καλημερα!

Tästä se blogin kirjoitus nyt sitten alkaa. Tarkoituksena on kirjoitella olostani Kreikassa, Ateenassa. Lähdin opiskelemaan TEI of Athens nimiseen kouluun neljäksi kuukaudeksi Laurean ja Erasmuksen kautta. Olen täällä 16.2.–19.6. Ajattelin ainakin aloittaa tämän suomeksi. Katsotaan miten kehkeytyy. Asun tosiaan Kallithean alueella.

Sisäänkäynti kämppään.

Saavuin keskiviikkona 16.2. Ateenaan. Lentokentällä yritin bongailla bussia, jolla pääsisi edes lähemmäksi keskustaa. Menin bussipysäkille, odotin 15 minuuttia, eikä yhtään bussia! Käppäilin sitten ottamaan taksin. (Alkutaksa 1€ ja jos ei laita päälle taksamittaria, niin pitää muistaa sanoa siitä!) Hirveää sokkeloa koko kaupunki ja täynnä yksisuuntaisia katuja.  Taksikuski toi mut heti oikeeseen paikkaan, mutta luulin että voi maksaa kortilla (suomalainen turisti), joten jouduttiin ajamaan vielä hakemaan rahaa. Ei kuitenkaan hintaa tullut kuin pari euroa lisää. Oikein mukava kuski oli. : )

Kämppä on yllättävän siisti ja mukava asua. Oman huoneen parveke on plussaa ja myös sänky on todella hyvä nukkua. Heti ensimmäiseksi huomasin, mitä unohdin kotiin. Sisäkengät! Piti hakea ne, mutta unohdin tyystin ja lattiat ovat kylmät. Keittiössä on mukava oleskella ja kokkailla. Löytyy kaikki ruoanlaittovälineet, sekä lautaset yms. Vuokra on siis 280€+vesi10€/kk ja sähkö koko ajalta noin 50€. Vuokraemäntä sanoi, että kaveri voi tulla vierailemaan ja asumaan korkeintaan kolmeksi päiväksi. Joten kaikki vaan tänne kyläilemään! ; )

Parvekkeen alla kasvaa mandariineja.

Menin heti keskiviikkona morjestaa Katariinaa Glyfadaan. En sano tuosta nimestä sen enempää. Meri oli sen kämpältä ehkä 10 metriä. Sillä on semmonen söpö kahden sängyn yksiö jossain treenikeskuksella. Enempää en siitä paikasta tiedä. Jotain painonnostajiahan siellä vissiin on. : D Käytiin viettämässä iltaa ”Rich” nimisessä ravintola/baarissa. Oli mahtava ceasar-salaatti. Nam! Mansikkamargaritakin oli aivan eri tasolla kuin Suomessa. Tutustuin Katariinan valmentajaan Valeriokseen ja treenikaveriin Alexiin. Mukavia miehiä olivat ja antoivat neuvoja miten käyttäytyä Ateenassa. Puheltiin siinä pöydässä Katariinan kanssa suomeksi kaikenmoista ja kuulostamme kuulemma aggressiivisilta viikingeiltä, mutta taisivat kyllä tarkoittaa Katariinaa käsiliikkeineen ja äänen voimakkuuksineen. Menin sitten Katariinalle yöksi ja oli huippu mukavaa!

Mansikkamargarita!

Seuraavana päivänä ei ollut mitään hajua, miten päästä Glyfadasta takaisin Kallitheaan. Ensin menin Glyfadasta Fixiin tramilla (ratikka/juna). Sieltä yritin päästä Kallitheaan bussilla, mutta mikään bussi ei tuntunut menevän sinnepäinkään. Menin sitten tramilla Syntagmaan eli päätepysäkille asti. Sieltä menin metrolla Kallithean asemalle. Veikkasin suunnan mihin kävellä. Se osoittautui oikeaksi (onneksi) ja pääsin päätielle Venizelou Avenuelle. Käveltyäni sitä tunnin, varmistin kioskin myyjältä olevani oikealla tiellä. Olinhan minä, kävelin vain väärään suuntaan. ”Jippii!” Menin tien toiselle puolelle ja jatkoin kävelyä suuntaan, josta juuri tulin. Olin kävellyt jo kartan ulkopuolelle! Pääsin kuitenkin lopulta kotikulmille.

Syntagman aukiolta

Kauppa on asunnolta ehkäpä viiden minuutin kävelymatkan päässä. Halvalla saa hedelmiä, limua, pastaa, vettä ja juustoa. Kinkku, salaatti ja tonnikala ovat kallista. En ole nähnyt ollenkaan jauhelihaa tai kanaa. Nyyh. Mutta feta! Ahh, iso köntsä maksoi 2€!!

Tällä hetkellä täällä on hirveä myrsky! Sataa kaatamalla, tuuli kaatelee parvekkeilla irrallaan olevia tavaroita (kuten Katariinan pyykit lähti lätkimään) ja ukkonen paukkuu ja salamat vilisee silmissä. Hyi! Hassua kuinka päivällä paistoi aurinko ja sanoin äidille, että näyttää siltä että jossain vaiheessa alkaa satamaan. Huomenna on varmasti paremmat säät, koska tarkoitus olisi baila baila!

Onneksi Suomen talvet ovat ohi. Hyrr. Otin seuraavat kuvat ennen lähtöä.

2 vastausta artikkeliin ”καλημερα!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *