua.

Osasin jäädä oikealla pysäkillä pois (not exactly rocket science), siitä kulki sellainen pelottava ilmajuna, joka roikkui siinä raiteella eikä ollut sen päällä. Kävin tekemässä lähtöselvityksen, ja tipauttamassa laukun baggage drop offiin. Lähdin siitä etsimään ruokapaikkaa, kun muistelin ettei siellä kansainvälisellä puolella ole juuri mitään ruokapaikkoja. Puhuin Teemun kanssa pikaisesti puhelimessa, ja muistin samalla, että alakerran tuloaulassa on McDonalds ja menin sinne syömään, kun olin syönyt aiemmin päivällä vaan yhden suklaavanukkaan.

Siitä suuntasinkin sitten turvatarkastukseen, jossa mun kaikki taas piippas, mm. kengät ja rintsikat! Kävin ostamassa automaatista pullollisen kokista ja kirjakaupasta Dan Brownin Lost Symbol-kirjan kun ehdin sen aikasemman kirjan lukemaan kokonaan siinä junamatkan aikana. Tämän jälkeen iskin takapuoleni penkkiin kaikkien pukumiesten joukkoon, ja aloin katsomana koneelta Vampyyripäiväkirjoja.

Matkaan päästiin ajallaan, samoin kun Köpiksen kentälle. Helsingin lennon portti ei ollut vielä tiedossa, joten päädyin haahuilemaan päämäärättömästi ja miettimään, että miksi kenttä muistutti enemmän ostoskeskusta kun lentokenttää. Kauppoja oli varmaan 200, joitain oli jopa samoja useampaan otteeseen. Kävin infosta kysäisemästä, että onko portista tietoa, saatuan vastauksen suuntasin B-alueen suuntaan. Nappasin kaupasta pastasalaatin, limpparin ja Newsweek-lehden mukaan. Onnistuin vahingossa istumaan oikean portin viereen, jossa jatkoin Vampyyripäiväkirjojen katsomista.

Ennen koneeseen pääsyä nappasin vielä Iltasanomat mukaan hyllystä, ja matka jatkui. Koneessa lueskelin vaan kirjaa ja kuuntelin puhelimesta musiikkia. Sitten oltiinkin Helsingissä, kello oli puoli kaksi yöllä, joten kenttä oli aika kuollut mesta, mutta onneksi mun laukku tuli melkein ekana ja pääsin kotiin nukkumaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *