Rantapäivä: Costa Brava – La Fosca

Syyskuun viimeinen päivä ja selvästi kesän loppu. Ulkona sataa ja yöllä kaipasin jo täkkiä päälleni.

Toivotan kuitenkin syksyn tervetulleeksi, sillä kesä oli pitkä ja ihana. Rannoille ei tänä kesänä ehditty kovin usein, sillä Suomiloma kesti kauan ja vuoretkin kutsuivat, mutta muutaman kerran kuitenkin. Kesän viimeinen rantapäivä suuntautui Costa Bravalle, La Foscaan, ja siihen oli hyvä lopettaa tämän kesän auringonotot ja uimiset.

La Fosca on pieni rantakaupunki, joka talvisin nukkuu talviuntaan, mutta on kesällä täynnä ihmisiä, kuten niin moni muukin Costa Bravan rantakohteista. Rannalla on muutama ravintola ja kahvila sekä pieni myymälä, josta voi ostaa sanomalehtiä ja vesileluja, mutta Costa Bravan turistihelveteistä La Fosca erottuu edukseen.

Rannan tuntumassa sijaitsee Sant Esteve de Marin linnanrauniot. Linnasta on mainintoja jo vuodelta 1063, eikä siitä kovin paljon ole enää jäljellä. Linna on rajattu aidoilla, eikä sitä pääse tutkimaan, todennäköisesti sortumisvaaran takia. Maisemat ovat kuitenkin upeat. Linnan ohi kulkee rantaviivaa seuraileva leveä polku, jota pitkin voi kävellä vaikka Palamósiin tai Cap Roigiin asti.

Linnanraunioilta on hienot näkymät Välimerelle, ja Costa Brava on kieltämättä kaunista seutua.

En ole koskaan nähnyt Costa Bravalla yhtä kirkasta vettä kuin La Foscassa. Pikkusisko sukelteli ja snorklaili vedessä ja tuumasi, että vesi on puhtaampaa kuin hänen kylpyvetensä. Uskon sen, varsinkin hikisten rantapäivien jälkeen.


La Foscan hiekka on hienoa ja pehmoista, ja noin puoli kilometriä pitkän rannan jakaa kahtia iso kivenlohkare. Aurinkoisesta loppukesän päivästä nauttivia ihmisiä oli melko paljon, mutta tilaa meressä mylläämiseen riitti. Kaikenlainen turistihässäkkä puuttui, ja auringonpalvojat taisivat olla paikallisia, seassa muutama saksalainen ja me.

Meillä oli onnistunut rantapäivä, ja erityiskiitokset menevät Serkkutytölle hatusta, otin sen käyttöön ja olen sinulle nyt hatun velkaa! Nyt hattu menee varastoon odottelemaan ensi kesän hellepäiviä, sinne hiekkalelujen ja rantapyyhkeiden viereen!

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/barcelonankoti), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Serkkutyttö keskiviikko, syyskuu 30, 2015 at 12:01

  Hattu sopiikin selvästi sinulle paljon paremmin. Hyvä, että tuli käyttöön. Ihana paikka tuokin. Näistä Costa Bravan rannoista meillä haaveillaan lasten kanssa iltaisin. Toivottavasti voidaan palata sinne pian muutoinkin kuin haaveissa.

  • Reply Ansku BCN sunnuntai, lokakuu 4, 2015 at 16:38

   Eihän se ole kuin alkaa selaamaan kalenteria ja sopimaan päivistä! Meillä nimittäin haaveillaan Helsingistä ja puistolounaista 😀

 • Reply Minttu keskiviikko, syyskuu 30, 2015 at 13:45

  Joskus yli kymmenen vuotta sitten autoiltiin tuollakin. Muistan, että Lloret de Marissa oli aika turistinen meininki (olimme huhtikuussa, ei ihan peak season) ja hyvät palvelut. Sitten Blanes oli rauhaisampi ja siellä oli kiva luonnontieteellinen puutarha rinteessä meren rannalla. Olimme vain pari päivää, mutta vaikutti hyvin viihtyisältä. Girona vois olla hyvä lisuke settiin.
  Tykkäsimme myös BCN:n eteläpuolesta eli mm. Sitges ja Salou, jossa myös Universal Studiot lähellä.

  • Reply Ansku BCN keskiviikko, lokakuu 7, 2015 at 09:50

   Meillä on vielä nuo Universal Studiot (oletan että tarkoitat Port Aventuraa) käymättä! Pitäisi kai se käydä, ihan vaan kun on niin lähellä 🙂

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista keskiviikko, syyskuu 30, 2015 at 22:45

  Olen käynyt itse tuolla rannalla huhtikuun alussa, jolloin siellä ei ollut ristinsielua. Ihania nämä Costa Bravan pienet rannat. Olen tällä hetkellä tuossa lähistöllä Platja d*Arossa. Vettä tulee kaatamalla ja meri myrskyää .

  • Reply Ansku BCN keskiviikko, lokakuu 7, 2015 at 09:51

   Oli kyllä hirveä syysmyrsky, hui! Täälläkin ukosti niin, ettei saanut nukuttua!

  Leave a Reply