Vuonna 2016 – Mitä, missä, milloin?

Tulevaisuuden suunnittelu on kivaa, vaikkakin olen moneen kertaan todennut, että mikään suunnitelmani ei koskaan toteudu sellaisenaan. Onneksi kuitenkin useimmiten asiat ovat lutviutuneet paremmin kuin itse olisin osannut kuvitellakaan. Ehkäpä onkin parempi siis vielä tässä vaiheessa haaveilla kivoja juttuja ensi vuodelle ja jättää se suunnittelu sitten lähemmäs reissuja, ja tämä postaus on niistä haaveiluista!

Ensi vuodelta toivon paria juttua. Ensinnäkin haluaisin reissata enemmän Espanjassa. Koska Katalonia on niin huiman monipuolista seutua, tulee kotikulmat jätettyä harvoin ja lähdettyä muualle Espanjaan. Edellisestä Madridin reissusta on aikaa, Asturias on kokonaan käymättä ja Andalusiastakin on nähtynä vain pieni osa. Baleaaritkin ovat vielä käymättä, vaikka niihin lennähtäisi alle puolessa tunnissa. Miten näin onkin päässyt käymään, olemmehan asuneet Espanjassa jo pian seitsemän vuotta?!

Toiseksi haluan järkeistää tekemisiäni. Minulla on ollut pitkään suuri ajatustyö käynnissä liittyen omaan hyvinvointiin, ajankäyttöön ja tulevaisuuteen, ja ehkä nämä pähkäilyt alkavat tuottaa tulosta ensi vuonna ja se saattaa näkyä blogissakin. Muutoksia on siis luvassa sekä blogissa että myös blogintakaisessa ihan oikeassa elämässä, ehkäpä jo alkuvuodesta.

 

Ja miltä näyttää ensi vuosi matkustelun kannalta?

Vuosi alkaa Ranskassa, vuorten kainalossa, yli kolmetonnisten huippujen ympäröimänä. Seutu on tuttua viime kesältä ja silloin se hengästytti kauneudellaan. Maisema näyttänee ihan siedettävältä talvellakin, vai mitä luulette? Otan sukset mukaan, mutta en tiedä lähdenkö kuitenkaan mäkeen vai jäänkö terassille odottelemaan lapsia mäestä miehen kanssa, jolta laskuhommat on tältä talvelta kielletty. Vähän niin kuin seuraneitinä.

Tammikuussa on ohjelmassa myös reissu Helsinkiin, jossa odottaa Matkamessut. Mikäli tämä Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma kiinnostaa, niin pysykää kuulolla, sillä minulla taitaa olla pari ilmaislippua tulossa jakoon blogin puolella! En ole ikinä käynyt Suomessa matkamessuilla ja kovasti kiinnostaa, etenkin kun teemamaana on tänä vuonna Espanja. Suomessa olen käynyt viimeksi kesällä eli siinäkin mielessä reissu tulee tarpeeseen. Reissun suunnittelu on vielä vähän vaiheessa, mutta onhan tässä vielä jokunen viikko aikaa hioa aikatauluja ja tekemisiä. Lyhyestä Suomenreissusta on otettava kaikki irti, seuraavan kerran maa kutsuu aikaisintaan ensi kesänä, jos silloinkaan!

 

 

Helmikuussa lähden Amsterdamiin reissulle, joka peruuntui nyt joulukuussa. Sain siirrettyä lentoni pientä korvausta vastaan helmikuulle, mutta uuden hotellin joudun nyt etsimään.

Loppukeväälle ei olekaan mitään muuta lyöty vielä lukkoon. Toukokuussa saatan mennä viikonlopuksi Portugalin Portoon ja samoin toukokuussa on todennäköisesti edessä taas jo perinteeksi muodostunut viikonloppu kaveriporukalla Garrotxassa. Pääsiäinenkin on jossain välissä, ja Irlanti ja Berliinikin tuntuvat jostain syystä kutsuvan minua puoleensa.

Kesäkuussa meidän pieni Isosiskomme aloittaa oman reissunaisen uransa ja hän lähtee viikoksi Englantiin koulun kanssa. Käymme ehkä Englannissa myös koko porukalla hakemassa uuden automme tehtaalta. Kesäloma alkaa juhannukselta, joten kesäkuu menee muuten tiiviisti kotikulmilla ja lähirannoilla. Patikoimaan olisi mukava päästä, lapset vinkuvat kunnollisen teltan ostamista.

Heinäkuu on sitten se lomakuu. Ihan tarkkaan emme vielä tiedä, mitä teemme, mutta ykkösehdokkaana on tällä hetkellä seikkailu Färsaarilla ja Islannissa. Olemme kartoittaneet lentoja ja lauttayhteyksiä, mutta mitään konkreettista ei olla tämän suhteen vielä tehty. Toisaalta Kaliforniakin kiinnostaa ja olemme olleet yhteydessä kaverinkavereihin asunnonvaihdon merkeissä. Heillä olisi liki 300 neliötä San Franciscon keskustassa, ja minua vähän emmityttää tarjota tätä meidän reilua sataa rupsahtanutta neliötämme heille. Kehtaanko? Joka tapauksessa kesälomareissusta tulee huippukiva, teemme mitä teemme!

Kesälomien jälkeen olemme ajatelleet kokeilla jotain ihan uutta. Moni ystävistämme on ostanut viime aikoina kakkosasunnon vuorilta tai rannikolta ja se on kutkutellut hieman meidänkin mieltä. Toisen asunnon ostamiseen ei meidän rahkeemme kuitenkaan riitä, mutta vuokraamiseen kyllä. Olemme siis vakavissamme pohtineet vuokraavamme Ranskasta, siedettävän ajomatkan päästä, vuodeksi mökin! Kun loma-asunnon vuokraa koko vuodeksi eikä vain sesongiksi, hinta näyttää tippuvan hyvin kohtuulliseksi. Lisäksi vuodessa ehtii mainiosti näkemään, olisiko oman kakkosasunnon hankkimisessa mitään järkeä, tulisiko siellä käytyä ja söisikö se kaikki muut reissut ja aktiviteetit kalenterista.

Loppuvuoden viikonloput menevätkin sitten todennäköisesti mökkeillen ja Ranskan ja Espanjan väliä suhaten. Pikkusisko täyttää kymmenen vuotta ja koska Isosisko sai suunnitella äiti-tytärreissun omana kymppijuhlanaan Kööpenhaminaan, on sama luvassa myös Pikkusiskolle. Tällä hetkellä Pikkusisko haluaa joko ”hemmotteluhotelliin” Mallorcalle tai Disneylandiin Pariisiin. Mieli ehtii varmasti muuttua vuoden mittaan monesti. Ja vuosi päättyy ensi vuonnakin jouluun, joka olisi hauska viettää vaihteeksi jossain muualla kuin kotona. Jossain kaukana lämpimässä ehkä?

 

Ja hei, kiinnostaako tietää, mihin matkabloggaajat haluavat tulevana vuonna matkustaa? Minun ja muiden matkabloggaajien unelmakohteita ensi vuodelle löytyy tästä Bravofly:n artikkelista, käykääpäs katsomassa ja hakemassa ideoita!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/barcelonankoti), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Tiina, Kinttupolulla tiistai, joulukuu 29, 2015 at 11:38

  Kuulostaapa huisin hienoilta haaveilta 🙂 Islantia suosittelen todella paljon ja ei tämä Ranskakaan pöllömpi ole 😉 Minullakin on ollut jo jonkun aikaa haaveissa Berliini ja kesäinen Saksa ylipäätään. Mukavia reissuja ensi vuodelle!

  • Reply Ansku BCN tiistai, joulukuu 29, 2015 at 12:13

   Ranska todellakin on aika jees! Blogeissa on ollut niin huimia juttuja Islannista, että kai se on pakko mennä itse tsekkaamaan ne maisemat. Teidänkin reissunne näytti niin mahtavalta, että vau!

 • Reply Teea | Curious Feet tiistai, joulukuu 29, 2015 at 13:32

  Ihanaa kun teillä on jo noin paljon suunnitelmia! Todella kivoilta kuulostaa, ihan kaikki :D. Hyvä idea tuo mökin vuokraaminen ostamisen sijaan. Ehkäpä muuten nähdään messuilla sitten!

