Loma Ranskassa – Jokaiselle jotakin

Meillä on takana miniloma ehkä kauneimmassa osassa Ranskaa, Hautes-Pyrénéesissä. Nimensä mukaisesti alue on Pyreneiden korkeinta ja kun siihen soppaan lisää vielä pittoreskit ranskalaiset kylät ja kukkivat niityt niin lopputulos on aika huima.

Loma tuntui pidemmältä kuin se olikaan, sillä emme juuri paikoillaan pysyneet, vaan teimme vaikka mitä kivaa. Ja paljon tuolla onkin tekemistä!

Lapset saivat pulikoida uima-altaassa, käydä kylpylässä, tutustua eläinystäviin (punkit tosin olisivat taas saaneet olla ottamatta lähikontaktia, Isosisko nappasi niitä tällä reissulla kuusi ja Pikkusisko kaksi. Me aikuiset saimme molemmat yhden, joten johtopäätöksenä oli se, että punkkien määrä on suoraan verrannollinen pusikoissa rymyämisen määrään) ja ihan vaan juosta vapaina pelloilla ja pihoilla.

Samppa puolestaan sai pyöräillä sydämensä kyllyydestä. Pisin retki kulki tunnettua Tour de Francen nousua Col du Tourmaletin solaan ja jatkui siitä vielä ylös hiekkatietä Pic du Midin suuntaan. Nousua kertyi tässä vaiheessa 600 metriä, siitä matka kulki alas jyrkkiä vuorenrinteitä kilometrin verran ja lopuksi nousua takaisin parkkipaikalle tuli vielä 400 metriä. Perille saapui melko hikinen ja haiseva mies, hellettä kun oli kuitenkin kolmisenkymmentä astetta.

Minä puolestani pääsin markettiin ostoksille – tätä odotin eniten – ja sain ihailla kamerani kanssa maisemia sekä laaksoissa että Pic du Midin huipulla 2877 metrin korkeudessa. Kävin yksin kävelyillä ja nautin hiljaisuudesta ja läppärittömyydestä. Nukuin hyvin ja latasin akkuja.


Juttua on tulossa ainakin Pic du Midistä, Lourdesista ja Bagnères de Bigorresta. Ja ylipäätään maisemista, joiden kauneudesta en ole vieläkään päässyt yli!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Teea / Curious Feet tiistai, kesäkuu 30, 2015 at 11:15

  Huh, mitä maisemia! Kyllä on kaunista. Ranska on kyllä upea matkailumaa. Aloin uudestaan lämmetä sille keväällä parin sinne tehdyn reissun takia. Pitää laittaa nämä paikkojen nimet muistiin tulevia matkoja ajatellen 🙂

  • Reply Ansku BCN tiistai, kesäkuu 30, 2015 at 11:25

   Ranskassa on kyllä hienoa! En ole ehtinyt yhtään tutustua POhjois-Ranskaan, mutta kaikki muut seudut, joissa olen käynyt, ovat olleet älyttömän hienoja. Ja ihmiset ovat tosi ystävällisiä ja avuliaita, toisin kuin monesti saa kuulla 🙂

 • Reply Jenna tiistai, kesäkuu 30, 2015 at 12:55

  Jestas, miten häikäisevän hienoja kuvia!!!

  • Reply Ansku BCN tiistai, kesäkuu 30, 2015 at 19:44

   Kittos Jenna 🙂

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja tiistai, kesäkuu 30, 2015 at 19:43

  Kaunista! Tätä puolta Ranskasta emme ole vielä nähneet ja nämä maisemat jäävät kytemään tuleviin reissuhaaveisiin… 🙂 Kiitos vinkistä!

  • Reply Ansku BCN tiistai, kesäkuu 30, 2015 at 19:44

   Lisää kuvia vielä tulossa, kamera lauloi… 🙂

  Leave a Reply