Bloggaamisen aloitus eli miten päädyin tähän – #BlogisiTarina

Sarrrri La Vida Loca 2.0 -blogista haastoi minut kertomaan omasta blogihistoriastani. Sehän on pitkä ja jokseenkin vaihteleva: monta eri juttua on tullut kokeiltua ja nyt olen päätynyt tähän, matkabloggailuun ja liki päivittäiseen postailuun.

Minun blogihistoriani alkaa vuosituhannen alkupuolelta. Kun muutin pois Suomesta vuonna 2002, kärsin suuresta lukemisen puutteesta. Silloin löysin blogit, ja siitä se sitten lähti. Luin innolla niitä vähäisiä suomenkielisiä blogeja, joita tuolloin oli ja korvasin niillä kirja- ja lehtikaipuuni.

Aloitin ensimmäisen oman blogini vuonna 2004. Olin ilmeisesti aikaani edellä, sillä ensimmäinen blogini oli tyylipuhdas vauvablogi, joka on genrenä tällä hetkellä yksi suosituimmista. Blogini toimi jonkun vauvasivuston alla, ehkä Pampers tai Libero, enkä enää löydä sitä. Jos jollain sen aikaisella lukijalla (esimerkiksi vaari?) on blogin tiedot tallessa, niin lähettäisitkö ne vaikka tekstarilla, ei kuitenkaan kommenteissa. Olisi tosi kiva lukea niitä alkuaikojen juttuja!

Vuonna 2006 siirryin Vuodatuksen alle toisen lapsen syntymän yhteydessä. Blogi oli edelleen sellainen perussillisalaatti ulkomailla asumisesta ja lapsiperheen arjesta. Arkea elettiin Ranskan maaseudulla ja kirjoittelin lähinnä kuulumisia Suomen tutuille. Blogi oli salasanan takana, joten olin paljon avoimempi kuin nykyisin. Kaipaan jotenkin sellaista kirjoittelua, ja onhan niitä vanhoja juttuja hauska lukea, kun on kuvia ihmisistä ja kaikista hölmöilyistä. Nykyisin varon todella paljon sanomisiani ja valikoin huolella kuvat.

Kirjoittelin touhuista lasten kanssa ja jonkun verran matkoistammekin. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt kirjoittaa reissuista enemmän, mutta toisaalta elämä oli silloin sitä vaipparallia ja koin tärkeimmäksi kirjata ylös lasten kehitystä ja touhuja.

”Kukkokiekuu! Kukkokiekuu! Hei, sun pitää nyt helätä, kun mä tässä kukottelen!”

Isosisko aamupalapöydässä, kun äiti yrittää kysyä jotain isältä:
”Äläpä viitsi häilitä, kun isi ja lapsi keskustelee.”

– Isosisko, nyt kyllä siivotaan sun huone! Se on ihan kaatopaikka!
– (Isosiskoa naurattaa kauheasti) Äiti sanoi ihan väälin! Ei se ole kaatopaikka, vaan KIVA paikka!

Vuonna 2009, Barcelonaan muuton yhteydessä, siirryin Bloggeriin ja avasin ensimmäistä kertaa blogini kaikille avoimeksi. Barcelonan koti -blogi vaihtoi jossain vaiheessa osoitetta, kokeilinpa Lilyn alla bloggaamistakin hetken. Minulla oli myös pienen hetken matkablogin tekele, mutta jätin sen pian, sillä ”eihän ketään kiinnosta lukea toisten reissuista”. Silloin matkablogeja ei juurikaan ollut, lifestyle- ja muotiblogit pitivät ykköspaikkaa ja itsekin luin pääasiassa niitä.

Tein monen vuoden ajan kovaa ajatustyötä blogin jatkosta. En päivittänyt blogejani aktiivisesti pitkään aikaan ja kaipasin suomeksi kirjoittamista. Kesällä 2014 päätin siirtyä puhtaasti matkailuaiheisiin, ne kun minua kuitenkin itseäni eniten kiinnostavat. Mitä siitä, jos kukaan ei lue, itselleni blogiani kirjoitan. Lukijoita kuitenkin alkoi tulla ihan eri tahtiin kuin aiemmin, ja motivaatio kirjoittamiseen kasvoi.