  • Reply Ansku BCN tiistai, joulukuu 29, 2015 at 19:39

   No toivottavasti nähdään! Itse asiassa suurin odotukseni messuilta on, että tapaisin muita suomalaisia matkabloggareita. Saisi kerrankin höpistä kunnolla itseä kiinnostavista jutuista :). Ilmeisesti siellä on bloggareille ohjelmaa, en ole vaan hirveästi vielä ehtinyt tutustua aikatauluihin.

   • Reply Teea | Curious Feet tiistai, joulukuu 29, 2015 at 20:24

    Hahaa, se on kyllä suurin syy miksi itsekin olen taas tänä vuonna menossa :). Useampana päivänä taitaa ohjelmaa olla meille bloggareille, mutta torstai oli oman kokemukseni mukaan viime vuonna paras päivä höpötellä muiden matkabloggaajien kanssa, sekä messuilla että iltabileissä :).

    • Reply Ansku BCN tiistai, joulukuu 29, 2015 at 21:09

     Mulla on lento Helsingissä vasta torstaina iltapäivällä eli ne parhaimmat päivähulinat jää väliin, höh. Toivottavasti illalla on jotain sellaista ohjelmaa, johon tämmöinen ulkosuomalainen/-puolinenkin saa osallistua 🙂

     • Teea | Curious Feet perjantai, tammikuu 1, 2016 at 12:29

      Ehdit takuulla mukaan illalla, älä huoli :). Ja takuulla messuilla on monia bloggaajia myös perjantaina ja lauantaina. Silloin vain on muitakin kävijöitä messuilla, joten hulina voi olla melkoinen, mutta mikäs siinä hyvässä porukassa :).

      Mukavaa vuoden ensimmäistä päivää 🙂

 • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, joulukuu 30, 2015 at 20:17

  Hyvältä kuulostaa suunnitelmat ja haaveilut ensi vuodelle! Meillä ei oo vielä mitään lyötynä lukkoon, vaikka pää kyllä pursuais ideoita.. Katsotaan nyt ensin miten vauva-arki lähtee rullaamaan ja aletaan sitten vasta suunnitella pienen ensimmäisiä reissuja 🙂 Tarkoitus olis pyörähtää myös matkamessuilla ensimmäistä kertaa. Hyvää ja seikkailuntäyteistä uutta vuotta! 🙂

  • Reply Ansku BCN keskiviikko, joulukuu 30, 2015 at 20:52

   Ja samoin hyvää tulevaa vuotta sinne! Toivottavasti nähdään messuilla, varoituksen sanana vaan, että mulla on paha tapa lässyttää vauvoille ;).
   Vauvan kanssa matkustaminen on tietysti vähän erilaista, mutta ei se lopujen lopuksi hirveästi rajoita, tosin mä olin niin väsynyt omieni kanssa, että mieluummin olin välillä ihan kotinurkilla, mieluummin vielä omalla sohvalla pötköttelemässä. Helppoja matkakumppaneita ovat onneksi molemmat lapset olleet, helpolla on päästy 🙂

 • Reply Matkatar lauantai, tammikuu 2, 2016 at 11:20

  Vau mitä suunnitelmia teillä onkaan! Minäkin innostuin matkamessuista joten ei tiedä vaikka törmättäisiin siellä 😀 Paitsi jos ihan kauheat pakkaset tulee ei tuota Kaukoa taida saada liikkeelle… 😀

  • Reply Ansku BCN maanantai, tammikuu 4, 2016 at 19:01

   No hei nähdään siellä!! Toivottavasti ei ole ihan jäätävät kelit, mä en ole oikein sinut pakkasen kanssa. Pitää kai käydä ostamassa paksumpi talvitakki, hrrr…

 • Reply Martta / Martan Matkassa keskiviikko, tammikuu 6, 2016 at 01:30

  Ihanaa kun jotkut osaavat suunnitella reissuja hyvissä ajoin, me ollaan sellasia mattimyöhäsiä, vaikka kuinka yritän aina ajoissa aloittaa… Kaikki tämän vuoden lomasuunnitelmat ovat edelleen auki, mutta tänään hain ison nipun matkaesitteitä, rakastan kuvastojen pläräilyä ja luen niistä mielummin kohde-esittelyt kuin netistä.

  • Reply Ansku BCN torstai, tammikuu 7, 2016 at 16:12

   Heh, me kyllä suunnitellaan, mutta ei ne suunnitelmat kyllä aina toteudu :D.

  Leave a Reply