Kaipuu lumille (Instagram Travel Thursday)

Ollaan jo helmikuussa, emmekä ole vielä kertaakaan ehtineet laskettelemaan! Tähän vääryyteen on tietenkin syy Sampan marraskuisessa loukkaantumisessa, hänellä kun ei ole ihan heti asiaa mäkeen, enkä minä toisaalta ole niin intohimoinen alamäen ystävä, että saisin aikaiseksi lähteä lasten kanssa Pyreneille. Viikonloput, tulevakin, ovat myös olleet koko alkutalven aivan täyteen buukattuja eli senkään puolesta ei olla ehditty kurvata vuorille mutkittelemaan.

Harmi, sillä kaipaan vuorille. En ikävöi niinkään itse laskettelua ja hissiin jonottamista, vaan enemmänkin niitä huimaavia maisemia, raikasta ilmaa, yhteistä tekemistä sekä tietysti after ski’tä. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun on ylhäällä vuoren päällä, edessä pitkä ja leveä rinne, jota pääsee pienen tunnelmoinnin jälkeen lojottelemaan alas. Me laskemme Pikkusiskon kanssa rauhallisesti, nautiskellen ja lauleskellen, pysähdellen katselemaan maisemia ja ottamaan kuvia. Toinen puolisko perheestä puolestaan laskee kovaa ja etsii metsäreittejä ja hyppyreitä. Heille tärkeintä on vauhti ja tekniikka, meille fiilistely. Jokainen tavallaan.

Murtomaahiihto ja lumikenkäily tietysti onnistuisivat koko porukalta ja tässä nyt kytätään sääennusteita! Vuorille jo ehtineet kaverit ovat kertoneet lumitilanteen olevan nyt melko kehno. Esimerkiksi Masellassa on vasta puolet rinteistä auki, eikä lunta ylipäänsä ole paljon. Talvi on ollut kuiva ja lämmin, eikä kunnon lumimyräköistä olla saatu nauttia. Etenkin Barcelonan lähellä olevissa keskuksissa on lunta tullut vähänlaisesti aiempiin vuosiin verrattuna.

Voi kunpa vielä edes kerran tulisi kunnon lumisade tälle talvelle, ja mekin pääsisimme lumille!

Kaikki nämä kuvat on julkaistu aiemmin Instagramissa (minut löytää sieltä nimellä anskubcn). Osallistun tällä postauksella Instagram Travel Thursday haasteeseen. Haasteen järjestäjinä toimivat uudet vetäjät: Muru Mou, Rimma + Laura ja Travellover.

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/barcelonankoti), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Teija torstai, helmikuu 4, 2016 at 09:04

  Vielä on talvea jäljellä ja lunta ehtii tulla. Ja Suomestahan sitä löytyy pitkälle kesään asti!

  • Reply Ansku BCN perjantai, helmikuu 5, 2016 at 08:39

   Toiveissa on, että lunta tulisi vielä edes kerran kunnolla. Ja varmasti tuleekin, ainakin korkeimmille huipuille!

 • Reply Tiina, Kinttupolulla torstai, helmikuu 4, 2016 at 09:43

  Nuo Pyreneet pitäisi kyllä päästä näkemään omin silmin, vuoret on ihania! Täälläkin jäi lumi satamatta lähivorille tänä talvena ja nyt ollaankin jo menossa kovaa kevättä kohti, mikä ei minua tosin haittaa yhtään… 😉

  • Reply Ansku BCN perjantai, helmikuu 5, 2016 at 08:41

   No todellakin, äkkiäkös te sieltä hurautatte Pyreneille! Me olemme tulossa Provenceen nyt keväällä ja toivottavasti kevät on silloin jo pitkällä ja kaikki kukkii ja on ihanaa, periranskalaista 🙂

 • Reply Laura/My post-University life torstai, helmikuu 4, 2016 at 10:07

  On hassua ollut lukea näitä IGTT-postauksia kun moni (luonnollisesti) fiilistelee talvea ja laskettelureissuja ja minä olen jotenkin jo ihan kevättunnelmissa kun täällä Briteissä ei tietysti ole lunta koko talvena näkynyt. En ole itse mikään intohimoinen laskettelija mutta olen alkanut vähän haaveilemaan laskettelureissusta ensi vuodella ja ottaisin juuri tuohon tapaan kuin sinä: laskisin aika rennosti, pysähtelisin ottamaan kuvia ja nauttisin after ski’stä 🙂 Toivottavasti pääsette vielä lumireissuille, oli se sitten lasketellen tai hiihtäen!

  • Reply Ansku BCN perjantai, helmikuu 5, 2016 at 08:42

   Minullekin riittäisi pari lumista viikonloppua vuodessa, muuten kesä saisi jo tulla! Pahimmat lumi-ikävät sain onneksi taltutettua Helsingissä, jossa lunta todellakin tuli paljon ja pakkasta piisasi 🙂

 • Reply Maarit Johanna torstai, helmikuu 4, 2016 at 15:00

  On ehkä snadisti epäreilua, että teillä on siellä Espanjan aurinko parhaimmillaan ja SILTI pääsee lasketteleen lumisille vuorille! 😀 Andorra olis haaveissa. Ihan murtsikkahiihtokin muuten helposti kelpais ainaki tänne noissa maisemissa 🙂

  • Reply Ansku BCN perjantai, helmikuu 5, 2016 at 08:44

   Nooo en tiedä epäreilua :). Mä en ole vielä koskaan murtsikoinut täällä, lumikenkäillyt kyllä. Kovasti tekisi mieli testata, että onko hiihtotaito enää tallessa!

 • Reply Noora torstai, helmikuu 4, 2016 at 16:06

  Voi apua, nyt tuli akuutti vuorille kaipuu! Aivan mielettömän kauniita maisemia. Talvi kyllä lisää vielä sen oman jonkin vuorikuviin. Mä en ole mikään lasketteluihminen. Voisin silti nousta aamuisin tonne vuorten huipulle nauttimaan näkymistä vaikka koko päiväksi. Ja sitten illalla tulla pulkalla alas 😀

  • Reply Ansku BCN perjantai, helmikuu 5, 2016 at 08:51

   No sekään ei olisi huono idea :). Mullekin riittäisi just nyt ihan jo se, että pääsisi pariksi tunniksi vaikka sinne after ski terassille istumaan ja hengittelemään vuoristoilmaa. Kaipaan ihan hulluna pois kaupungista!!

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, helmikuu 4, 2016 at 18:36

  Mietin ihan samaa kuin Maarit: teillä Espanjassa paistaa aurinko ja on suht lämmintä talvellakin, mutta silti pääsee laskettelemaan! Sama ”en usko”-fiilis oli Kreikassa kun paikalliset väitti, että joulukuussa pystyy uimaan meressä ja laskettelmaan vuoristossa parin tunnin ajomatkan päässä rannikosta. Ihan hullua!

  • Reply Ansku BCN perjantai, helmikuu 5, 2016 at 08:57

   Tämä tuli mullekin yllätyksenä! Kun muutimme tänne Alppien kupeesta, olin ihan varma, että vuori- ja etenkin lumiharrastukset saa nyt unohtaa, mutta ehei, entistä enemmän rymytään vuorilla! Ja on ollut viikonloppuja, että lauantaina ollaan oltu laskettelemassa ja sunnuntaina kahlailemassa Välimeressä. Ihan siistii 🙂

 • Reply katareissaa torstai, helmikuu 4, 2016 at 19:26

  E hitsi, taisin täällä ääneen huokaista ihastuksesta näiden vuorikuvien edessä. Kelpais! 🙂

  • Reply Ansku BCN perjantai, helmikuu 5, 2016 at 09:00

   Nämä kuvat ovat viime kaudelta eli kelpais kyllä mullekin 😀

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, helmikuu 5, 2016 at 02:08

  Mä olen kanssa enemmän tuota fiilistelyporukkaa. Vauhti kun ei mulla mäessä huimaa päätä, ja metsäreitit ja hyppyrit olen suosiolla jättänyt muille. Etenkin hauskaa on musta kiertää koko vuori ja yrittää laskea joka mäki läpi, että tulee aina jotain uutta ja uusia maisemia!

  • Reply Ansku BCN perjantai, helmikuu 5, 2016 at 09:04

   No juuri näin! Mikään ei ole tylsempää kuin mennä samaa rinnettä monta kertaa, tosin koska olen useimmiten aisaparina Pikkusiskon kanssa, niin pakko on mennä aina kohtuullisen helppoja rinteitä. Onneksi niitä yleensä on useampia yhdessä hiihtokeskuksessa 🙂

 • Reply marikaw perjantai, helmikuu 5, 2016 at 18:48

  Ihanat vuoret ja lumi! Just tollanen pehmeä lumi on parasta. 😀 Mä en oo koskaan ollut mikään superinnostunut talviurheilusta, mutta lautailu on nyt tavoitteita oppia ja kunnianhimoisena haaveena lähteä Alpeille lautailemaan. 😀

 • Reply Kea / Deep Red Blues sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 12:41

  Voih miten ihania vuoria! Onneksi niitä on mulla vielä keväämmällä tiedossa, sillä vaikka Suomikin on ihana on tuossa vuoripuolessa meillä vielä toivomisen varaa… 😉

 • Reply Annika | Travellover perjantai, helmikuu 19, 2016 at 20:25

  Jestas, mitä vuoria! After ski sopisi minullekin. Tai siis after noin ylipäätään, koska en laskettele. 🙂

 • Leave a Reply