Keväällä 2015 siirsin blogini Rantapallon alle. Sain todella hyvän teknisen avun muuttoon ja vanhan blogin sisältöä siirtyi tänne Rantsun puolelle. Muuton myötä vuorovaikutus lisääntyi todella paljon ja jokainen kommentti ilahduttaa mieltä, kaikkien niiden yksinpuheluvuosien jälkeen.

Blogin tulevaisuus mietityttää paljon. Annanko blogin pysyä tällaisena omana päiväkirjanani vai haluanko tehdä tästä ammattimaisemman? Onko jossain vaiheessa oman domainin aika? Pitäisikö ottaa askel eteenpäin? Mikä olisi uusi suunta?

Olen tavattoman iloinen, että olen jaksanut jo 11 vuotta kirjoitella tapahtumia ylös blogiin. Ehkä lapset haluavat jossain vaiheessa lukea muistiinpanoja perheemme elämästä ja kenties itsellenikin tulee iän myötä tarve muistella menneitä blogia lukemalla. Suomenkieleni on pysynyt ihan hyvänä näiden ulkomaan vuosien ajan, ja ihan varmasti bloggailun ansiosta. Vaikka olenkin istunut ihan liikaa tietokoneella, kärsinyt niskasäryistä, menettänyt kallisarvoisia hetkiä heiluessani kameran takana ja joutunut ostamaan vahvemmat silmälasit, on bloggailu silti ollut sen arvoista!

Haastan mukaan seuraavat neljä blogia:

Nauran Auringolle

Appelsiinipuun alla

Pieni Lintu

Vivi Vinna

Haasteen säännöt:

Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Haasteen saatuasi kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia. Tämän jälkeen haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Huom! Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan. Lopuksi, mikäli olet Instagramissa, käy lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä.

#Blogisitarina-haasteen käynnisti kototeko-blogi.

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/barcelonankoti), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Matkatar perjantai, lokakuu 2, 2015 at 14:50

  Hei kiitos haasteesta, tämähän on mielenkiintoinen! 😀

  • Reply Ansku BCN tiistai, lokakuu 6, 2015 at 14:21

   Vastauksia odotellessa 😀

 • Reply Jael perjantai, lokakuu 2, 2015 at 18:04

  Kiitos haasteesta ;sain saman Karoliinalta ja nyt on kai pakko tämä tehdä kun tuli jo toinen haaste samasta.Olen vain miettinyt että minkä blogin tarinan kirjoitan kun niitä on 3 mutta ehkä Appelsiinipuun tarinan. Olet tosi konkari;mahtavan monta vuotta kirjoittanut! Ja tätä oli kiva lukea. Välillä mietin että tekisi mieli yhdistää Rantapallo-blogini ja Appelsiinipuun alla-blogini,mutta täytyy vielä miettiä….

  • Reply Ansku BCN tiistai, lokakuu 6, 2015 at 14:22

   Kun yleisö pyytää, niin pitää vastata :D! Noita blogikuvioita tulee kyllä pyöriteltyä tässäkin päässä aina, huh!

 • Reply Vivi Vinna lauantai, lokakuu 3, 2015 at 14:38

  Kiitos haasteesta! 🙂 Miusta tuntuu, että tavallaan olen tän tehnyt, koska jossain postauksessa olen kertonut miksi aloin bloggaamaan. Lisäksi blogistani ja sen taustoista oli myös Pink Bubblen blogissa juttua vuosi sitten. 😛 Mut katsotaan, haasteethan on kivoja. 🙂

  • Reply Ansku BCN tiistai, lokakuu 6, 2015 at 14:23

   No totta, Pink Bubblestahan minä sinun blogisi bongasinkin, miten se pääsikin unohtumaan!

  Leave a Reply